Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta…

E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite cine stie ce mancaruri si vinuri scumpe. Si adesea, cand dau peste astfel de chelneri intr-un restaurant, comand si eu ce cred ca fac mai prost acolo. De nervi, sau din alte motive. Nu au nicio reactie, nu fac nici cel mai mic gest sa incerce sa ma indrepte catre ceva mai bun. Nici macar atunci cand stiu ca voi scrie despre ei…

De obicei, peste cateva zile sau saptamani, dupa ce citesc ce am publicat, imi scrie sau ma suna patronul, sau directorul restaurantului, ca sa imi arate ca au acolo si lucruri mult mai bune decat mi-au dat chelnerii lor. Si ma duc, desigur, pentru ca despre asta e Restocracy.

Asa si cu Isoletta, asadar. Am intalnit un patron destul de tanar si deschis, nu stiu de ce mi-l imaginasem cu totul altfel. Sigur, el stie foarte bine ce si cum gateste bucatarul lui acolo, asa ca am mancat ce e mai bun la Isoletta – ceea ce se vede si in poze, de altfel.

Si informatiile pe care le-am primit de la numerosii lor clienti cu care am vorbit, la fel ca si concluziile pe care le trasesem eu singur, deja, au fost reconfirmate, in foarte mare masura: cu cat mananci la Isoletta feluri de mancare cu produse crude, sau cat mai aproape de starea lor naturala, cu atat mai bine.

Isoletta are produse si materii prime de cea mai buna calitate, din toate categoriile: de la peste si fructe de mare, la legume, paste, uleiuri, trufe, branzeturi si multe altele. Acestea chiar sunt de nivelul unei bucatarii fine, si i-am si bifat la aceasta categorie, pentru asta. Insa cand incepe bucatarul sa intervina asupra lor, nu mai e acelasi lucru. Retetele sunt relativ comune, nu am vazut ceva foarte sofisticat in meniu, care sa imi atraga atentia. Insa au fost bune si foarte bune toate mancarurile, pornind de la calitatea produselor si ingredientelor, repet.

Da, dar ce te faci cand clientii nu numai ca nu asteapta si nu iti cer mancare mai fina si mai sofisticata, chiar daca nici macar nu trebuie sa plateasca in plus pentru asta, ci daca le-o dai tu, din proprie initiativa, se duc in alta parte, unde isi gasesc ei pestele lor in crusta de sare si sosul de ulei de masline? Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta… 🙁 (GB – februarie 2018)

Ce inseamna cand nu ai chemare in bucatarie…

(…) Am facut o paranteza atat de lunga ca sa pot arata cu cine nu seamana cheful de la Isoletta. Sigur ca ar fi fost simplu sa spun ca seamana cu marea, imensa majoritate bucatarilor bucuresteni, insa am ales varianta mai complicata, cum fac adesea… 🙁

Cand am revenit zilele trecute la Isoletta, dupa mai multi ani, si mi-am aruncat privirea pe meniu, am intuit ca au acelasi bucatar. I-am intrebat si mi-au spus ca da, e de vreo zece ani la ei, adica de la inceput. Un italian pe la mijlocul vietii, de vreo 45 de ani, care se simte bine in Romania.

Isoletta e un restaurant vechi al Parcului Herastrau, si printre cele mai faimoase. Dar faima si-a facut-o ca fiind cel mai scump restaurant din Bucuresti si din Romania, unde pe o portie de paste clientii lor fideli dadeau si cateva sute de lei. Insa acum… citeste tot

Isoletta, restaurant italian de peste si fructe de mare in Parcul Herastrau

Aperitivo

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si...

Data actualizarii: 19/07/2020

Isoletta, februarie 2018  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • Cristina :

    Va mai aduceți aminte domnule Viorel

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close