Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de pandemie, și țin minte că mi s-au părut surprinzător de bune pentru o cramă nouă. Doar crama e nouă, pentru că via este printre cele mai vechi din România, are peste 100 de ani, din câte mi-au spus.

Domeniul se numește „Viile Maioresei”, fiindcă pe vremuri văduva unui militar medaliat cunoscut în zonă și mare iubitor de viticultură a preluat via și afacerea, și a dus-o la o faimă surprinzătoare pentru mulți în vremea aceea, când nu vedeai prea des femei cu astfel de îndeletniciri.

E o cramă mică de doar 6 hectare, pe Dealul Mare, la Valea Scheilor, mai precis. Cu o istorie zbuciumată, a revenit înapoi la familie după revoluție, la un stră-strănepot al Maiorului și Maioresei, care a decis să refacă prestigiul domeniului. Focusul pare să fie pe Tămâioasa Românească, din care au 4 soiuri diferite, dar au și Merlot și Fetească Neagră.

M-au invitat la o degustare cu aceste vinuri, împreună cu mai mulți prieteni, buni și vechi cunoscători. Ocazie cu care am descoperit și un bistrou interesant în Centru, RUAL Apro-Bistro, despre care am scris dedja.

  • Serenum Zero – Tămâioasă Românească 2019
  • Serenum Sec – Tămâioasă Românească 2018
  • Serenum Rose – Merlot – 2021
  • Serenum Feteasca Neagra – 2021
  • Serenum Merlot – 2021
  • Serenum Roua – Tămâioasă Românească 2020 (demidulce)

Primul, îndeosebi, Serenum Zero, mi s-a părut special, una dintre cele mai bune tămâioase pe care le-am băut în ultima vreme. Foarte sec, cu alcool de 14.6%, numele vine chiar de la eliminarea totală a zahărului rezidual, ceea ce îl scoate în evidență pe piață.

Fiind vinuri de nișă, cu un număr limitat de sticle și relativ scump, veți da mai rar de el în restaurante. Dar rămâne întotdeauna varianta online-ului, direct de pe site-ul lor sau de pe altele, desigur… (George Butunoiu – februarie 2023)

Colecția de vinuri Serenum (click pentru a deschide)

RUAL Apro-Bistro

Data actualizarii: 25/02/2023

  • David Coulson :

    Looking good Alex. Would love to try your Rose

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close