Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Mahala – Divergentele persista

Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe cei de la Mahala, de la Palatul Bragadiru din Rahova – ca nu le apreciez mancarea pe cat ar merita, mai precis spus.

M-am dus din nou acum, desi drumul e lung pana acolo, si am luat si un prieten elvetian, umblat prin toate restaurantele mari ale lumii. Iau “ajutoare” cu mine de fiecare data cand ma astept la critici, ca sa pot da mai multa greutate celor scrise de mine aici.

Si ca sa incep cu concluzia: nu mi s-a parut mai buna mancarea de la Mahala decat o stiam de la vizitele trecute. Au mancare buna si chiar foarte buna, unele feluri, asa cum a fost tartarul din biban de mare, de pilda. Florile de dovlecel umplute cu urda si sos de masline au fost bune, la fel ca data trecuta, insa nu ceva de remarcat in mod spacial, si nici iepurele cu masline la cuptor in oala de lut, chiar daca frumos prezentat cu cupola aceea de aluat rumen deasupra. A fost bine facut iepurele, insa o tocanita mai degraba obisnuita, din care nu prea poti scoate mai mult. Toata painea a fost prajita – alt obicei enervant si foarte larg raspandit in restaurantele bucurestene. Deserturile au fost bune, insa rar primesti un desert despre care sa spui ceva de rau. Cafeaua destul de comuna, si cred ca nu din cauza cafelei, ci a masinii sau a felului in care o fac ei.

Serviciul nu a fost bun la Mahala de data aceasta: impersonal, neatent, raspunsuri cu jumatate de gura, cat sa scape de tine mai repede. Si, la fel ca aproape toti chelnerii din Bucuresti, nu vor sa faca decat un singur lucru o data. Duc mancarea la o masa, de pilda. Apoi se intorc cu mainile goale, insa nu se mai uita in stanga sau in dreapta, daca tot sunt acolo. Au trecut de vreo zece ori pe langa noi, cu ochii in pamant sau uitandu-se la Casa Poporului din zare. De ce fac asta, si de ce ii lasa managerii sa lucreze in acest fel, e mare, mare mister.

Unele portii sunt destul de mici la Mahala, insa preturile nu. Clienti au destui, erau si in salon si pe terasa.

Am vazut acum si salonul din spate, despre care nici nu stiam ca exista, arata bine. In general, ambianta de la Mahala mi s-a parut ceva mai placuta decat cea din amintirile mele, probabil si datorita terasei, in care acum am intrat pentru prima data. Arata bine gradina, sunt multe plante, dealul din spatele Palatului Bragadiru contribuie si el substantial.

Mahala e un restaurant bun si serios, fara indoiala, meniul e creativ si bine facut. Nu cred ca au vreo mancare pe care s-o lasi in farfurie din cauza gustului, insa nici intre primele restaurante din Bucuresti nu-i pun, cand vine vorba despre mancare, asa cum am auzit mai multe pareri pana acum… (GB & KM – august 2018)

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la Mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat… (citeste tot)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...

Data actualizarii: 22/04/2020

Mahala  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close