Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din programul Bucharest Degustation Tour. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
Sashimi de ton cu cleste de homar si trufe romanesti
(Tuna Sashimi with lobster claws and Romanian black truffles)
Burta de ton tataki cu sos Ponzu si caviar romanesc
(Toro tataki with Ponzu sauce and Romanian caviar)
Fossmarai, Valdobbiadene
Nigiri cu burta de ton si Nigiri cu ficat de gasca
(Otoro nigiri and Foie gras nigiri)
Rola cu vita Wagyu, sos de trufe si foie gras si Rola cu homar tempura
(Wagyu beef roll with truffle sauce and foie gras and Lobster roll)
Domaine Ceptura Rose, Dealu’ Mare Ceptura Merlot & Cabernet Sauvignon
Sashimi din vita Hida cu arici de mare si caviar romanesc (hibrid mourn)
(Hida beef sashimi with sea urchin and Romanian black caviar)
Monogram, Feteasca Neagra, Dealu’ Mare Ceptura
Milojas
(Thousand sheets cake)
Lava cake cu ceai verde, inghetata de vanilie si caramel din miso
(Green tea lava cake with vanilla ice cream and miso caramel)
Liliac- Nectar
Apa si cafeaua sunt incluse / Water and coffee are included
Pret meniu – 320 lei
Menu with wine pairing – 500 lei
Chef Cătălin Petrescu
Meniul de degustare Restocracy 2019 de la Argentine
Chef Catalin Petrescu
Argentine Steak & Sushi
Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul Herastrau
Argentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului. Punctul lor forte este bucataria japoneza, cu cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti, care au impresionat pe toti cei cu care am fost acolo. Si vorbesc aici, in primul rand, despre oameni umblati prin lume, cum ar fi zecile de ambasadori straini, inclusiv cei ai Japoniei, cu familiile lor. De aceea au si astigat competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2018 si 2019 cu unanimitate de voturi.
Catalin Petrescu e un mare chef, intr-adevar, si stiu ca gateste foarte bine orice si-ar pune in minte, nu numai mancarea japoneza. Pacat ca numele restaurantului induce pe multi in eroare si multi nu se uita cu atentie in meniu. Sau, daca se uita, nu citesc ce se scrie in presa despre Argentine, fiindca ii vezi mai tot timpul cu cate o halca de carne in fata. Care vita e si ea foarte buna, nimic de zis. Insa vita buna mai gasesti in oras, dar asupra celorlalte mancaruri are Chef Catalin Petrescu cateva “drepturi de autor” greu de contestat… (GB – martie 2020)
Catalin Petrescu e un mare Chef!
Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.
Ma vad obligat sa revin asupra celor scrise in iulie, cand am zis, printre altele, ca Petrescu poate sa faca „mai mult decat sushi”. E drept, atunci nu stiam si ce fel de sushi face Catalin Petrescu… Si am modificat si specificul la care am incadrat restaurantul Argentine, acum e la bucatarie japoneza, fiindca meniul e preponderent japonez, cu cateva insertii de steak argentinian si alte cateva lucruri mai putin japoneze.
Si da, intr-adevar, toti cei care am fost la acest pranz despre care am scris in articol am cazut de acord ca Argentine e unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, in acest moment. (GB – februarie 2018)… (citeste tot)
Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sushi…
Mi-a placut dintotdeauna de restaurantul acesta din Herastrau, Argentine, desi nu sunt mare amator nici de carne si nici de sushi. Insa au un bucatar talentat, cred ca e acelasi de mai multi ani, mi se pare ca stilul de a gati e acelasi. Mai au un Argentine Steak & Sushi si in Baneasa Shopping City, de aceea e Herastrau in nume.
Argentine Steak & Sushi e un restaurant destul de mare, in complexul Bonton Palace, la inceputul Soselei Nordului, in partea de Herastrau cu Aqua, Casa di David si La Brasserie. Argentine imparte frumoasa terasa cu Octopus, despre care acum am aflat ca tot al lor este.
Argentine e lung si ingust, cu pereti de sticla pe toate partile, se vede foarte frumos in jur, oriunde ai fi asezat. In capat au … (citeste tot)