Nu e usor sa faci un local de succes in casa aceea mica si inghesuita de pe Tudor Stefan, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca. A fost un bistrou de sushi la inceput, o cafenea, apoi iarasi un bistrou de tip all-day breakfast – o idee foarte buna aceasta, de altfel. Nu a mers cum se asteptau, si cum ar fi meritat, dupa parerea noastra, asa ca au inchis.
Pe la sfarsitul lui februarie alt proprietar a redeschis micul bistrou dupa cateva luni. Cu acelasi nume, AltFel, dar cu un meniu putin schimbat, mai spre “mainstream”. Nu pare sa fi facut vreo modificare semnificativa in amenajare si decor, si nici nu era nevoie, locul arata destul de bine pentru ceea ce isi propune sa fie. Am spus cate ceva despre el la postarile de dinainte, nu mai revin cu descrierea acum.
Meniul sugereaza acum o pozitionare pur functionala, adica sa mergi la AltFel doar ca sa mananci cand iti este foame si apoi sa-ti vezi de treaba. Ceea ce am facut si eu: pastrama de oaie cu mamaliga reincalzita, cam tare si nu cine stie ce la gust, si niste carnati din ficat, interesanti dar foarte iuti. Serviciul a fost exact ce trebuia sa fie intr-un astfel de loc, cu patronul (am presupus eu) care se ocupa de toate. Preturile normale, clienti putini, dar nu de mirar pentru un local nou (re)deschis.
Asadar, Altfel e un mic bistrou de proximitate, de luat in calcul de catre locuitorii frumosului cartier si de catre cei care mai umbla pe acolo. (GB – martie 2020)
AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite
La sfarsitul lui iunie a inceput alta incercare de restaurant in casa aceea ascunsa de pe Tudor Stefan, intre benzinaria de la Piata Dorobantilor si Piata Floreasca. Au fost multe localuri acolo, ultimele fiind o cafenea, S Point, si un bistrou asiatic, Hiro Sushi. Acestuia i-au spus AltFel, gandindu-se, poate, ca ii va ajuta sa aiba alta soarta.
AltFel e genul de mic restaurant ascuns, dupa cum am spus. Treci pe langa el ani de-a randul fara sa banuiesti ce e acolo. Au o casa ce pare mica din afara, pentru ca intrarea e ingusta si curtea miniaturala din fata, acoperita complet cu vita de vie, nu te lasa sa vezi si sa ghicesti ce e dupa ele. La parter au bucataria, barul si un mic salon, la etaj (mansarda, daca imi aduc bine aminte) e un open space ceva mai marisor.
Pentru un bistrou e destul de bine amenajat, e cald si intim. Pacat, doar, ca … (citeste tot)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (1)
Localul s-a inchis , am trecut azi si era un banner pe care scria ‘de inchiriat’