Argentine (Herastrau), iulie 2017
www.facebook.com/Argentine-Steak-Sushi-...
0720.100.400
Catalin Petrescu e un mare Chef!
Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.
Ma vad obligat sa revin asupra celor scrise in iulie, cand am zis, printre altele, ca Petrescu poate sa faca „mai mult decat sushi”. E drept, atunci nu stiam si ce fel de sushi face Catalin Petrescu… Si am modificat si specificul la care am incadrat restaurantul Argentine, acum e la bucatarie japoneza, fiindca meniul e preponderent japonez, cu cateva insertii de steak argentinian si alte cateva lucruri mai putin japoneze.
Si da, intr-adevar, toti cei care am fost la acest pranz despre care am scris in articol am cazut de acord ca Argentine e unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, in acest moment. (GB – februarie 2018)… (citeste tot)
Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sushi…
Mi-a placut dintotdeauna de restaurantul acesta din Herastrau, Argentine, desi nu sunt mare amator nici de carne si nici de sushi. Insa au un bucatar talentat, cred ca e acelasi de mai multi ani, mi se pare ca stilul de a gati e acelasi. Mai au un Argentine Steak & Sushi si in Baneasa Shopping City, de aceea e Herastrau in nume.
Argentine Steak & Sushi e un restaurant destul de mare, in complexul Bonton Palace, la inceputul Soselei Nordului, in partea de Herastrau cu Aqua, Casa di David si La Brasserie. Argentine imparte frumoasa terasa cu Octopus, despre care acum am aflat ca tot al lor este.
Argentine e lung si ingust, cu pereti de sticla pe toate partile, se vede foarte frumos in jur, oriunde ai fi asezat. In capat au o parte din bucatarie deschisa, cred ca e cea de sushi si bucatarie rece. E foarte bine amenajat, e comod, mesele nu sunt inghesuite. Terasa e eleganta, bine mobilata. Din poze se vede destul de bine despre ce vorbesc, cred.
Argentine Steak & Sushi scoate in fata vita si sushiul, dupa cum ii spune numele, insa au si cateva alte feluri din bucataria internationala destul de bine facute. Acum o luna si ceva am mai fost acolo, am luat numai antreuri si tin minte ca am zis si atunci ca bucatarul acela stie bine ce inseamna mancarea fina, se vede ca are talent si imaginatie. Acum am luat o supa miso, foarte buna, un antricot de vita si paste asiatice cu legume.
Noroc ca m-am prins la timp, voiau sa-mi aduca vita pe plita, sau pe un pietroi, ceea ce detest sa mi se intample. Si sunt multi ca mine, ar fi bine sa nu uite asta… Vita a fost buna, avea cateva pielite, dar le-am pus nota maxima, pentru ca am dat peste pielite si la alte mari steakhouses din Bucuresti, tot cu nota maxima la vita. Pastele au fost bune si ele, dar putin cam sarate. De la sos, desigur, dar sarea e sare, si cand e prea multa te indispune. Sparanghelul a fost perfect gatit, rigid si crocant, asa cum trebuie, Pacat ca nu a taiat cate 2 cm din coditele care erau prea tari si atoase, ca sa mearga pana la capat cu gatitul de adevarat chef. Se vedea usor care dintre ele ar fi trebuit taiate, dar s-a multumit sa le lase exact asa cum le-a cumparat. Sau poate ca s-a gandit ca e inestetic sa fie de lungimi diferite, mai stii? Pentru cine nu stie, acestea se taie dupa fierbere, nu inainte.
Preturile sunt destul de mari, insa Argentine Steak & Sushi nu e printre cele mai scumpe restaurante, nici din Bucuresti si nici din parcul Herastrau.
Serviciul a fost bun, cu niste chelneri in forma, bine dispusi si chiar cu replica. O chelnerita care s-a ocupat de mine a fost in mod special placuta, naturala, foarte potrivita pentru un astfel de job. Mai spre sfarsit m-a recunoscut seful lor si se uitau cu mai multa curiozitate la mine, insa au fost amabili si politicosi si inainte sa stie ca notez orice miscare a lor…
Argentine Steak & Sushi e, deci, unul dintre marile restaurante ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului, un restaurant pentru oamenii bogati si care stiu ce e aceea o mancare cu adevarat buna. Pacat ca l-au impins prea tare catre steak & sushi, sunt sigur ca bucatarul acela ar putea sa faca mai mult decat atat. (GB – iulie 2017)
Referinte
Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e cam asa: Octopus a fost deschis in Parcul Herastrau ca restaurant grecesc, acum cativa ani. Investitie mare, foarte frumos amenaj...
Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva...
Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...
La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nostru, Argentine Steak & Sushi din Parcul Herastrau. Astazi impreuna cu invitatul meu, exigentul elvetian Serge Gonvers, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care s-au inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Alin Negulescu, fondatorul restaurantului. Ne-a gatit unul dintre cei mai mari bucatari ai Romaniei in acest moment, Chef Catalin Petrescu. El a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare integral din bucataria japoneza moderna si contemporana, cu multe tuse de originalitate.
Meniul de degustare de la Argentine Steak & Sushi a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – mai 2019)
Inainte de filmarea de la restaurantul Argentine
Argentine (Herastrau), iulie 2017 - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)