Aria TNB
www.facebook.com/AriaTNB
0739.977.777
Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul chelnerilor!
Aria TNB e restaurantul panoramic de pe acoperisul Teatrului National Bucuresti (TNB), deschis de vreo doua luni. Cei care au 18 Lounge, restaurantele si cafenelele The Embassy si probabil ca si altele, au preluat ambele spatii puse la dispozitie de catre TNB pentru acest scop, adica pentru a face restaurante. Pe primul l-au deschis in vara, Angelo Grasso. Am scris despre el, mi-a placut cum l-au amenajat, si mancarea a fost si ea destul de buna.
Dar cu Aria TNB s-au intrecut pe ei insisi. Sigur, si unicitatea locului si a amplasarii a contribuit din plin, insa cei care au gandit si au amenajat noul restaurant au facut o treaba excelenta.
TNB are acoperisul acela cunoscut si foarte distinctiv, care le-a permis celor de la The Embassy sa acopere ermetic o bucata destul de consistenta. A iesit un imens salon semicircular in jurul acoperisului, cu un perete de sticla inalt. Vreo 200 de scaune, banchete si semifotolii de catifea, colorate, plus multe plante, fac o ambianta foarte placuta.
Terasa de afara e si ea spectaculoasa. Nici nu ar avea cum sa fie altfel o terasa panoramica de pe acoperisul Teatrului National, in centrul centrului Bucurestiului. Acum e ianuarie, e stransa, insa nu e greu sa-ti imaginezi cum arata.
Ne-a surprins si meniul de la Aria TNB, foarte bine facut. Scurt, cate un fel din grupurile mari de mancaruri, ca sa aiba sanse cat mai multi sa gaseasca ceva pe gustul lor. Ei ii spun bucatarie internationala, dar poti sa ii atribui si un specific multicuisine, o bucatarie destul de creativa, bine prezentata. Noi am luat o supa de ardei copti, foie gras, piept de rata si adana kebab, destul de bune toate si puse pe farfurie cu imaginatie si cu destul efort, pe care l-am apreciat. Pieptul de rata a fost bun, dar tinut in cuptor mai mult decat ar fi fost cazul (probabil era facut pe jumatate si acum doar l-au finalizat), iar kebabul cu linte mult prea iute. Preturile normale pentru o asemenea mancare buna.
Cum sa-i inveti prostii pe bietii chelneri…
Despre serviciu ar fi multe de spus. S-au ocupat de noi doi baieti tineri, foarte in forma, cu chef de munca, rapizi. Copii buni, placuti, cu care puteai vorbi. Doar ca erau atat de agasanti cu miile de scuze absolut inutile in contextul dat, si cu o eticheta caraghioasa si nelalocul ei, incat incercam sa-i facem sa se apropie cat mai rar. Trebuia sa ma aplec sau sa ma misc cu scaunul de fiecare data cand serveau ceva, fiindca pe ei asa i-au invatat nu stiu cine, si ii obliga sa serveasca doar pe o anumita parte a mesei, chiar daca asta il deranjeaza la culme pe client. Pur si simplu nu concepeau sa ma serveasca pe partea cealalta! Ei stiau una si buna, chiar daca vedeau clar ca asta deranjeaza. La un moment dat, am inceput sa le spun punctual ce si unde sa puna sau sa ia. Cred ca erau foarte stresati sa nu-i vada seful facand astfel de orori…
Aria TNB e, asadar, un rooftop restaurant panoramic foarte bine facut, cu mancare buna, serviciu rapid si eficient, preturi rezonabile. Iar daca il vor da afara pe cel care face trainingul chelnerilor, va fi inca si mai bine, pentru ca ii prosteste pe bietii copii… (GB – ianuarie 2020)
Bucataria Aria TNB
Marele salon semicircular al Aria TNB, panoramic rooftop restaurant
Terasa panoramica de pe acoperisul Teatrului National Bucuresti
In jurul Teatrului National Bucuresti (TNB), cu doua restaurante: Angelo Grasso, in spate, spre benzinaria de pe Tudor Arghezi, si Aria TNB, terasa de pe acoperis – ambele ale celor de la The Embassy
Aria TNB - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2 (acoperisul TNB)
Comentarii (2)
Experiență neplăcută, la băuturi pun ghetă și apoi și băutură. Cand termini de consumat conținutul, rămâne gheata jumătate din pahar. Pentru că am fost de mai multe ori și știam cum procedează, am atras atenția să nu se mai pună, la care mi s-a spus că nu se poate. Destul de scumpă gheata!
mâncare bună …ospătarii hoți !
mi-au furat portofelul din borsetă !