Lente (Dionisie Lupu – Lahovari)
www.facebook.com/lente.lupu
www.facebook.com/lentesicafea
www.instagram.com/lente.sufrageria
Boema pe banda rulanta…
Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, Lente din Dionisie Lupu, la Piata Lahovari, si Lente de pe Arcului, Mansarda Lente, cum am vazut ca ii mai spun. Pe Lente din Dionisie Lupu l-au industrializat, l-au fabricat pana in cel mai mic detaliu, dar macar e bine ca pe Lente din Praporgescu l-au lasat “natur”, asa cu a fost de la inceput.
In afara de brand, Lente din Dionisie Lupu nu are legatura cu Lente din Praporgescu. Desenele si picturile murale, vor spune unii, dar nu poti duce de nas pt toti cu asta. Lente din Dionisie Lupu, aproape de Piata Lahovari, e altceva. Au luat o casa mare, un casoi, mai bine zis, o … (citeste tot)
Boemetru
Lente de la Piata Lahovari, mai exact de pe strada Dionisie Lupu, este un local boem din seria celor trei locatii Lente, alaturi de cel din strada Arcului, dar si cel din strada Praporgescu. La momentul in care scriu eu despre aceste localuri boeme, locatia Lente (Praporgescu) este inchisa; din ce mi-au transmis se pare ca este inchisa definitiv.
Lente (Lahovari) este amplasat in imediata apropiere a Pietei Lahovari, intr-o zona centrala a orasului, ce-i drept pe o strada secundara, cu sens unic (chiar ingusta!), insa extrem de circulata, ceea ce face ca din punctul de vedere al localizarii Lente (Lahovari) sa nu se incadreze in regulile boemei (care evalueaza un local ca fiind cu atat mai boem cu cat este mai indepartat de centrul orasului).
Lente (Lahovari) este amplasat intr-o cladire veche, o casa mare cu mai multe etaje, dar si cu o gradina si terasa.
La terasa cred ca incap in jur de 70 de oameni, in timp ce in interiorul de la Lente (Lahovari), in multele incaperi, care mai de care mai interesant amenajate si dotate, cred ca incap peste 160 de persoane.
Ambianat de la Lente (Lahovari) nu aduce cu conceptul clasic de boema, ci mai mult cu un local usor agitat, cu trafic, o boema urbana, mai ales ca in anumite momente, auzind traficul, sesizezi ca te gasesti in mijlocul orasului.
Mobilierul de la terasa Lente (Lahovari) este gandit pentru o buna incadrare in normele neoboemei, cu scaune si mese din fier forjat si pernute, oferind o senzatie de neo-boema, o boema moderna. In interior, mobilierul este din lemn si pare destul de conventional, insa in combinatie cu diferitele accesorii, dar si cu inscriptiile si desenele pline de culoare rezulta un design modern, tineresc, cu un vibe de city life.
Daca e sa vorbim de facilitatile sociale de la Lente (Lahovari), atunci va trebui sa constatam ca nu din acest punct de vedere nu este un loc extrem de boem, fiind un local cu mese mici si putine spatii in care pot sta clientii la comun. Cred ca aici contrabalanseaza numeroasele evenimente de social board games organizate la mansarda, care au intr-adevar aceasta tenta.
Muzica de la Lente (Lahovari) pare a fi una moderna, funky, modern disco, cu un beat urban, acolounde pare a se incadra acest tip de neo-boema.
Meniul este unul multicuisine bazat tot pe un aer urban, fiind o bucatarie urbana, cu suficiente feluri de mancare (paste, salate, wok, burgeri, supe). O portie de mancare ajunge pe la 30 de lei.
Stafful de la Lente (Lahovari) are in jur de 25-30 de ani si cu totii au tricouri identice cu brandul Lente, un detaliu mai putin boem, pentru ca sunt usor de reperat intre clienti. In rest, membrii staffului sunt imbracati lejer si fac si service la masa.
Iarasi, mai putin boem a fost si atitudinea lor, destuld e stricta, usor incordata. Nu ne-au zambit si nu pareau nici foarte relaxati, facand totodata un tip clasic de service.
La Lente (Lahovari) este destul de plin, mai ales seara si la sfarsit de saptamana, insa chiar si in timpul zilei. Cand am trecut eu erau in jur de 60 de persoane, terasa fiind aproape plina.
Clientii de la Lente (Lahovari) aveau intre 20 si 50 de ani si femeile dominau usor proportiile (60%). In cadrul grupurilor diferenta de varsta este de maxim 10-12 ani.
Publicul de la Lente (Lahovari) este destul de variat, de la parinti cu copii, studenti, si pana la corporatisti. In general, este un public din clasa medie si studii medii si superioare. Cei care vin aici pare ca vin pentru a petrece timpul impreuna, pentru a discuta (insa nu subiecte foarte inalte!), pentru a patricipa la evenimentele de board games organizate sau pentru a se bucura de un spatiu cu personalitate.
Consumul de la Lente (Lahovari) este destul de boem, putini oameni mananca, majoritatea comandand cate o bautura, mai mult ca pretext al prezentei lor.
Per ansamblu, clientela de la Lente (Lahovari) nu are o distinctivitate foarte mare intre clientelele localurilor boeme din Capitala.
Sunt grupuri mici la Lente (Lahovari) de 3-4 persoane, insa mai rar vezi si cate un grup de peste 10 persoane. Intre aceste grupuri nu exista relatii, insa poti vedea ca in unele grupuri exista lideri, un maker bun pentru sesizarea caracterului boem al unui local.
Categoria dominanta de clientela este cea a preboemilor pe care ii intalnim in majoritatea (80-90%) din lcoatiile boeme din oras, insa mai poti intalni si cativa boemi din categoria prehipsterilor, dar si public mainstream.
La Lente (Lahovari) se vine pe jos, cu bicileta, dar si cu masina (ceea ce nu e prea „boem”), iar cei ce ajung aici vin pentru a socializa si a merge intr-un spatiu cu caracter, un loc boem care spune ceva despre ei, desi in cea mai mare parte publicul ramane unul „cuminte”, conventional, nu foarte boem in unele dintre aspectele care definesc neo-boema. (Daniel Catoi – iulie 2018)
Terasa
Pionierii de pe piata boemei bucuresteneLente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foart...
Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a), e al treilea local, dintre cele pe care le stiu eu pana in acest moment, al celor care au deschis prima cafenea Lente in Praporg...
Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, Lente din Dionisie Lupu, la P...
Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foarte bine daca ai cap sa o intelegi si o buna o...
Daca vreti sa dati foc cartierului de la ArmeneascaLente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a), e al treilea local, dintre cele pe care le stiu eu pana in acest moment, ...
Terasa Lente din Str. Dionisie Lupu (Piata Lahovari)
Lente (Dionisie Lupu – Lahovari) - Str. Dionisie Lupu, nr. 76 (Piata Lahovari)
Comentarii (1)
One of the worst food I had at a Bucharest restaurant in the past 10 years.