Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive green
Bistropolitan e fostul La Belle Epoque de pe Radu Beller, vopsit acum în verde olive pe dinafară, ceea ce nu e deloc o idee proastă, ba dimpotrivă! Vorbesc despre fațada dinspre stradă, fiindcă înăuntrul e la fel, totul în lemn, coffee brown, culori, lumină și ambianță de pub vechi englezesc, mobilier solid, de calitate.
La Belle Epoque a fost un restaurant (o braserie, mai precis spus) cu specific tradițional belgian la început, cu multe feluri de bere, după care au cârmit treptat către un bistrou conservator cu bucătărie urbană, fără pretenții de originalitate.
Și asta sunt și acum sub noul nume, care confirmă oarecum conceptul. Bistropolitan e un restaurant care își datorează succesul poziției de pe cunoscuta stradă cu mulți străini și oameni înstăriți, care se opresc acolo când li se pare mai la îndemână. Mâncarea e corectă, prețurile rezonabile, serviciul nu te stresează cu etichetă inutilă. E genul de braserie – bistrou conservator, apreciat tocmai pentru această neschimbare. (GB – mai 2021)
Salonul Bistropolitan
Pret mediu pe meniu: 114 lei (24 lei antreurile, 47 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Nov-2021
Jun-2021
Mar-2021
Mancare
8.17
8.17
8.17
Specifica bucatariei
8
8
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
8
8
Prezentare
8.5
8.5
8.5
Servicii
8.83
8.50
8.50
Rapiditate
8.5
8.5
8.5
Contact
9.5
8.5
8.5
Atentie la detalii
8.5
8.5
8.5
Ambianta
8.67
8.67
8.67
Exterior
9
9
9
Interior
9
9
9
Gradina
8
8
8
Bonusul evaluatorului
8.5
8
8
Nota finala
8.47
8.30
8.30
Criteriul
Nov-2021
Mancare
8.17
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8.5
Servicii
8.83
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
8.67
Exterior
9
Interior
9
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
8.5
Nota finala
8.47
La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica
La Belle Epoque e unul dintre cele mai conservatoare restaurante din Bucuresti. Si asta face parte din concept, fara indoiala, e un mesaj pe care chiar vor sa il transmita. Prin tot: ambianta clasica de braserie occidentala interbelica, meniu traditional, bere. Mancarea e rezonabil de buna, desi simpla, nimic deosebit, preturile sunt normale si ele.
Restaurantul are acelasi succes de ani si ani de zile, in primul rand datorita pozitiei. E placut sa stai pe o terasa in Beller, exact ca in filmele frantuzesti, direct pe trotuar, sa te uiti la oameni cu o bere sau cu o cafea in fata. Mai ales ca scaunele sunt indreptate aproape toate catre strada, ca si la vecinii lor, Nuba Cafe, de pilda. Chiar si cand stau cate doi sau trei la masa, nu prea se uita unii la altii, ci la trecatori. Strainii, in special, apreciaza acest loc care le aduce aminte de cafenelele si bistrourile de la ei de acasa. (GB – februarie 2020)
O braserie ca afara
La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucurestiului si al Pietei Dorobantilor, pe Beller, la parterul unui bloc bine construit in vremea comunistilor si inca in stare foarte bune, cum sunt cam toate acolo, in zona. Numele vine din Franta, desigur: La Belle Époque. Se prezinta ca un restaurant cu specific belgian, cu cateva mancaruri (nu multe) din bucataria lor traditionala, nu cea fina, cu multe feluri de bere, tot de la ei.
E un restaurant frumos, cu un concept unitar, totul in lemn maro inchis, atmosfera de pub din tarile occidentale (acolo cam toate sunt in genul acesta), cu cateva mese in fata, pe trotuar, unde le place oamenilor sa stea, sa se uite la trecatori cu o bere in mana.
Mancarea e rezonabila la La Belle Epoque. Sunt feluri simple, usor de facut si de descris, in general. Cred ca au si mic dejun – oricum, un mic dejun care incepe la ora 10.
E mereu lume la La Belle Epoque, si la pranz, si seara, si dimineata, par sa se simta bine. E un restaurant (mai degraba bistrou, sau ceva intre bistrou si braserie) popular, in care poti manca pe saturate fara sa cheltuiesti foarte mult, se bea bere. Vad multi straini, e genul de local cu care sunt obisnuiti. Pentru cei care lucreaza sau care locuiesc in zona e o optiune naturala, atata vreme cat nu-si pun problema ficatului sau a altor maruntaie, pentru care mancarea de la La Belle Epoque nu e tocmai ceea ce ar vrea doctorul tau sa auda… (GB – februarie 2017)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.