Bistro Ateneu, octombrie 2018
0742.080.909
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legume crude…
Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu exact un an, ii atrage din ce in ce mai tare pe bucatarii talentati, care vor sa-si incerce puterile in cel mai dificil exercitiu posibil, practic. Fiindca nu e suficient doar sa cunosti foarte bine principiile si tehnicile de “Haute Cuisine”, si apoi sa le pui in farfurie dupa recoamnadrile facute deja de altii, ci trebuie sa inventezi tu singur si retetele. Ceea ce e, fara indoiala, si mai dificil decat sa inveti tehnicile. Fiindca nu ai de unde lua retetele, Alex Petricean, Alex Iacob sau Radu Ionescu nu cred ca si le-au pus pe Internet pe ale lor. Si chiar daca si le-ar pune, sunt sigur ca niciun chef serios si onorabil nu ar vrea sa le copieze, se va simti obligat sa creeze singur altele, evident.
Dar mai e o problema, si nici aceasta simpla: ca sa faci bucatarie sofisticata, si mai ales creativa, iti trebuie si o multime de bani, cu mult mai multi decat intr-un restaurant “obisnuit”. Si pentru experimente, si pentru cele mai bune produse, si pentru altele. Asa ca, daca nu ai atatia bani ca familia lui Radu Ionescu, trebuie sa vina cineva bogat sa faca investitia.
La Bistro Ateneu, deschis in urma cu vreo saptamana, omul bogat e … (citeste tot)
Bucurestiul in jurul Ateneului Roman, cu multe restaurante: Bistro Ateneu (fostul Sushi Room), Chocolat, Caju, Le Bistrot Francais, La Famiglia, La Vinuri, Cafe Ahenee si Roberto’s de la Athenee Palace Hiltonsi altele, cu Comtesse du Barry, Jockey Club…
Bistro Ateneu, octombrie 2018 - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)