Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan Mangu (Muntenia) – Head Chef la Beautyfood si Raul Vidican (Banat) – Head Chef la Roca Bruna, ajutati si de Sous Chef Andrei Rosu (Moldova), si-au propus sa ne poarte intr-un intinerar culinar deosebit, care sa ne aminteasca de copilarie si de preparatele bunicilor si mamelor, dar intr-o lumina inovatoare, cu tehnici moderne si cu gusturi intrigante.
Evenimentul s-a desfasurat vineri, 25 septembrie incepand cu ora 19.00, la Beautyfood, str. Jean Louis Calderon, nr. 32, Bucuresti.
Meniul degustat a fost alcatuit din:
- Paine pufoasa facuta in casa cu unt aromatizat
- Oul (Amouse Bouche)
- Ravioli cu crema de branza, sos de branza, piure de dovleac copt
- Alivanca din porumb, crumble de jumari, smantana afumata, galbenus de ou, crema de branza cu marar
- File de nisetru, varza afumata, sos de storceag cu ulei de marar
- Limba de vaca, piure de brocoli, salvie prajita si alune de padure
- Ceafa la gratar cu piure de cartofi cu trufe, ceapa coapta, chutney de prune si demiglace de vin
- Crema de branza cu pastarnac, bezea, ciocolata alba recristalizata, pana cotta de musetel cu cardamon
- Salam de biscuiti cu mousse de ciocolata neagra
Preparatele au fost asortate foarte bine cu sortimente de bere artizanala de la Oriel, dar si cu vinuri din gama Dealu’ Negru de la Crama Jelna (Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc). (Daniel Catoi – septembrie 2020)
Referinte
A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel putin doua ori la micul bistrou de pe Calderon, inainte sa fie Beautyfood, si de fiecare data mi-a parut rau dupa timpul pierdut c...
A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul
Am mancat de cel putin doua ori la micul bistrou de pe Calderon, inainte sa fie Beautyfood, si de fiecare data mi-a parut rau dupa timpul pierdut ca sa ajung pana acolo. Inainte de ei a fost Violeta’s Kitchen, ceva mancare cu suflet, dupa cum sugera chiar numele, iar inaintea lor am pierdut sirul. Tin minte doar ca era mancare absolut banala, ceva de cantina.
La Beautyfood se mananca mai bine, si nu pare sa fie mancare cu suflet – asta ca sa nu credeti ca vreau sa prelungesc suspansul…
Beautyfood e la parterul unei cladiri vechi de pe frumoasa strada a Bucurestiului interbelic, unde se taie cu Batistei. Au un singur salon, destul de mic, din care barul ocupa o parte destul de insemnata. In spate au o terasa minuscula, cu vreo doua sau trei mese, inghesuita intre ziduri. Era curte de serviciu acolo, nu una in care sa stea interbelicul bucurestean sa-si bea ceaiul.
S-au straduit sa amenajeze locul cu bani putini, si le-a iesit destul de bine, pentru ceea ce vrea sa fie Beautyfood, adica un mic bistrou informal si prietenos. Nu mi-au placut fetele de masa de musama, care acepereau toata masa. Acelea nu se spala, ca fetele de masa din panza, stiu ca nu le poti baga in masina de spalat, asa ca te cam indispune cand te gandesti ce e aceea ce ti se lipeste de mana, oricum le-ar curata ei. Au dat drumul la aerul conditionat, si se racoreste bine, fiind sala mica, asa ca te simti mult mai confortabil la Beautyfood decat la multe alte localuri cu mari pretentii, din acest punct de vedere.
Meniul e scurt, destul de bine facut pentru un bistrou. Mancarea a fost rezonabila, poti pleca multumit de la Beautyfood, daca nu esti prea pretentios, mai ales daca bei si o bere buna, dintre cele artizanale, pe care le recomanda ei.
Serviciul a fost si el bun la Beautyfood, mi-a placut de chelner. A fost atent si a ramas calm acolo unde altii ar fi raspuns obraznic sau ar fi spus niste prostii. Clienti erau destui, toti tineri, mai multi straini, turisti cu buget redus. Preturile nu atat de mici pe cat te-ai astepta.
Nu as pune Beautyfood pe lista localurilor boeme, insa nici departe nu e de aceasta lista, ii bate la usa. Intr-o zi voi face o sectiune separata a listei localurilor boeme, una cu „anticamera boemei”, si Beautyfood va avea un loc asigurat acolo, fara indoiala. Nu am nimic cu sufletul, in general, imi place si mie ideea mancarii cu suflet, dar daca sunt obligat sa aleg intre suflet si gust, cand merg la masa, il aleg intotdeauna pe acesta din urma…
Asadar, la Beautyfood e in acest moment o mancare mai buna decat la toate cele de dinaintea lui. E un mic bistrou corect, de proximitate, in care mergi ca sa-ti astamperi foamea si sa bei un pahar de vin sau o bere rece la halba. Beautyfood sunt de 5 ani acolo, cred ca e formula adecvata pentru ei, le doresc sa le mearga bine in continuare. (GB – iunie 2018)