Winemaker dinner with Andrea GERE
O cina memorabila la restaurantul Gastrolab din Piata Victoriei, cu ocazia prezentarii vinurilor “GERE Attila” din Ungaria, chiar de catre frumoasa si eleganta Andrea Gere, fiica lui Attila si conducatoarea de astazi a businessului. Multi considera vinurile Gere drept cele mai bune vinuri unguresti in acest moment, si eu sunt convins ca au dreptate. Lorand Szarvadi le importa si le vinde prin restaurantul si winebarul sau Gastrolab din Piata Victoriei, in Bucuresti.
Mancarea excelenta, cu meniu de degustare, a fost pregatita de catre foarte talentata Guest Chef Ileana Braniste. Fiind in perioada postului, au avut si versiuni vegetariene in meniu.
Meniu:
Welcome glass: Gere Weninger Rosé 2018
Nettle homemade dumplings, aged parmesan, egg yolk / Colţunaş de casă cu urzici, sos de unt, parmezan maturat, gălbenuş
Gere Portugieser Bio 2017
Cinnamon scented duck parmentier & Transylvanian cheese pumpkin piure gratin / Parmantier de raţă aromatizat cu scorţişoară şi piure de dovleac gratinat cu brânză
Gere Fekete Jardovàny 2017
Gere Cabernet Sauvignon Barique 2013
Creamy leek arancini in wild mushroom velouté / Arancini cu interior cremos de praz, în velouté de ciuperci de pădure
Gere Weninger Villanyi Franc 2013
Venison prime rib, venison ragu, mangalitsa fat fried potatoes, marinated beetroot / Antricot de cerb, ragu de cerb, cartofi aurii în untură de mangaliţa, sfeclă roşie marinată
Gere Kopar 2015
Chocolate sabayon, roast hazelnuts and blueberries / Sabayon de ciocolată, alune de pădure coapte şi afine
Gere Solus 2015
Artisanal cheese platter / Platou de brânzeturi artizanale
Attila Cuvée 2011
Guest Chef: Ileana BRANIŞTE
GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatarii Fine Romanesti
GastroLab e un restaurant mare si foarte frumos, deschis in ultimele saptamani ale lui 2018 in Piata Victoriei, in elegantul complex Aviatorilor 8, in locul lui AV8.
Configuratia e cea de la AV8, cu un mare bar in partea din fata si cu bucataria deschisa in spate. Au schimbat o parte din mobilier, au pus mult lemn, ceea ce face locul mai cald si mai primitor.
GastroLab e si un winebar si magazin de vinuri, asa ca peretii au rafturi cu sticle pana sus, in tavan, si asta da foarte bine si la decor si ambianta generala, desigur. Proprietarii sunt ardeleni, au celebrul complex hotelier de la Balvanyos, din varful muntelui, cu restaurantul cu acelasi nume. Nu e de mirare, deci, ca meniul are o baza ardeleneasca si ungureasca, reimaginata si reinterpretata de o tanara si foarte talentata bucatareasa sefa.
Am mancat de cateva ori la GastroLab pana acum, si toate au fost bune, de fiecare data. Unele mancaruri sunt cunoscute, cu cateva interventii in retete si in prezentare, altele au combinatii de produse si ingrediente noi, pe care nu le-am mai intalnit. Am notat ca supa de rata a fost buna, obrajorii de vita, limba de vita cu sos de hrean, pasta de jumari, porcul de Mangalita, coltunasii cu ciuperci, painea si cafeaua, de asemenea, excelente fiind crema de pastrav afumat si un fel de tarta de mamaliga cu branza, din ce imi aduc aminte si acum, dupa multe zile.
GastroLab se alatura, astfel, celor foarte putine restaurante, deocamdata, care au creat si care promoveaza Noua Bucatarie Romaneasca creativa, cu aspiratii catre cea Fina, dintr-o directie si cu un specific diferit fata de cele din Bucuresti. Preturile sunt normale, mai ales ca vinurile te costa mai putin decat in alte parti. Daca iti comanzi sticla direct de pe rafturile “shopului”, la nota ti se adauga un procentaj care este doar o mica parte din imensul “adaos” pe care il pun restaurantele la bauturi, de regula. Servicul a fost bun, atent si personal, fara gesturi inutile, se vede ca au avut in minte un anumit profil, nu i-au ales la intamplare. Clienti au venit chiar din primele zile de la deschidere, si seara am vazut si mai multi.
GastroLab e un restaurant cu winebar foarte bine facut, serios, cu toate la vedere – inclusiv vinurile, desigur. E frumos, cu servicii bune si cu preturi decente, asa ca are toate sansele sa ajunga repede un restaurant cunoscut si de referinta al zonei, mai ales ca miliardele de corporatisti din Piata Victoriei nu au atatea restaurante cu adevarat bune la indemana, pe cat ar crede multi. (GB – decembrie 2018)
Bucataria creativa GastroLab
Salonul GastroLab