Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ce în ce mai sofisticate, și invitat acasă la prieteni sau la evenimente exclusiviste private. Dar cina aceasta de la sfârșit de vară de la Poesia cred că a fost cea mai bună, dacă mă gândesc la ansamblul experienței. Luate una câte una, am mâncat de multe feluri de mâncare la fel de bune ca acestea pregătite de către Chef Miguel Rocha Vieira, dar să fie toate la fel de sofisticate și de deosebite la un loc, rar s-a întâmplat până acum.

Zsolt Tarsay l-a invitat să gătească la Poesia pe Chef Miguel Rocha Vieira, faimosul maestru bucătar care are și conduce simultan trei restaurante europene cu o stea Michelin (Fortaleza do Guincho, Costes Restaurant și Costes Downtown), împreună cu echipa sa.

Chef Miguel pregătit următorul meniu:

  • Gustări de bun venit
  • Pâine de casă, „Pogácsa” și unt
  • Roșii de vară pregătite în feluri diferite
  • Conopidă picantă prăjită, fructe uscate și struguri
  • Păstrăv curcubeu de la “Tahitótfalu”, sos de gulie și unt
  • Carne de vită maturată în două feluri, broccoli “kai-lan” și sos de măduvă
  • Lămâie, lămâie, lămâie si „Nu totul este așa cum pare” – Mousse de ciocolată neagră, boia de ardei și zmeură
  • Cafea și patiserie fină

Toate au fost foarte bune, însă fac o mențiune cu totul specială pentru păstrăvul unguresc, care a fost nu numai cel mai bun păstrăv mâncat de mine vreodată, ci chiar cel mai bun pește din cât – și nu puțin – am gustat eu până acum. Sosul de măduvă excelent, și la fel deserturile, amândouă!

*

Miguel Rocha Vieira, în vârstă de 39 de ani, s-a născut și a trăit în Cascais până la vârsta de 19 ani, când pleacă la Londra. Urmează școli culinare prestigioase, se specializează în bucătăria clasică franceză și lucrează în restaurante de top din Anglia, Franța și Spania. În 2008 deschide la Budapesta Restaurantul Costes, căruia Michelin i-a acordat o Stea în 2010. Avea să fie prima Stea Michelin acordată unui restaurant din Ungaria. Pe site-ul www.costesdowntown.hu găsiți mai multe detalii despre activitatea lui Chef Miguel Rocha Vieira, precum și despre restaurantele pe care le conduce.

Bucătăria lui Chef Miguel Rocha Vieira
Miguel Rocha, oamenii și oaspeții săi de la Poesia
YouTube video

(George Butunoiu, august 2021)

Data actualizarii: 30/08/2021