Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime!Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

Burgerati și la Chocoloco, o combinație interesantăIa uitați c...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantistiAm vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

Dami, restaurantul coreean bine cunoscut de cei care trebuiau să-l cu...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria e un mic bistrou de pizza mai mult pentru luat acas...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuiaFarinella...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame!Liniste de data a...

Afiseaza

60 de lei ravioli, 40 melcisorii…

60 de lei

Am revenit la Grano pentru o cina rapida, am luat tot ravioli ca si data trecuta, cu trufe, pentru ca stiam sigur ca sunt bune si nu voiam sa fac experiemnte, cu riscurile despre care am scris deja. Mi-au luat 60 de lei pe ele, ceea ce mi se pare mult, mai ales pentru o bacanie in care stai si foarte inghesuit. Insa bucurestenilor le place, era plin, ca intotdeauna. Sa le fie de bine… (GB – septembrie 2018)

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

40 de lei

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, „ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest „transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o „delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

Grano, farfurie cu ravioli de 60 de lei

 

Data actualizarii: 09/07/2019

Grano  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 40 (Piata Floreasca)

  • Mariana Besliu :

    Excelent! Rafinament si bun gust! Bravo! Am fost ieri, 28 mai 2022

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close