Cu ocazia „Zilei Gastronomiei Peruviene”, Ambasada Peru in Romania a organizat miercuri, 9 septembrie 2020, la Horeca Culinary School din Bucuresti, un masterclass despre bucataria peruviana. La eveniment au participat cursantii scolii de gastronomie, dar si reprezentanti ai mass-mediei.
Masterclass-ul a fost alcatuit din doua module. In prima parte, dedicata cunostintelor teoretice, a fost prezentata istoria si dezvoltarea bucatariei peruviene, a semnificatiei si potentialului sau socio-economic, dar si prezentarea premiilor si distinctiilor pe care traditia gastronomica peruviana le-a atins de-a lungul anilor. Totodata, a fost prezentata istoria anumitor preparate si cocktail-uri peruviene, precum: ceviche, causa rellena sau pisco sour.
In partea a doua a mastercalss-ului, care a fost alcatuita din demonstratii si experimente, elevii Horeca School au realizat preparatele si cocktail-urile peruviene amintite, sub indrumarea chef-ului Alexandra Dobre si a barmanului Luis Burgos.
Gastronomia peruviana este una dintre cele mai diversificate bucatarii din lume. Ea este rezultatul imbinarii traditiei culinare dintre Peru Antic si bucataria spaniola, puternic influentate de prezenta maura (araba), dar si de bucatari francezi, de imigranti chinezi, italieni si japonezi etc. Particularitatea gastronomiei peruane consta in faptul ca aici se regasesc gusturi si feluri de mancare provenite din patru continente. (Stire de presa – septembrie 2020)
Referinte
HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE Horeca School aniverseaza 10 ani de activitate in formarea profesionala din domeniul ospitalitatii.10 ani de educatie profes...