Belli Siciliani
www.facebook.com/ristorantesiciliano
0216.427.428
Belli Siciliani – Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici
M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o actrita frumoasa si vesela in rolul principal (Amalia), care serveste clientii cu zambetul pe buze, cu sotul bucatar, Domenico, cu toate rudele in jur, cu Domenico Cel Mic, care serveste si el la masa, aduce sticlele cu apa minerala, cu pisicile peste tot… 🙂 Acum am luat o burrata, pe care o fac ei intr-o fabricuta pe care au deschis-o la marginea Bucurestiului, foarte buna, si o mancare cu paste de casa, fructe de mare si peste, buna si aceasta. Painea facuta de ei a fost excelenta. Cappuccino nu prea mi-a placut, si tin minte ca si datile trecute am zis la fel.
Restaurantul acesta italian cu specific sicilian, Belli Siciliani, e un personaj in sine in pestritul Bucuresti, e un loc pe care te bucuri sa-l gasesti asa cum este, si nu de mirare este ca l-am gasit plin de fiecare data. Belli Siciliani au mancare italieneasca traditionala, clasica, nu e locul aici pntru mancaruri fine sau sofisticate. Pentru acelea te duci in alta parte a Bucurestiului, aici mananci ce mananca si italienii de rand la ei acasa, in Sicilia… (GB – septembrie 2018)
Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni
Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, acolo unde e deschis de ani buni. Am auzit si de la altii si am vazut ca e popular si in cele cateva, putine, dati in care am ajuns eu la ei, pentru ca nu e aproape de mine.
Ce se intampla acolo aduce a scena de film cu sicilieni, intr-adevar. Mai intai a ajuns un sicilian in Romania, cel mai mic dintre cei sase frati ai sai, apoi l-a adus si pe verii lui si pe alta parte din familie, s-au casatorit cu niste romance frumoase si s-au hotarat sa ramana aici, apucandu-se sa faca ce stiau si ei mai bine, adica mancare italiana traditionala.
Au luat o casa de pe Matasari, tot ca din filme (si Matasariul, si casa). Sunt mai multe corpuri de casa, lipite si pornind unul din altul, nu iti dai seama daca sunt mai multe camere sau etaje ale aceleiasi case, sau mai multe case cu o… (citeste tot)
Domenico Bellantoni Jr
Fetele de la Belli Siciliani
Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni "Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume" si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie a...
Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Romania Ferragosto siciliano, marti, 14 august 2018. Ferragosto este cea mai mare sarbatoare de vara italiana ce isi are originile din...
Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...
Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant construit dupa modelele minimaliste scandinave in privinta ambiantei, in primul rand, si putin si a meniului. Au deschis in septembrie 20...
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...
Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, acolo unde e deschis de ani buni. Am auzit si de la altii si am vazut ca e popular si in cele cateva, putine, dati in care am ajuns e...
Casa Belli Siciliani din strada Matasari si camerele de joaca pentru copii
Camerele de joaca pentru copii de la subsolul Belli Siciliani
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.
Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai), in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.
Am stat de vorba cu Amalia Bellantoni pentru a ne dezvalui mai multe lucruri despre tot ce inseamna Belli Siciliani, cum a aparut, ce isi propune, dar si ce planuri de viitor are.
Restocracy: Cum se numeste acest proiect si ce reprezinta?
Amalia Bellantoni: Noi suntem Belli Siciliani Ristorante, Bed & Breakfast, cofetarie siciliana in Bucuresti.
Restocracy: Care este povestea restaurantului?
Amalia Bellantoni:Localul nostru s-a nascut ca urmare a necesitatii familiei nostre de sicilieni de a manca precum „la mama acasa in Sicilia” si aici, in Bucuresti, motiv pentru care ne-am organizat in cautarea unui spatiu spre cumparare, pe care sa il amenajam exact ca un colt de Sicilia. Si asa, am ajuns sa ne mutam cu ceilalti frati si surori, nepoti din Sicilia pe strada Matasari 47, unde am infiintat Belli Siciliani, un restaurant traditional sicilian, laborator si cofetarie tipic siciliana, urmand a deschide si o crama cu vinuri exclusiv din Sicilia.
Restocracy: Care este reteta succesului Belli Siciliani?
Amalia Bellantoni: Pe langa staff-ul nostru, membri ai La Grande Famiglia Siciliana (mai precis sotul are inca 5 frati care sunt de meserie tot bucatari in Sicilia), trebuie sa amintim si retetele, dar si modul de preparare traditional, precum si ingredientele aduse direct din Sicilia.
De asemenea, ne mai putem mandri si cu titlul de „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” premiati la Expo Milano 2015 de catre Regiunea Siciliana insasi. Totodata, am reprezentat Romania la Sicily For Expo 2015.
Restocracy: Asadar, aveti o consistenta activitate si recunoastere a calitatii serviciilor oferite. In ce alte proiecte ati mai fost implicati?
Amalia Bellantoni: Din decembrie 2015, in fiecare an, luam parte la IWA Bazaar impreuna cu Institutul Cultural Italian si Ambasada Italiei, si in acest fel am contribuit la cumpararea unor aparatele de specialitate pentru spitalele din Romania. De asemenea, reprezentam Sicilia in cadrul Institutul Italian de Cultura. In acest sens, am participat la: Cena con Montalbano, Sarbatoarile de Craciun, carnevale sau alte festivaluri cu specific italian, unde am fost mereu prezenti cu dulciurile nostre mondial cunoscute: Cassata Siciliana si Cannolo Siciliano, Arancino Siciliano.
Ca recunoastere a serviciilor noastre, in iunie 2017, am primit marca Ospitalita Italiana – Ristoranti Italiani nel Mondo.
Din iunie 2015 suntem sponsori ai Festivalului „Femei pe Matasari” unde am inregistrat un record la vanzarile de Cannolo Siciliano si Pizza. Mancarurile si dulciurile sunt speciale pentru ca, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt aduse direct din Sicilia, facem totul in laboratorul nostru, de la paine, la pandispan, marzipan, creme, panettone si nu folosim conservanti!
Restocracy: Pe langa segmentul de food oferiti si servicii de cazare?
Amalia Bellantoni: Da, de asemenea, avem un mic Bed & Breakfast unde poposesc nenumarati italiani cu scop de afaceri sau de divertisment in Romania.
De asemenea avem si un loc de joaca pentru copii unde se pot juca copiii clientilor impreuna cu copiii nostri. Nu este playground cu baby sitter, ci este o camera de copii, de fapt doua camere unde parintii se joaca cu proprii copii. De asemenea, noi pregatim si masa de pranz pentru scoala italiana Aldo Moro.
Restocracy: Este adevarat ca totul este adus din Sicilia?
Amalia Bellantoni: Localul nostru foloseste ingrediente aduse direct din Sicilia pe cont propriu de la sare, zahar, multiple tipuri de faina, iar ulei de masline si maslinele, rosiile uscate, portocalele, lamaile plus alte specialitati siciliane, care sunt cultivate de catre sora si cumnatul sotului. De asemenea, gradina noastra de vara este compuse din obiecte de artizanat sicilian: amfore, cactusi, mesele sunt din piatra lavica pictata; in interiorul restaurantului vopseaua de pe pereti si tot mobilierul (inclusiv articolele decorative) au fost facute de catre „muncitori” din Sicilia, frati si nepoti membri ai familiei noastre din Sicilia, cenusa vulcanica si pietrele fiind din lava vulcanului Etna. Pe scurt suntem Little Sicily la Bucuresti.
Restocracy: Care este produsul cel mai comandat de catre clientii Dumneavoastra?
Amalia Bellantoni: Foarte multi clienti vin pentru a gusta pizza noastra. Noi suntem specializati in paste, peste si fructe de mare proaspete. Evident nu mai e nevoie sa mentionam cannolo siciliano, cassata siciliana, arancino siciliano si limonda siciliana.
Restocracy: Ce planuri de viitor aveti? Doriti o extindere a activitatii? Poate inca un spatiu in Bucuresti, sau in alt oras?
Amalia Bellantoni: Avem in plan deschiderea pentru public a cramei de vinuri unde sa se poata degusta un antipasto siciliano si o sticla de vin bun sicilian, dar si finalizarea magazinului cu produse semipreparate siciliane. Nu avem intentia de a deschide un alt punct de lucru pentru ca ar insemna sa ne clonam.
Restocracy: De ce credeti ca sunt atat de preferate localurile cu specific italian? Ce ofera ele in plus fata de celelalte?
Amalia Bellantoni: Locatia noastra, noi de fapt, fiind specific sicilian, chiar ea face diferenta! Atrage prin simplicitatea bucatariei si autenticitatea gustului… si atmosfera de casa si de familie.
Belli Siciliani - Str. Matasari, nr. 47
Comentarii (16)
La prima vedere este frumos și … romantic , dar foarte multă butaforie să-i zic așa, de plastic. Băutura lasă de dorit desertul nu-l încercați iar ca și mâncare nu totul e ok și în final plătești extrem de mult.
Apropo, un pahar de bere ( cică draft 0.2) 15 lei
Suntem de regula atenti sa ne informam in prealabil atunci cand alegem sa petrecem cateva ore de weekend la o terasa noua sau intr-un restaurant al carui prag nu l-am mai trecut.
Intocmai pentru acest motiv alegem sa citim review-uri si recomandari „avizate” si desi gusturile nu se discuta si asteptarile clientilor pot fi diferite, daca aprecierile sunt pozitive si numarul voturilor suficient de mare, nu anticipam surprize neplacute.
Nu-mi pot aminti asadar sa fi vizitat in ultimii ani vreo locatie cu aspect mai strident (n.a. dar neingrijit), cu mancare mai proasta si cu o atmosfera care trimite cu gandul la cea dintr-o gospodarie de zona rurala ocupata de oameni destul de nevoiasi.
Nu sunt necesare decat cateva minute pentru a realiza ca pentru Belli Siciliani curatenia nu reprezinta o prioritate, vesela pare sa fie cea pe care o foloseste chiar familia in perioadele in care localul nu este deschis, iar mirosul neplacut are desigur legatura cu animalele care traiesc probabil chiar in incinta terasei inghesuite.
Dezamagirea a fost atat de mare incat tocmai ne-am reevaluat sursele de recomandari pentru iesiri in oras… Credibilitatea celor „avizati” trebuie probata constant, iar Belli Siciliani ar trebui sa figureze intr-o categorie distincta in opinia noastra, categoria „NU recomandam”.
A fost o experiență groaznică!
Ideea de a face o ‘cafenea cu animăluțe’ este în sine o idee interesantă și drăguță dar animale de acolo sunt cel mai probabil traumatizate și chinuite.
Au adus mai multe animăluțe, dintre care pui NOU NASCUTI de pisică și inclusiv un porcușor care încă avea cordonul ombilical, ca să înțelegeți.
Patronii se purtau execrabil cu animalele, mai ales copilașii lor.
Înțeleg ca sunt doar copii.. dar chiar să arunci niște iepuri de sus in jos și să le dai șuturi…până și părinții îi zgâlțâiau când țipau de speriați ce erau.
În afară de condițiile mizerabile cu care sunt tratate acele animăluțe, condițiile din interior sunt deplorabile.
Murdărie, loc mic și mai ales neamenajat pentru a putea conviețui niște animăluțe.
Mâncarea și băutura sunt foarte scumpe,
mai deloc apetisante iar plata se poate face doar numerar.
Terasa este în schimb foarte frumos amenajată, dar nu se merită absolut deloc.
Am plecat cu un gust foarte amar de acolo.
Cel mai probabil este un restaurant de familie, aceștia nu prea vorbesc română ci doar italiană.
Aceștia erau drăguți și prietenoși dar condițiile au lăsat foarte mult de dorit.
Dacă dorești să faci un concept ca ăsta trebuie să îți dedici timp și spațiu pentru fiecare animăluț în parte și în special, să nu îi traumatizezi de la primele zile de viață.
Nu recomand, nu va duceți!
Maxim mergeți direct cu protecția animalelor.
Aceasta ‘cafenea’ nu ar trebui sa existe.
Cea mai prosta experienta. Îmi pare atât de rău de săracele animăluțe… Sunt extrem de chinuite, am rămas cu traume. Prețurile exagerate iar mâncarea fără gust. Nu recomand absolut deloc.
Cea mai scarboasa pizza. Nu este comestibila. Cel mai mizerbail restaurant! Totul plin de praf si murdar. Cea mai prosta experienta. Este primul restaurant pentru care scriu recenzii negative dar efectiv este scarbos. Preturile sunt foarte mari si imprevizibile. Nu se ofera bon/chitanta nimic…
linkul pe care l-ati pus nu este de la site-ul restauramtului, ci de la un site porno :))) ce eroare nasoala
Multumesc pentru semnalare! Am schimbat in cel cu terminatia .ro si merge, duce unde trebuie. Adresele site-urilor sunt intotdeauna verificate cand sunt puse pe site, e greu de crezut ca doar a lor nu a fost. Ce s-o fi intamplat in cei 6 ani de cand a fost pusa prima informatie si pana acum, chiar nu stiu… George Butunoiu
O experienta mai mult decat dezamagitoare. Nu as recomanda vreodata.
Primul motiv pentru care am ales aceasta locatie a fost faptul ca au acele animalute, lucru destul de inedit in oras. Dar, acele animale nu au un spatiu adecvat pentru ele, broastele testoase merg pe acel ciment, ce o fi el.. nu exista spatiu verde, spatiul este mic si inghesuit pentru a putea lasa acele animale libere. Pe langa catei, broaste testoase, iezi, care traiesc in mediu neadecvat, apogeul a fost un iepuras care era aproape lesinat, vizibil not ok pe care il plimbau clientii din mana in mana.
Al doilea motiv ar fi mancarea specifica… pe care am avut o ocazia sa o mananc de foarte multe ori in tara de oirigine. Antipasto – este mentionat gramajul de aproximativ 400 de grame – nu a avut 400 de grame nici macar cu farfuria si castronul care au fost aduse. Continutul acestora avand maxim 150-200 de grame. Pe langa ascest lucru, prosciuto crudo era alterat. Pappardele noci e speck – pastele au fost fierte cu mult timp inainte si doar incalzite, 2 nuci aruncate in farfurie, si 2 bucati de speck (care nu sunt foarte sigura ca era in regula ca si termen nici acesta). Nu as fi avut o problema cu preturile care sunt mari daca mancarea ar fi fost cat de cat ok.
Si ca sa fie meniul ,,,complet,” servirea si personalul: ospatarii sunt niste persoane, impresia ar fi ca sunt tinute cu forta acolo, aduse din Italia care nu stiu sa vorbeasca limba romana dar refuza sa vorbeasca si limba italiana, practic nu vorbesc decat ceea ce vor ei, altceva nu inteleg sau nu vor sa inteleaga, pe nici o limba. Iar ,,patroana”…ea preia comenzi si recomanda mancare. Cel putin asa a fost cand am fost noi. Senzatia mea a fost ca am deranjat-o ducandu-ne sa ii facem consumatie acolo. Atitudinea este una de superioritate si efectiv de scarba fata de clienti.
Dupa ceva discutii pentru a se putea plati prin card si nu cash, cum insista, cand am incercat sa discutam cu ea despre antipasto macar – unde era mancarea alterata, a intors spatele si a plecat pur si simplu.
La alta masa, 2 baieti s-au ridicat pur si simplu dupa ce au primit mancarea si au plecat.
Nu inteleg cum poate functiona, si mai mult decat atat, sa fie promovata, o astfel de locatie in anul 2022 fara ca nimeni sa nu faca nimic, ei sa apara la televizor ca si vedete sau ce sunt ei, nu sunt foarte la curent, am aflat ulterior.
06.06.2021, am hotarat sa mergem la acest restaurant! Grava eroare! Mancare absolut mediocra, platoul prajit de peste si fructe de mare prntru 2 persoane, abia daca ajunge pentru o persoana…Aperitivul casei o mare teapa..ff scump si sarac…Pastele porcini cantitate foarte mica, ciuperci din conserva.., (toate gramajele difera fata de lista preturi)..Ca si noi dar probabil si altii, nu mai calcam in acest restaurant!! …o singura data in toata viata este deajuns! Printre mese se plinba un caine impreuna cu puii lui…regretam aceasta alegere..5 persoane 1000 lei si pleci de la masa nesatul si cu un gust amar…In aceste conditii NU RECOMAND ACEST RESTAURANT
We were advised to order the specialty of the house, which is pasta with 30 different types of cheese in the oven. The dish came with the most horrible presentation I have ever seen, wraped in two layers of aluminum foil and one layer of baking paper. After you open the aluminum foil and the baking paper you find 2 centimeters of liquid fat from all the cheese. Underneath the fat, you have the pasta that is so overcooked that it disintegrates in your fork. Absolutely shocking. My wife ordered pasta alla norma, which had nothing related to pasta alla norma. Just a portion of under cooked spaghetti with simple tomata sauce. No ricotta, no eggplant.
Disappointing experience for a Sicilian restaurant.
Customer service ZERO! Am rezervat o masa telefonic pentru o aniversare! Ajunsi in fata restaurantului era coada la intrare si inca mai veneau oameni care se asezau la rand. Si care in mod surprinzator aveau rezervata in prealabil o masa! Personalul ne-a indemnat sa asteptam pana se elibereaza o masa. Era vizibil ca nu se stie pentru cat timp, pentru ca cei mai multi oameni din interiorul curtii erau in proces de a comanda sau mancarea abia le fusese adusa pe mese. Dupa 15 min am plecat! Si da, nu vom mai reveni!
Mancare foarte slabă. Am mâncat 2 tipuri de lasagna foarte prost făcute. Parca era lasagna în ciorba. Nu avea pic de gust. Nu se simțea nici sare nici alt continent. De evitat . Teapa cat cuprinde
o teapa mare, plata cu card nu le merge niciodata.
portia de cozze 600gr. in realitate nu are nici 200gr.
evitati.
O spelunca cu preturi enorme , ce am mancat (o pizza , un fel de mancare cu vinete la cuptor care pluteau intr-o balta de ulei si niste tagliatelle ragu) a fost in limite mediocre. Serviciu praf …Interior friguros ..Toaleta mizera . Nu stiu ce cauta in top , in oricare top
Servire mediocra; preparatele scumpe, de ex pestele, nu merita comandate, sunt nereusite; limitati-va la paste si pizza; nota de plata incarcata
Am fost la ei pentru o pizza cu fructe de mare. Simplu si bun, ati zice, fiind sicilieni? Ba din contra. Blat crud, sos lipsa, trei scoici uscate pe post de fructe de mare. Iar pretul, cit trei pizza decente de oriunde altundeva. Oribil, oribil oribil. Am 110 kile, rar spre niciodata mi se intimpla sa nu golesc farfuria, dar pizza de la Belli Siciliani am lasat-o aproape neatinsa. Nu mai spun ca am stat o ora dupa o pizza care se face in 10 minute – adica vreo doua, la ce am primit eu.