Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanților) e cel mai cunoscut restaurant de pește și fructe de mare din București. Și cel mai bogat, din câte știu eu. Nu am auzit pe nimeni până acum să se fi plâns de amenajarea lor industrial-minimalistă, așa că e greu de înțeles de ce a scos Florin Munteanu atât de multe sute de mii de Euro din buzunar ca să o schimbe. Scaunele erau incomode, într-adevăr, dar ca să le înlocuiască chiar nu era nevoie să se ducă până la Londra.

Raionul Floreasca, amenajat de Karim Rashid - Restocracy

Florin a băgat mâna adânc în buzunar și l-a convins pe un designer american faimos, hipermonden și plin de mofturi, să refacă ceea ce era oricum foarte bun așa cum era. Nu mai scriu și eu despre el, deja au scris cu toții la București și îl fugăreau și îl filmau televiziunile mai ceva ca pe Elon Musk.

S-a lucrat mult la această reamenajare, restaurantul a fost închis câteva luni, adică altă intrare în fondurile de rezervă. Și, ca orice designer faimos, desenează ceva ce nu poți găsi la magazin sau pe Internet, ci numai la el, pe comandă scumpă.

Rezultatul e spectaculos, într-adevăr! Mai jos sunt poze cu conceptul de pe hârtie al lui Karim Rashid, altă serie cu Raionul de Pește Floreasca în timpul lucrărilor, și încă o galerie cu evenimentul de lansare, la care a participat și vedeta, în carne și oase, și care și-a început discursul cu „I was surprised that they could afford me!”… 😊 (George Butunoiu – mai 2023)

PS: Cum explică vedeta pe ce a luat banii: Raionul de Pește Floreasca is one of the success stories in the gastronomic landscape of Bucharest, Romania. My approach is to create environments that will inspire, engage, and encourage positive experiences. I wanted to create more than just a restaurant, but to make the Raionul de Pește Floreasca a destination for dining. The end result is a marriage of sensual minimalism and human experience, told through the story of Raionul de Pește Floreasca’s culinary vision.

The restaurant and VIP Dining room are separated by the wine gate, acting as a literal and theoretical gateway to the intimate space. From summer to winter, day to night the space exudes vibrancy and sophistication. The undulating decor, lighting and furnishings relate to key elements of marine life. The restaurant’s seating is organized into intimate coves to accommodate different-sized groups and allow for acoustic and visual separation all while maintaining a flow of energy.

The custom-made lamps, graphic tiles, and sofas are designed by Karim Rashid exclusively for Raionul de Pește Floreasca. You can find there some of Karim’s award-winning classics like the BoConcept Ottawa chair, Axo Nafir light, B-Line Oskar mirror, Estel KAB chair, and Martinelli Fluke door handles.

Emblematic of the sea, the sofas remind us of the ocean waves, giant jellyfish turned into lamps, schools of fish tuned into wallpapers, and fins reflected in the menu shapes. The restaurant is warm and inviting with accent colors of emerald green and cobalt blue with glints of chrome, like light hitting the water. (Karim Rashid)

Conceptul lui Karim Rashid

Petrecere de deschidere cu vedete

Raionul de Pește în timpul amenajărilor

Restaurantele romanesti in 2023 - Restocracy

 

Data actualizarii: 27/05/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close