Serviciile in restaurante, cafenele si alte localuri – articole Restocracy

Ord. dupa

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

1 comentarii

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

4 comentarii

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

8 comentarii

Politică și Delicatețuri e un nou restaurant al lui Mircea Dinescu,...

14 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

2 comentarii

Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele...

11 comentarii

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

1 comentarii

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

1 comentarii

 Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, fil...

4 comentarii

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

4 comentarii

... nu le dati toate procedurile in scris chiar in prima zi de la ...

1 comentarii

Asadar, ce-i nemultumeste pe clienti in restaurante?Eu am spus...

2 comentarii

In cat timp se formeaza un chelner bun?In vreo 8 ore. Cam atat...

3 comentarii

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Atelierul de Tarte e un bistrou pe aglomeratul si ciopartitul bulevard...

7 comentarii

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

6 comentarii

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

13 comentarii

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

De ce in cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementa...

3 comentarii

Scena in restaurant: barbat intre doua varste, pe la 40+, nu parea nic...

Nu ma duc la restaurant fara sa fac o rezervare, drumurile in Bucurest...

2 comentarii

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La P...

Torna Fratre e un restaurant romanesc ce isi propune sa recupereze tot...

Nor Sky Casual Restaurant a fost descoperirea placuta a sezonului ...

1 comentarii

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca,...

5 comentarii

Prima mea amintire cu restaurante e veche de aproape o jumatate de sec...

O tehnica simpla de dozaj hormonalSe intampla sa scriu acum despre...

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se f...

4 comentarii
Afiseaza
comentarii

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se fi inchis, desi site-ul si pagina de pe facebook sunt inca active. Cel putin la asta te gandesti cand vezi bannerul de pe frumoasa vila, pe care scrie „De inchiriat”.

Le Consul a fost deschis in septembrie 2016 in vila din Aleea Alexandru in care a fost mai multi ani restaurantul Iconic, in spatele palatului lui Gigi Becali de pe Aviatorilor. A fost restaurantul unui francez, care s-a asociat cu un tanar si talentat chef roman, care s-a format si s-a specializat in Franta in bucataria lor fina de acolo, La Haute Cuisine. Acesta cred ca a fost chef al grupului de restaurante si cofetarii Chocolat, inainte sa vina la Le Consul.

Nu am mancat niciodata la Le Consul, insa mai multi dintre prietenii mei care au fost acolo au spus ca era buna mancarea. Meniul de pe site arata foarte bine, iar preturile sunt si ele rezonabile, nu am vazut niciul fel care sa coste mai mult de 90 de lei. Si amenajarea era foarte deosebita, de un lux elegant. Aveau mult spatiu, 5 sali la parter, cateva la demisol, unde era si o camera de vinuri, iar gradina din spate era si ea pe masura casei si a zonei.

Casa si zona fiind atat de frumoase, gradina la fel, mancarea frantuzeasca fina, buna si cu preturi rezonabile, cauzele esecului lui Le Consul dupa opt luni de viata trebuie cautate in alta parte, deci. Una dintre ele ar putea sa fie aroganta de care au dat dovada. Tin minte ca, imediat dupa deschidere, i-am sunat ca sa vad cum as putea organiza niste evenimente la ei. Mi-au spus ca trebuie sa vorbesc cu domnisoara directoare de marketing si mi-au dat numarul ei. Nu mi-a raspuns vreo trei zile, desi am sunat de multe ori. Apoi mi-a spus ca nu are timp sa se intalneasca cu mine, sa o sun a doua zi, a doua zi ca sa o sun saptamana viitoare, si tot asa. Vreo trei saptamani am incercat sa ma intalnesc cu ea, dar nu s-a lasat! Apoi, oadata, cand treceam prin fata restaurantului, am intrat, gandindu-ma ca poate dat de patronul francez. Am dat de el, i-am spus ca vreau sa vorbim. Mi-a taiat-o scurt, mi-a zis sa ma duc sa vorbesc cu directoarea lui de marketing. I-am taiat-o si eu scurt, i-am spus ca nu o sa mai vorbesc vreodata cu fiinta aceea, si ca daca nu vorbeste atunci cu mine, alta data nu mai vorbim.

A vorbit, dar nu inainte sa-mi atraga atentia ca are doar cateva minute. Urma sa facem o serie de cine acolo, cu vreo 20 de participanti in medie, cu meniu fix. Multe cine, cam una pe saptamana. Mai ales ca tot acolo le tinusem si inainte, neintrerupt, timp de mai bine de tre ani. Ne-am inteles la pret, pana la urma, dar cand i-am spus ca nu vrem sa mai fie nimeni altcineva in sala cand avem noi cinele (si niste discutii, ca sa fiu mai precis) nu a fost de acord. Ar fi fost vorba despre vreo doua sau trei mese, cel mult, pe care voiam sa nu le ocupe. I-am atras atentia ca abia a deschis, ca pana se umple restaurantul poate sa mearga pe aceasta formula, si dupa aceea mai vedem. Ca poate sa puna clientii in sala 2, apoi in sala 3, dupa ce se umple 2, apoi in sala 4, dupa ce si 3 e plina, si apoi sa umple si sala 5, inainte sa se gandeasca sa-i puna chiar in sala in care eram noi, cand celelalte patru erau inca goale. Dar nu si nu, a fost foarte categoric. Nu stiu de ce, cred ca nu i-a placut de mine, totusi, si nu voia sa ma mai vada pe acolo, pentru ca alta logica nu vad.

Si nu m-a mai vazut, intr-adevar, nu am mai trecut, nici macar sa mananc la ei.

Cred ca i-a costat scump aroganta pe domnul patron francez de la Le Consul, pe tanarul si talentatul lui asociat si pe duduia directoare de marketing. Numai chiria pe casa aceea e vreo 12,000€ pe luna. Plus salariile, utilitatile si cate mai sunt intr-un restaurant…Le Consul - restaurant Haute Cuisine Bucuresti

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Georgwes :

    Aceeași situație și la Hilton, în centrul Bucureștiului.

  • Grigore Trache :

    Va amintiti cumva restaurantul Heritage de pe strada Polona ?!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close