Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării din București – Le Chat Gourmand, o cofetărie franțuzească fină. Sunt chiar la intrarea în Parcul Herăstrău de pe Ficusului, într-un mini-centru comercial nou-nouț, care mai are o cafenea-bistrou, deschisă tot săptămâna aceasta, și vreo două centre de servicii – nu mai țin minte acum cu ce. Și ambianța tot pariziană este la Le Chat Gourmand, cu mobilier clasic adus din Franța.

Să vedem dacă vor reuși să țină prețurile sub control, fiindcă știu că aduc cam totul din Franța, numai produse cu origine controlată, și fac totul de la zero, de la cap la coadă, în propriul laborator. Și patiseria, mai puțin pâinea artizanală, pe care o iau de la o brutărie specializată în pâine cu maia. Au spus că vor pune o cameră video în laborator, care să transmită live, în timp real, ce se pregătește acolo.

Și e foarte interesantă și povestea celei care a deschis această cofetărie – o fată care după ce a terminat Universitatea din București a plecat în străinătate unde a studiat mulți ani facerea prăjiturilor fine și a dulciurilor, în general, cu gândul să se întoarcă într-o zi înapoi în țară și să facă o astfel de cofetărie. Noroc cu tatăl ei, un antreprenor de succes în construcții, care i-a dat sutele de mii de Euro cu care să-și facă laboratoarele și cofetăria.

Cei care o cunosc au așteptat mai bine de un an deschiderea aceasta, fiindcă amenajările au durat mult, autorizațiile și toate avizele, fluxurile furnizorilor, mobilierul și echipamentele din Franța. Cred că le va merge foarte bine cu acest Le Chat Gourmand, deja aveau mulți clienți chiar în prima zi de deschidere. Și mulți bucureșteni din zonă se opreau adesea și puneau întrebări, pe măsură ce vedeau că amenajările avansează… (George Butunoiu – octombrie 2023)

Data actualizarii: 06/10/2023