Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, organizatie care promoveaza o alimentatie naturala, sanatoasa si echitabila pentru toti, desfasoara intre 1-4 octombrie programul <Food for Change>. L’Atelier Relais & Chateaux se alatura programului, iar Chef Bogdan Alexandrescu introduce in meniu, pe perioada festivalului, un fel special creat pe baza unui ingredient local, sezonier si imperativ de protejat, care devine vedeta meniului si promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan AlexandrescuIn timp ce pandemia de coronavirus a devastat industria ospitalitatii si a schimbat intreaga lume, expertii continua sa traga un semnal de alarma asupra problemelor de mediu, care consituie o amenintare si mai grava. Schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii se accelereaza intr-un ritm fara precedent si este imperativ sa se ia masuri imediate. Pe masura ce lumea s-a schimbat in ultimele opt luni, a avut loc fenomenul intoarcerii catre o viata mai ecologica – atat ca exod in natura, cat si printr-o dieta mai sanatoasa. In timp ce aceasta criza globala a sanatatii determina si schimbari in bine in acest sens, este important sa ne asiguram ca aceste tendinte sunt mentinute ca o reala repozitionare catre un ritm de viata mai tihnit, integrand in mod firesc slow food si slow travel.

Atunci cand gatesc produse locale si de sezon (<50km / 30mi), cand prioritizeaza soiurile traditionale sau cand elimina din meniuri carnea provenita din productia industriala, bucatarii contribuie la reducerea semnificativa a amprentei de carbon a fiecarei farfurii servite si sustin fermierii care cresc rasele de animale sau soiurile de legume de traditie.

Bucatarii Relais & Chateaux au misiunea de a proteja si promova bogatia si diversitatea bucatariei si traditiilor de ospitalitate din intreaga lume. Prin Food for Change, Relais & Chateaux spera sa inspire oamenii din intreaga lume sa fie mai atenti la sistemul alimentar, care este responsabil pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Fondatorul Slow Food, Carlo Petrini, spune: „Pentru noi, la Slow Food, protectia biodiversitatii este cheia pentru depasirea celor trei crize pe care le intampina in prezent comunitatea noastra globala: schimbarile climatice, disparitatile socio-economice si pandemia de COVID-19. Aceste crize au afectat profund multe aspecte ale vietii de zi cu zi, inclusiv sistemele noastre deja fragile de productie alimentara. In acest context devine si mai relevanta misiunea noastra, desfasurata impreuna cu Relais & Chateaux si reteaua sa globala de bucatari care participa la Food for Change. Prin acest program, ambasadorii impartasesc un mesaj esential: biodiversitatea este singura modalitate de a hrani planeta. Protejarea biodiversitatii inseamna, pe de o parte, garantarea accesului la alimente de calitate, sanatoase si corecte pentru toti; pe de alta parte, protejarea capitalului natural inseamna a pune capat unui model de dezvoltare care genereaza nedreptati sociale si dauneaza mediului inconjurator.”

„Mai mult ca oricand, Relais & Chateaux este o miscare dedicata apararii biodiversitatii si a mediului. Hrana noastra de zi cu zi se regaseste astazi in centrul unei miscari de redefinire a sistemelor politice, economice si sociale, astfel ca avem un cuvant important de spus in sanatate si cultura. Relais & Chateaux lucreaza in parteneriat cu ONG-uri precum Slow Food pentru a sustine aceasta misiune si pentru a-i ajuta pe membrii nostri sa contribuie si sa faca diferenta. ” spune presedintele Relais & Chateaux, Philippe Gombert.

Olivier Roellinger, vicepresedinte Relais & Chateaux adauga: „Bucatarii au un rol important in promovarea bunelor practici alimentare alegand surse de aprovizionare locale si produse de sezon, punand accent pe practicile “zero deseuri” si prioritizand soiurile traditionale si mostenirea culinara”.

Adevarata putere a mancarii consta in faptul ca aduce oamenii impreuna, in acelasi timp creand contextul unui dialog mai amplu despre dreptate sociala, sistemele agricole si viitorul planetei noastre. Bucatarii Relais & Chateaux pregatesc calatorii memorabile, delicioase, dar creatiile lor reprezinta si o forma de educatie si de activism.

200 de bucatari Relais & Chateaux din peste 50 de tari sustin Food for Change in 2020, fiecare alegandu-si un ingredient local, sezonier si imperativ de protejat care devine vedeta unuia – sau a mai multor feluri unice, explorandu-i astfel potentialul si explicand rolul important al alegerii ingredientelor care promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan Alexandrescu – L’ Atelier  Relais & Chateaux – a ales hamsiile drept ingredient-vedeta pentru Food for Change, iar preparatul final se numeste: Salata de icre afumate & ansoa crocant de Marea Neagra cu  mujdei de leustean si va fi servit atat la pranz, cat si la cina. (Comunicat de presa – septembrie 2020)

Data actualizarii: 29/09/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close