Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Niki cu spateleNiki e o fata frumoasa, supla, inalta, impetuoasa, cu o voce sonora, autoritara si dominanta, foarte priceputa la marketing si la afaceri, si care stie sa si gateasca bine, pe deasupra. Nu e de mirare, deci, ca aspirantii la inima frumoasei domnisoare sunt numerosi, si ca e obligata sa stea de vorba mai mult cu tot felul de cetateni care isi fac drum pe la micul ei magazin ca sa cumpere o maslina, o spagheta sau o frunza de salata decat cu clientii care mananca acolo.

De Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa ce a stat cine stie pe unde, ca sa deschida o mica afacere. Si nu orice afacere, ci una in care ea si munceste, se ocupa si de business, de clienti, raspunde si ziaristilor si curtezanilor. Iar daca mai e si dezinvolta si impetuoasa, asa cum e Niki, succesul e garantat, toata lumea vine sa-i ia interviu si sa o filmeze.

Supla Niki si-a deschis acum cativa ani o bacanie in care a pus si cateva mese ca sa poti manca ce iti iei direct din galantare, sau din cele cateva feluri pe care le pregateste ea acolo, in fata ta. Locului i-a spus, previzibil, Ciao Niki. Combinatia aceasta de mic bistrou sau osterie cu cateva rafturi si galantare cu produse pe care le poti lua acasa, ori sa le mananci chiar acolo o vezi peste tot in Europa Occidentala. Cateodata e mai mult bistrou decat bacanie sau patiserie, alteori invers. Ideea prinde bine si la noi, si ati vazut destule din astea la Bucuresti, unele chiar pline in permanenta.

Frumoasa Niki s-a instalat la parterul inalt al unui bloc nou de pe Eminescu, intre Polona si Tunari. Are o singura sala, fara terasa. E amenajata in stilul occidental actual, foarte luminoasa, cu un perete de sticla spre strada, colorata, vesela, tinereasca. Mi-a dat voie sa fac poze bistro-bacaniei, ba chiar si lor, asa ca m-a scutit de o descriere dificila. In spatele galantarelor are un banc de bucatarie cu aragaz si chiuveta, bucatarie care se continua intr-o camera de alaturi. In galantare are mezeluri (charcuterie), branzeturi, pungi cu paste si alte cateva lucruri conservate in borcane sau in ulei, iar pe peretele celalalt are vinuri si poate si lichioruri sau alte bauturi.

La o observatie sumara, se pare ca cei mai multi vin la Niki ca sa manance, nu am remarcat vreo curiozitate deosebita spre galantare. Cu exceptia susnumitilor, desigur, care isi fac drum doar ca sa o vada pe Niki si care pleaca apoi cu cate un pachetel sub brat si, poate, cu o speranta in suflet.

Cand vii si spui ca vrei sa mananci, inalta si subtirea Niki te indeamna sa iei un platou cu ce are ea in vitrina. Desigur, e mult mai rentabil pentru ea sa faci asta, marjele sunt substantial mai mari, timpul mai scurt, rotatia clientilor mai rapida. Daca insisti, totusi, sa nu mananci salam, esti informat ca poti primi un meniu al zilei, cu supa si inca ceva, ori ca iti pregateste pe loc o salata sau o portie de paste. Altceva nu poate face, fiindca nu are destul loc in bucatarie ca sa le gateasca cum trebuie.

Am vrut sa luam un meniu al zilei, dar chiar inainte de 13:30h deja rasesera toata mancarea cei mai grabiti decat noi, asa ca aveam de ales intre „platou”, salate si paste. Salatele au fost scoase de la inceput din lista de optiuni, pentru ca nu suntem femei ca sa mancam asa ceva la pranz. Nici „platoul” cu salamuri si branzeturi nu era in intentiile noastre, insa, decat sa luam cate doua portii de paste fiecare, ca sa ne putem satura, am luat „platoul” si cate o pasta.

Era destul de multa lume la Ciao Niki, de toate varstele si cu toate feluril de imbracaminte, probabil ca multi de la numeroasele cladiri cu birouri din jur. Dar, ca sa o vezi pe impetuoasa Niki si sa ii faci curte, merita sa vii chiar de departe, poate chiar din alt oras, desigur… (GB & Noro – iulie 2017)

Niki iesind din cadru...

Niki iesind din cadru…

Ciao Niki (bacanie)

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui NikiDe Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa c...

Data actualizarii: 31/07/2017

  • Cip t :

    Cele mai bune paste, preparate cu un condiment foarte rar – suflet!

  • Agentu' :

    O locatie foarte calduorasa! Personal placut, serviabil si calificat. Calitatea produselor si a putinelor feluri de mancare este exceptionala. Mereu ma intorc cu drag sa mananc la Niki.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close