Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Phipippe Dupre si-a dus Ici et La intr-un loc linistit

Chef Philippe Dupre

Domnul Phipippe Dupré e de multi ani in Bucuresti, si a fost la inceput un bucatar de moda frantuzeasca veche. Adica de bucatarie traditionala, Cuisine du terroir, dar si de bucatarie fina, Haute Cuisine, in egala masura. Primul restaurant al lui cred ca a fost cel din Piata Romana, cu acelasi nume, Ici et La. Apoi s-a mutat mai sus, la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, unde a facut un restaurant mai mare si mai frumos, cu aceeasi mancare foarte buna.

Apoi a plecat si din Centrul Vechi si s-a mutat tot in Bucurestiul vechi. Orasul cu istorie si cu poezie, unde Domnita Ruxandra se taie cu Icoanei, vizavi de Zahanaua Zexe. A deschis in noiembrie in locul din care au plecat Casa M60 cu vreo doua luni inainte. Au reamenajat, arata mai bine decat la fostii locatari. Pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, nu stiu ce secret or fi avut de aparat.

In privinta meniului, e cam acelasi Ici et La pe care il stiu multi bucuresteni iubitori de bucatarie frantuzeasca. Insa cu cateva tuse de originalitate, care nu au trecut neobservate. Am mancat o terina de foie gras, facuta chiar de Phipippe Dupre, cu o garnitura de fasole verde. Am apreciat surpriza verde, insa am lasat-o pe farfurie, nu tineam sa stric gustul pateului cu ea. O supa de midii cu mirodenii si apoi carpaccio de scoici St. Jacques cu avocado si creveti. Bune toate, dupa cum ma si asteptam, mai putin painea inutil si mult prea prajita. Preturile rezonabile.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner copil normal la cap, atent, cu care chiar puteai schimba cateva vorbe cu inteles. Si foarte rapid, imi e si greu sa-mi imaginez cum a reusit francezul domn Phipippe Dupre aceasta performanta. A ajutat si faptul ca eram singur in restaurant, totusi…

Ici et La al lui Philippe Dupré e un restaurant serios, asezat, de incredere, asa cum a fost intotdeauna. Bucatarie frantuzeasca adevarata, inca rara in Bucurestiul asaltat de restaurantele itlienesti. Sper sa ii mearga bine acolo, mai ales ca foarte putine restaurante bune au curajul sa se avante atat de departe de axa Centru – Dorobantilor – Herastrau… (GB – decembrie 2019)

Data actualizarii: 02/06/2020

Ici et La  - Str. Domnita Ruxandra, nr. 7

  • Georgette :

    O masa de pranz deosebita,savuroasa in compania unei persoane deosebite foarte dragi mie.
    Felicitari tuturor celor care au facut posibil acest lucru,paronului(patronilor) si personalului acestui restaurant.
    A fost prima mea vizita in aceasta locatie si voi reveni cu mult drag si multa placere.
    Merci beaucoup et bonne chance
    05.07.2023.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close