Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu – Sarmaniuc de la Gurbanesti, in Campia Baraganului, in care face vesela pe care am gasit-o in mai multe dintre marile restaurante ale Bucurestiului: MAIZE, GastroLab si altele. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida si o pensiune la care va gati chiar Florin Cojocariu, bunul meu prieten si bunul ei sot, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze de la cina pregatita de Florin. (GB – aprilie 2019)
O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gurbanesti, in Campia Baraganului, acolo unde el si Victoria au o un atelier de ceramica. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida o pensiune la care va gati chiar Florin, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Meniul de astazi:
- pui afumat, marinat înainte în miere cu salvie și usturoi, cu salsa verde și salvie prăjită
- pulpă de miel cu tapenade, în foietaj, cu sos de prune și merișoare
- plăcintă de mere cu scorțișoară și enibahar
- bacon afumat cu lemn de butoi de whisky și cires
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze din atelierul de ceramica. (GB – aprilie 2019)