Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous
A fost o ceainărie mai mulți ani în casa aceea cu mansardă de pe Calea Floreasca, chiar vizavi de Agora. Se chema Rendez-Vous, cu priză la clientela neo-boemă. Apoi, prin 2020, cred, chiar în pandemie, am văzut în locul ceainăriei un chioșc de cafea, cu tejgheaua direct pe trotuar. Oamenii luau și se așezau cuminți alături, pe niște băncuțe de lemn. Într-o zi am văzut oameni și pe terasă, dar am crezut cu sunt doar la un pahar de ceva. Abia după multă vreme a învins curiozitatea și am intrat, ca să aflu că au și niște mâncare acolo, un fel de bistrou.
Nu era voie în casă, dar am văzut pe site-ul lor o amenajare interesantă, după modele zilei: stil minimalist industrial cu lemn natur, zidăria dată jos până la cărămidă etc. Terasa e mare, o bucată mai îngustă de curte este spre Calea Floreasca, însă una mai mare e în spatele casei, nu se vede din strada principală. Amenajarea terasei e și ea minimalistă, pare să fie încă în lucru. Sper să-i pună flori și verdeață, s-ar potrivi foarte bine locului, și casei și cartierului. Și, mai ales, clientelei, care pare să se fi agregat deja.
Rekolta pare să se fi poziționat destul de clar în zona tineretului emancipat, educat, liniștit, hipster. Meniul e și el conceput în consecință, la fel ca și la celelalte – din ce în ce mai multe – localuri de acest gen din București. Câteva feluri relativ simple de mâncare, bucătărie urbană, fără pretenții. Serviciul hipster și el, așa cum e și normal să fie, cu niște chelneri și chelnerițe tineri, degajați, veseli, fără vreun stres pentru detalii care ar părea impardonabile într-un local cu ștaif. Prețurile rezonabile, clientelă numeroasă.
Noi am pus Rekolta în categoria localurilor neo-boeme, deși e doar cu un picior acolo. E pe jumătate cafenea, pe jumătate bistrou, loc de întâlnire pentru o clientelă fidelă, care se simte bine cu ea însăși și nu-i plac cei prea diferiți. Un loc frumos, interesant, de pus pe listă dacă vă recunoașteți în descrierea de mai sus. (GB – aprilie 2021)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.