Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, si unul dintre cei mai mai reputati si premiati somelieri din Romania, a semnat un contract de colaborare cu Ston Easton Park (4*), unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Somerset (Bath), din Sud-Vestul Angliei, pentru pozitia de Food & Beverage Manager.
Ston Easton Park este o locatie unica, care consta intr-un hotel decorat cu piese de mobilier de epoca, elemente textile de valoare si candelabre somptuoase, dar si doua restaurante, patru private rooms si doua baruri, precum si numeroase alte spatii de agrement.
In ceea ce priveste planurile de viitor, proprietarul a declarat ca doreste sa investeasca 5 milioane de lire sterline in urmatorii doi ani in aceasta locatie, pentru realizarea unui resort cu o capacitate de cazare de 150 de persoane, facilitati spa, dar si ridicarea restaurantului la cel putin o stea Michelin. In prezent, lista de vinuri numara nu mai putin de 200 de etichete.
Colaborarea lui Alexandru Dan cu Ston Easton Park vine pe fondul unei mai vechi colaborari ale acestuia cu actualui Manager General. (Daniel Catoi – august 2018)
Despre Alexandru Dan
Alexandru Dan este in prezent vice-presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania si detine titlul de Cel Mai Bun Somelier din Romania (2007). In 2009 Alexandru Dan a absolvit Wine School din Miami (SUA), iar in 2017 Sake Sommelier Academy (Londra), si a obtinut Diploma NVQ Level 3 (Food & Beverage Management).
De-a lungul anilor a efectua traininguri si degustari in: Franta, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Serbia, Scotia, Irlanda, Irlanda de Nord, S.U.A., Chile, Argentina, Chile.
Alexandru Dan a facut parte din diferite comisii nationale si internationale ale competitilor de somelieri: Londra, Bristol, Belgrad, Miami, Bordeaux etc.
Referinte
Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta & BucurestiIn data de 25.06.2018, s-a desfasurat Editia de Primavara, actiune a Clubului Privat de VIN...
Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta & Bucuresti
In data de 25.06.2018, s-a desfasurat Editia de Primavara, actiune a Clubului Privat de VIN-ASR, eveniment desfasurat in 5 centre nationale ASR, din cele 6 existente momentan.
Au fost prezente 162 persoane, printre care s-au numarat: membri ASR, bloggeri, atasati diplomatici, agenti HoReCa, jurnalisti, patroni de restaurante, patroni de wine-bar-uri si iubitori de vin.
Au fost degustate vinuri din portofoliu partenerilor: Davino, Domeniile Samburesti, Casa de Vinuri Cotnari, Jidvei, Domeniile Blaga si Negrini.
Apa a fost pusa la dispozitie de partenerii: Borsec si Aqua Carpatica, Borsec oferind si alte produce carbogazoase.
La acest eveniment, au fost prezente si produse ce se afla in atentia Comisiei Tehnice ASR, pentru viitoare parteneriate: Vinarte, Crama La Salina, Cramele Recas, Domaine Muntean, Tarla101,
Aceasta actiune la nivel national, a fost posibila cu ajutorul si implicarea partenerilor: Restaurant Rod din Cluj, wine barului ‘’The ‘’Wine Guy’’ din Timisoara, restaurant Casa Hircher din Brasov, Hotelului Epoque Relais & Chateau din Bucuresti, restaurant Harlequin din Constanta, lantul de brutarii Le Grenier à Pain, General Parma Food.
Parteneri media ai evenimentului: VipStyle.ro, E-Restaurant.ro, Vinul.ro. (Comunicat de presa – iulie 2018)