Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Avido, locul in care te simti bine primit

AVIDO, mic bistrou cu bucatarie urbana in Piata Floreasca din BucurestiM-am intors la fetele de la Avido dupa un an de la prima vizita. Si de la deschidere, fiindca eu am fost chiar primul lor client. Totul la fel. Placut, adica, sentimentul de bistrou adevarat, facut din pasiune, de atentie pentru cel care le vine la masa. O noutate in meniu, totusi, a fost pizza. M-am mirat putin la inceput, insa apoi mi-am adus aminte ca o mare parte din conceptul Avido e construit in jurul painii de casa, paine pe care o fac chiar fetele. Asa ca o pizza cu aluat cu maia si cu ce il mai fac fetele vine de la sine.

Si am descoperit si terasa. Simpla, insa primitoare, colorata, tinereasca, in ton cu restul ambiantei. Le doresc fetelor sa le mearga cat mai bine. (GB – octombrie 2019)

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca

Chiar in primele zile din noiembrie, doua fete inimoase, Cristina si Madalina, au deschis un mic bistrou la Piata Floreasca, intre Fish House si Cava Bistro si vizavi de Vacamuuu. Au primit o bucatica din parterul unui bloc, pe la mijloc, si un loc mai marisor pe trotuar, pentru o terasa. I-au spus Avido, cuvant spaniol care inseamna “pofta”, etimologie comuna cu ce au francezii si chiar si avem si noi in romana.

Conceptul fetelor de la Avido e evident si comunicat raspicat: mancare cu suflet, gatita cu pasiune, produse proaspete de la ferma Nasul Rosu, retete noi. Ceea ce inseamna si ca amenajarea e simpla, austera, fara pretentii, ca in majoritatea locurilor in care patronul e si bucatar si toata familia a strans banut peste banut ca sa poate sa realizeze un vis. Zic fetele: Buna, suntem Madalina si Cristina, iar impreuna am pus bazele unui bistro a carui semnatura sa fie respectul nostru pentru oameni si natura. Mancarea asa cum era odinioara… Fara pesticide, organisme modificate genetic si culturi pe repede-inainte… O idee aparent simpla, insa in acelasi timp complexa, ce ne-a insotit pe intreg parcusul calatoriei noastre si ne-a permis sa va propunem astazi, cu mandrie, conceptul nostru.

Eu am fost primul client al lui Avido, chiar in prima ora de la deschidere. Fetele m-au servit cu o supa crema (de mazare, daca imi aduc bine aminte?) si cu o salata cu bulete de branza, bune amandoua. Si unt cu o paine proaspata, facuta tot de ele, cred, foarte buna. Meniul foarte scurt, cateva feluri relativ simple, facute mai mult pentru cei care vor sa traiasca foarte mult.

Desigur, cele doua fete inimoase, Cristina si Madalina au fost adorabile.

Avido e un mic bistrou de proximitate, de la care poti lua mancare si pentru acasa, atunci cand te grabesti. Insa e un loc in care e bine sa stai cateva clipe, fiindca daca te lipsesti de prezenta inimoaselor Cristina si Madalina, pierzi chiar esentialul… (GB – noiembrie 2018)

Micul salon Avido

AVIDO, mic bistrou cu bucatarie urbana in Piata Floreasca din Bucuresti

Terasa Avido
Data actualizarii: 09/01/2020

AVIDO  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)

  • Anonim :

    Iubitoare de stil de viata sanatos pot spune ca AVIDO imi satisface toate’pretentiile si cererile’. Dificil sa gasesti un restaurant biologic in totalitate. Majoritatea m-au dezamagit. Bravo fetelor.

  • Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close