Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul Vechi
Alexandru Dumitru este un tânăr chef foarte talentat, despre care am mai scris de câteva ori, cu destul de mult entuziasm, de când l-am întâlnit pentru prima dată la Bistro Ateneu. E unul dintre cei câțiva bucătari care pot să fie considerați fondatorii Noii Bucătării Românești Fine, o bucătărie creativă, cu totul originală, și chiar patriotică, am putea spune. Toți acești tineri bucătari ambițioși și plini de imaginație vor să arate câte lucruri minunate se pot face cu produsele și ingredientele pe care le poți găsi la câțiva pași de noi, la producătorii locali. Și pe mulți au reușit din plin să ne convingă…
Chef Alex Dumitru a vrut să aibă propriul său restaurant – ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Au deschis un mic restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului chiar la începerea pandemiei, în martie 2020, așa ca au și închis după două săptămâni. Au făcut livrări, au intrat în diverse proiecte finanțate de sponsori, și au reușit să supraviețuiască, iar acum au deschis din nou, și terasa și salonul.
Au o casă cu etaj chiar în colțul Centrului Istoric unde Calea Victoriei ajunge la Dâmbovița, în locul în care era înainte Abel’s Wine Bar. Salonul de la parter e amenajat foarte minimalist, și probabil că cel de la etaj e la fel. Terasa e mică, în curte, dar când sunt mulți clienți pot face una și în stradă.
Meniul lui Alexandru Dumitru e cel cu care ne-a obișnuit: câteva feluri, combinații neașteptate, aranjament de Instagram pe farfurie. Au fost bune toate, cu o mențiune specială pentru carnea de oaie, excelent aleasă și gătită.
Au trei scheme de meniu la Anika, toate cu prețuri fixe, de la 130 de lei (fără vin) pentru 3 feluri, la câteva sute bune pentru un meniu de degustare complet și cu un vin bun.
Serviciul a fost foarte bun, cu doi băieți civilizați și cu care puteai vorbi mult și despre multe. Cred că unul dintre ei este chiar asociat cu Alex Dumitru în acest experiment gastronomic și social, din câte mi-a dat de înțeles.
Da, Alexandru Dumitru e un mare chef, Anika e unul dintre cele câteva restaurante în care puteți vedea și face poze la adevărata Nouă Bucătărie Românească Fină și Creativă. Un exemplu pe care sper să-l urmeze cât mai mulți tineri bucătari… (George Butunoiu – iulie 2021)
Bucătăria lui Alexandru Dumitru
Salonul și terasa Anika
Pret mediu pe meniu: 240 lei (50 lei antreurile, 100 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Jul-2021
Mancare
9.83
Specifica bucatariei
9.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
10
Prezentare
10
Servicii
9.50
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
8.67
Exterior
9.5
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
9.37
Criteriul
Jul-2021
Mancare
9.83
Specifica bucatariei
9.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
10
Prezentare
10
Servicii
9.50
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
8.67
Exterior
9.5
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
9.37
Centrul Vechi al Bucurestiului, cunoscut si ca Centrul Istoric…
Data actualizarii: 15/02/2023
Anika - Str. Nicolae Tonitza, nr. 10 (Centrul Vechi)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.