The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13
Am văzut de mai mute ori plină mica terasă de unde Calea Victoriei se taie cu Victor Manu. Am fost puțin surprins, pentru că e un bistrou foarte nou, deschis acum, în toamna lui 2021, în plină pandemie. Așa că am fost curios și m-am dus repede să văd ce și cum.
Sunt la parterul unui bloc vechi pe care cei de la Hagag l-au restaurant complet, transformându-l într-un reper deja cunoscut al pieței de real estate rezidențiale din București, clădirea cunoscută acum ca H Victoriei 139. Lângă Palatul cantacuzino și vizavi de Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” și de Biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare. I-au spus The Saint, sau The Saint 139, cum am văzut că mai apare uneori pe Internet.
Stil industrial spre minimalist, ceva mai puțin pe gustul meu, însă cu mare priză la publicul hipster și tânăr, în general. Terasa de afară, de pe trotuar, e mică și ea, tot minimalistă, fără urmă de verdeață. Însă asta nu o face mai puțin atractivă, pentru că lumea acolo se adună când vremea le permite, după cum am mai spus.
Citind meniul, am dedus că se poziționează ca un cocktail bar, fiindcă nu au o listă de mâncăruri și una de băuturi, ca toți ceilalți, ci doar o listă de cocktailuri, fiecare cu câte un fel de mâncare recomandat. Adică pe dos față de marile restaurante, care la fiecare fel de mâncare îți sugerează și câte un vin care cred cei că se potrivește. Foarte interesant și original, nu-mi aduc aminte să mai fi văzut asta în altă parte. Oricum, nu în ceea ce eu iau drept restaurant sau bistrou, și nu bar.
Mâncarea destul de simplă, însă chiar bună pentru ceva ce te împinge să-l iei drept un cocktail bar. Mai puțin prăjitura, mille feuilles, fără absolut niciun gust. Prețurile surprinzător de mari, însă nu e de mirare, date fiind toate circumstanțele. Clienți puțini la prânz. Serviciul bun, cu un chelner-copil pe care ne-a plăcut să-l vedem în preajmă.
The Saint 139 din clădirea H Victoriei 139 se poziționează, așadar, ca un cocktail-bistrou (ceva între bar și bistrou) de destinație, de seară, bazându-se pe conceptul lor original, și într-o bună măsură și pe ambianță. Nu prea au corporatiști în jur care să vină la prânz, densitatea de locuitori în zonă e redusă. De clienți de pasaj nu prea poate să fie vorba. Să vină cineva cu mașina de departe doar ca să mănânce la prânz aici nici atât, mai ales că nu găsește parcare nici picat cu ceară, așa că au intuit bine, se pare. Presupun că și-au făcut deja o clientelă fidelă… (George Butunoiu – noiembrie 2021)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.