Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuia
Farinella e un fel de street food augmentat deschis in Piata Dorobantilor chiar in mijlocul pandemiei din 2020, in partea dinspre Beller, unde inainte fusese Sushi Room. E un bistrou de pizza, paste si diverse panini, pizzele italienesti in forma de sandvici. Si au si o brutarie de la care pleci cu paine calda acasa, dar si cu paste proaspete pe care le pui doar cateva minute in apa fierbinte, si gata cina!
Farinella e o bucatarie deschisa, de fapt, cu cuptorul in spate, la perete, si cu o tejghea de jur imprejur la care poti sta pe scaune inalte de bar ca sa mananci pe o farfurie ce iese direct din cuptor sau din oala. Au si o terasa pe trotuar afara, pe Beller, unde sunt tigancile cu flori vizavi. Si e chiar placut vara sa mananci printre atatea flori.
Bistroul e al italienilor care au si Nonna Mia, un restaurant destul de cunoscut pentru mancarea lor traditionala. Aici, in Piata Dorobantilor, au facut exact ce as fi facut si eu in locul lor. La Farinella pastele sunt paste, pizza e pizza si painea e paine, adica faina, aluatul, painea sunt produsul de baza si celelalte sosuri si umpluturi sunt ingrediente aditionale, nu invers!
Mie asa-mi plac pastele si pizza, dar stiu bine ca cei mai multi bucuresteni au alte gusturi. Iar bucatarii si patronii de restaurante vor sa le faca lor pe plac, fiindca sunt mai multi, si de aceea in majoritatea restaurantelor italienesti de la noi primesti paste inecate in sos, ca intr-o supa cu fidea, sau pizza in care simti orice pe limba, numai gust de aluat de faina taraneasca nu.
Asadar, ca sa reformulez, la Farinella cand mananci paste si pizza, simti gustul acela de faina de grau de moara. Si mie-mi place asta. Pentru ceilalti e simplu, pot cere o portie dubla de sos sau de sunca, si gata, toata lumea primeste ce doreste! Painea si pastele proaspete crude pe care le iei acasa sunt la fel, cu gust de faina de tara.
Farinella e in egala masura street food, bistrou si take away, ceea ce mi se pare ca e exact ce trebuia si unde trebuia… (GB – noiembrie 2020)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.