România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al Campionatului Mondial de Paella, care va avea loc pe 20 septembrie, de Ziua Internațională a Paella. Țara noastră este reprezentată la competiție de echipa restaurantului cu specific spaniol La Finca by Alioli.
Chef Anne Marie se va lupta în sferturile de finală ale competiției cu italianul Mateus Coelho. Japonia, Franța, SUA, Australia, China și Spania sunt celelalte finaliste ale ediției din acest an. Jurații, specializați în paella, nu vor putea degusta preparatele, dar vor da note pe baza rețetelor, a ingredientelor folosite și a stilului de gătit. Concursul se desfășoară exact ca un Mondial de fotbal. Dacă va trece de Italia, România „va juca” în semifinale împotriva câștigătoarei dintre Franța și SUA. Pe cealaltă parte a tabloului sunt programate „meciurile” Spania – Japonia și Australia – China. Marea câștigătoare se va anunța duminică și va lua acasă trofeul care este expus deja în Piața Centrală din Valencia.
„Noi suntem foarte optimiști. Simt că vom face o treabă excelentă la acest concurs. Avem o mare experiență în preparatele cu specific spaniol și chiar spaniolii ne-au spus că suntem printre favoriți la câștigarea competiției”, a explicat Sorin Barbu, antreprenorul român care a fondat lanțul de restaurante Alioli și La Pescaderia, singura pescărie din România aprovizionată cu pește și fructe de mare aduse direct din portul Villajoyosa de lângă Alicante, Spania.
Chef Anne Marie are o experiență de 20 de ani în preparate specifice bucătăriei spaniole. Pentru a se califica pe tabloul principal al Campionatului Mondial echipa ei a trecut de un baraj extrem de dificil la care au participat restaurante cu specific spaniol de pe toate continentele.
„Am demonstrat că merităm să mergem la Campionatul Mondial de Paella. Avem o echipă de cinci stele și credem că putem fi primii. Spania este țara mea adoptivă, pentru că acolo m-am format ca om și ca profesionist. Am stat 17 ani acolo, apoi m-am întors în România și am pus în practică tot ce am învățat. Sunt Chef Bucătar la restaurantul La Finca by Alioli de șase ani și mă simt onorată să reprezint România la Campionatul Mondial de Paella”, a spus Chef Anne Marie.
Și pasionații artei culinare pot ajuta echipa României să câștige trofeul, dacă vor intra duminică pe pagina de Facebook a concursului și vor vota.
Competiția se desfășoară între orele 11:00 – 15:00 și poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/WorldPaellaDay/videos/2508617462762704. De asemenea, detalii despre Campionatul Mondial de Paella pot fi găsite și pe pagina de Instagram: https://www.instagram.com/worldpaelladay/?hl=en.
Grupul Alioli, fondat de Familia Barbu, cu peste 18 ani de experiență în domeniul HoReCa, are în portofoliu două restaurante, La Finca by Alioli și Alioli, împreună cu cele două food truck-uri și magazinul Pescaderia by Alioli și fish-corner-ul La Pescaderia Mega Image Barbu Văcărescu. Acestea sunt vizitate anual de peste 60.000 de clienți, iar în contextul ultimelor luni au ajuns la livrări de peste 700 de porții pe lună. De asemenea, produsele lor provenite direct din Spania pot fi comandate și de pe site-ul www.pescaderia.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2020)
Referinte
La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună la gust…Îmi place întotdeauna să merg la restaurantele în care amenajările sunt făcute de către cei de acolo, nu...
La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună la gust…
Îmi place întotdeauna să merg la restaurantele în care amenajările sunt făcute de către cei de acolo, nu de cine știe ce arhitect sau designer celebru. Nu am nimic cu cele în care s-a investit o avere în felul în care arată și , doar că eu mă simt mai bine și mai în largul meu în cele mai „naturale”.
La Finca by Alioli e unul dintre acestea, în care îmi place să mă duc și în care mă simt ca acasă. Mi-l și imaginez pe Sorin Barbu, stăpânul locului, găsind cine știe pe unde mai umblă el prin lume câte un obiecțel care-i place, și îl cumpără cu câțiva Euro, gândindu-se că o să-l agațe pe undeva în restaurantul lui.
La ultima vizită, înainte de pandemie, era închisă grădina din spate, așa că acum a fost o reconfortantă surpriză să o văd frumos amenajată, și poate chiar mai plăcută decât terasa mare, cea pe care o cunoaște toată lumea. Fiindcă aceasta mai mică e neacoperită, colorată, plină de lumină, din care poți vedea un amestec impresionant de București vechi, de cărămidă, cu unul foarte înalt și îngust, din oțel și sticlă. Un fotograf bun ar fi scos ceva mult mai de efect decât am reușit să surprind eu, însă imaginația poate face restul trebii.
Și încă ceva de ținut minte la La Finca by Alioli: peștele și fructele de mare! Se știe că de câțiva ani au apărut în București restaurantele de pește adus direct din mare. Cu o mică întârziere de o zi, două, adică puțin semnificativ ca să facă vreo diferență de gust față de ce ai putea mânca direct pe țărmurile Greciei, Spaniei, Franței, Portugaliei sau de pe unde mai vin acești pești.
Or, Sorin Barbu e unul dintre acești puțini oameni; el aduce în București peștii prinși în Valencia doar cu o zi în urmă. Îi vinde la pescăria lui din Pipera, La Pescaderia, însă câțiva ajung și în Grigore Alexandrescu. Adică pești și fructe de mare mai proaspete și mai bune decât te-ai aștepta dacă nu ai ști despre celălalt business pescăresc al lui Sorin.
A fost bun tot ce am mâncat la ei, ca de fiecare dată. Copiii care te serveau la fel de plăcuți, naturali și cu chef de treabă, așa că statul la ei s-a prelungit cu mult, mult peste ce ar fi trebuit să facă un om care mai și lucrează în timpul zilei. Dar a meritat.
La Finca by Alioli e un restaurant așezat, liniștit, fără nimic ostentativ, în care îți aduci aminte că viața e frumoasă și bună la gust. Sunt sigur că va fi la fel și peste ani și ani… (GB – mai 2021)
Un restaurant spaniol adevarat
Nu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu semnificativa, dar de fiecare data in bine. Mai ales in ambianta, pentru ca mancarea si serviciile au fost bune de fiecare data, mai ales in ultimul an. Asa, la nivel de detaliu, mi se pare mai bun acum acest restaurant, se vede grija cu care se ocupa de el, si chiar preocuparea de a mai imbunatati cate ceva in permanenta, pe ici, pe colo.
Au bucatarie spaniola clasica. Nu se baga in gastronomia fina, si cred ca bine fac, pentru ca bucataria spaniola e atat de mare, incat adesea nu merita riscul unei schimbari doar pentru orgoliul de a avea si tu un fine dining. Am mancat de toate la ei, si au fost bune. Au adus si porc iberic in ultima vreme, si acesta trebuie neaparat incercat.
In rest, toate bune la La Finca. Restaurantul-terasa e frumos, fetele sunt inimoase si te servesc cu grija, preturile rezonabile, lumea vine de cand stiu eu restaurantul. Le va fi bine si de acum inainte, sunt sigur! Si inca ceva: au inchis restaurantul Alioli din Popa Tatu, primul pe care il deschisesera. Acum e unul… (citește tot)