Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Foarte frumoasa casa aceea boiereasca din Piata Amzei, in coltul de pe strada Biserica Amzei, cum vii dinspre Magheru. O casa cu etaj, camera inalte, curte mare, cu copaci batrani. Pe vremea comunistilor era un notariat acolo, ramas o vreme si dupa revolutie. Erau putine notariate atunci, asa ca de fiecare data vedeai un puhoi de oameni care voiau sa-si infiinteze firme, sau cine mai stie ce, nu te puteai misca daca nu ii impingeai cu forta pe cei din jurul tau.

Intr-o zi s-a inchis notariatul si s-a facut mare liniste in zona. Mult mai tarziu s-a deschis un restaurant in somptuoasa casa. Cred ca primul a fost Mazagran, care a avut un mare success, fiind mereu plin la inceput si considerat de catre unii chiar printre cele mai bune restaurante din Bucuresti. A contat foarte mult si cum arata, desigur, pentru ca interiorul golit de oameni asudati si renovat te impresiona.

A mai fost o incercare de business inainte sa vina cei de la The Embassy cu Barrio, un fel de pensiune sau boutique hotel cu cateva camere, alaturi de restaurant, cu care sa formeze un ansamblu, insa nu am auzit sa le fi mers. Totusi, cei de la Barrio au pastrat camerele, vad pe site-ul lor ca inca le inchiriaza cu vreo 50 de Euro pe noapte.

Asadar, de mai multi ani incoace, scrie Barrio by The Embassy pe marea casa, si cred ca le merge binisor, dupa cum vad miscare acolo cand trec prin fata, din cand in cand.

Barrio by The Embassy au amenajat casa dupa felul lor, la fel ca si in celelalte localuri The Embassy pe care le stiu: The Embassy One din Piata Lahovary si The Embassy Park din Parcul Herastrau. Totul sumbru, inchis la culoare, care intuneca si mai mult casa aceasta veche si asa putin luminata de la soare, cum se faceau pe vremuri. Pereti intregi acoperiti cu poze, reclame, lambriuri si tapete. Plin de lemn vechi, desigur. Totul arata bine la prima privire, insa cand te apropii si mai aprinzi si lumina, vezi ca multe incep sa se degradeze si ca nu peste multi ani va trebui o interventie masiva in casa aceea frumoasa.

Aceeasi senzatie de inceput de degradare vizibila si care nu mai poate fi oprita fara o renovare complete se vede si pe terasa lui Barrio. Fatada marii case are nevoie de asta, si curtea, si gardurile. Cred ca in doi sau trei ani, singurul lucru care s-ar mai putea face acolo fara a renova casa cu o investitie enorma, ar fi sa o transforme intr-un local boem, asa cum au facut multi cu case mari dar deteriorate – acest tip de boema fiind o tendinta la mare moda in zilele noastre, de altfel. Insa nu pare deloc genul de local al celor de la The Embassy. Deocamdata au destul trafic de centru al unui mare oras, asa ca nu cred ca se vor grabi.

Meniul e unul cuminte la Barrio by The Embassy, preponderant bucatarie italiana clasica, felurile obisnuite, fara personalitate. Am luat un foie gras de conserva, care nu mi s-a aprut atat de rau pe cat l-a gasit Cristi, niste creveti pane bunicei, paste cu creveti normale, pe care le-am terminat cu totul, fiindca celalalt fel, un peste cu legume fierte si un fel de zeama alaturi, drept sos, nu a putut sa fie mancat.

Serviciul a fost si el prost la Barrio by The Embassy, distant si impersonal. Nu ne-au lasat sa stam la o masa normala, a trebuit sa stam chirciti la cele joase fiindca ne-au spus ca urmau sa mute mesele in alta parte a terasei, pentru meci. Care meci incepea la ora 17, si noi eram acolo la ora 13! Bineinteles ca nu au mutat nicio masa cat am stat noi la Barrio! Si la plecare tot acolo erau mesele, goale, asa cum le gasiseram.

Erau mai multi chelneri, tot vorbeau intre ei de-ale lor, in gura mare, fara sa se sinchiseasca de clienti, ba unul a mai tras si o injuratura neaosa, nervos fiind pe nu se stie ce.

Preturile ni s-au parut mari la Barrio by The Embassy pentru o astfel de mancare mediocra si ce am mai descris mai sus. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate repede 300 de lei din portofel, si nu prea face…

Oamenii acestia de la The Embassy-uri nu prea au legatura cu mancarea cu adevarat buna, si cred ca nici nu-i intereseaza prea tare. Doar la 18 Lounge s-au straduit sa faca mancare buna, insa si acolo doar partial le-a reusit. The Embassy Park din Herastrau mi se pare cel mai slab restaurant din tot parcul, The Embassy One din Piata Lahovary e mai degraba o cafenea foarte mare. Si asa se si pozitioneaza, presupun, pentru ca au multe canapele si mese joase, ca si la Barrio, semnal ca te asteapta mai mult la stat si baut ceva decat la mancat. Insa si-au ales cladiri din zonele cu cel mai mare trafic, in asta isi pun ei nadejdea, presupun.

Barrio by The Embassy e un restaurant de pasaj, turistic, de stat ca sa te odihnesti putin sau sa te intalnesti cu cineva care nu se asteapta sa-i dai o masa memorabila. Sigur, sunt destui in Bucuresti care nu merg la restaurant ca sa manance bine, asa ca Barrio by The Embassy va fi tot acolo inca ani buni, fara indoiala… (GB – iulie 2018)

Barrio, restaurant cu terasa la Piata Amzei in Bucuresti

Barrio, restaurant cu terasa la Piata Amzei in Bucuresti

Data actualizarii: 18/07/2018

  • Cristina :

    Exact asa am patit si noi. Pacat de local care mie imi place, chiar si mancarea este OK, insa chelnerii sunt de-o OBRAZNICIE iesita din comun. Ne-am asezat la o masa mai mare, pentru ca oricum localul era aproape gol. Seful lor ne-a intrebat ironic cate meniuri sa ne aduca, 4, 5 pentru ca ne-am asezat acolo, noi fiind 2 persoane. Mai erau 2 pers la o masa la fel de mare, apoi au veni si altii si s-au asezat tot asa, nu a mai comentat individul nimic. DAR OBRAZNICIA A RAMS. DE-AIA NICI NU A PRIMIT BACSIS, DECAT 8 LEI, lasati ca sa nu cer restul. Altfel sunt generoasa, dar nu cu astfel de indivizi. PACAT DE LOCAL, CU ASTFEL DE NEEDUCATI, O SA PIARDA. Si e atat de lipsit de inteligenta INDIVIDUL, CA NU REALIZEAZA CA FIIND OBRAZNIC, PIERDE SI EL, SI TOT CHELNER RAMANE…. VAI DE EL…