Blue Margarita
www.facebook.com/bluemargaritarestaurant
Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean
Blue Margarita e un restaurant cu bucatarie sud-americana, cu feluri de mancare din mai multe tari din America de Sud, grupate ca atare in meniu, de altfel.
E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara personalitate, greu de inteles cum de le-au dat voie sa construiasca asa ceva in mijlocul unui cartier vechi al Bucurestiului, nu dintre cele bogate, insa cu atat mai mult cu farmec – cel putin pentru cei cu nostalgii. Era un hotel acolo, cand am fost eu prima data, dar nu stiu daca a ramas la fel, sau poate ca au facut birouri sau altceva cu el.
Am fost in acea cladire si cand au deschis primul restaurant, Symphony – Romanian Fusion Cuisine, invitat de o frumoasa fata, care parea sa fi fost stapana acolo. Poate ca a mai fost si alt restaurant dupa el, nu stiu.
Blue Margarita e bine amenajat, in general, insa fara originalitate sau talent. E comod, are banchete confortabile, tapisate cu panza, multe lumini, un perete de sticla la intrare, prin care se vede batrana si frumoasa strada.
Meniul e facut din bucatariile traditionale sud-americane, dupa cum am spus, cu mancaruri din Brazilia, Argentina, Columbia si Mexic, cele mai multe din aceasta, ultima.
Eu am luat o supa de fasole, foarte buna, o quesadilla vegetariana, buna si aceea, mai fina decat am vazut in alte parti, si Ximxim de Galinha, pui gatit in sos de unt de arahide, servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite in casa, bun, de asemenea.
Nu e bucatarie fina la Blue Margarita, nici nu si-au propus asa ceva, si cred ca foarte bine au facut. E mancare buna, cu cateva combinatii de produse si ingrediente inedite si necunoscute limbilor bucurestene. Mancare muncita in bucatarie, si nu scumpa – e bine de spus asta. O masa in doi, cu doua pahare de vin bun, te duce pe la vreo 200 de lei, ceea ce e rezonabil.
Serviciul a fost bun la Blue Margarita, cu mai multi chelneri, sefi de sala sau ce or fi fost ei, decat clienti. Am vorbit cu un domn mai in varsta, atent si rabdator, care a rezistat bine incercarilor mele de a fi nesuferit.
Nu stiu daca, si cati admiratori au bucatariile sud-americane printre bucuresteni. Cei mai multi se gandesc la vita si la carne, in general, cand aud de un specific brazilian, argentianian, mexican sau de cele care mai sunt pe acolo. Insa au si altfel de mancaruri, si chiar bucatarie fina – vedeti surpriza de proportii pe care am avut-o de curand la o astfel de cina peruviana, descrisa aici, pe site.
Asadar, pentru cine vrea sa cunoasca aceste bucatarii indepartate, sau chiar sunt pe lista lor de preferinte, nu pot ocoli restaurantul Blue Margarita de pe batrana strada Mihail Eminescu… (GB – decembrie 2017)
PS: Am revenit la putin timp, a trebuit sa discut cu ei despre inscrierea la competitia Restocarcy. Am mancat creveti destul de buni, cu un sos foarte iute, si vita surprinzator de buna, mai ales ca mi-au spus ca e vita romaneasca. Si am cunoscut-o si pe patroana, o faptura adorabila – cea din poze, in care apare si cu tatal ei. (GB – ianuarie 2018)
Conceptul de bucatarie latino-americana a venit din partea bucatarului nostru sef, a carui pasiune ar fi irosita daca nu ne-am fi hotarat sa o impartim cu voi. Astfel s-a nascut Blue Margarita, un restaurant si un concept de familie, cu care ne propunem doua lucruri. In primul rand, sa cream o atmosfera placuta si relaxata, la care sa va doriti sa veniti pentru multe ocazii diferite. In al doilea rand, ne dorim sa deschidem drumul catre niste preparate culinare deosebite, noi pe piata din Romania, inspirate din cultura latino-americana si adaptate de bucatarul nostru pentru a fi pe gusturile tuturor. Si pentru ca, asa cum am spus si mai devreme, ne dorim ca spatiul nostru sa faca pe oricine sa se simta binevenit, meniul este in asa fel construit incat sa puteti manca la noi indiferent de restrictiile dietare. Toate aceste elemente, impreuna cu o serie de cocktailuri si bauturi la fel de speciale ca si mancarea, suntem siguri ca va vor face sa va simtiti ca acasa. Bine ati venit in familia Blue Margarita!
Bucatarul nostru este inima restaurantului nostru. Conceptul de bucatarie latino-americana a inceput de la el, si de la pasiunea lui pentru astfel de preparate culinare exotice. La doar 28 de ani, Dominik Surulo are deja in spate o experienta de lucru de aproape 13 ani. A inceput sa lucreze in bucatarie in Polonia, tara lui originara, de unde si-a obtinut de asemenea si diploma de bucatar. De acolo a plecat alaturi de un prieten in Anglia, unde a lucrat timp de 5 ani si s-a indragostit in mod deosebit de specialitatile mexicane si braziliene. In Romania s-a mutat atat pentru familie, cat si pentru ce a ajuns sa devina acum Blue Margarita. In echipa noastra il apreciem cu totii nu doar pentru talentul culinar de invidiat, dar si pentru spiritul pozitiv si energia pe care o transmite zi de zi. Si pentru ca atunci cand vine vorba despre mancarea pe o gateste nu se mai poate opri din vorbit, daca vreti vreodata sa il cunoasteti nu trebuie decat sa ne spuneti. O sa vina cu cea mai mare placere din bucatarie si o sa va spuna povestea el insusi.
The concept of Latin-American cuisine came from our head chef, whose passion for food would have been wasted had we not decided to share it with you. This is how Blue Margarita was born, a family restaurant and concept, where we aim for two things. First of all, to create a pleasant and relaxed atmosphere, where you can choose to come for a variety of occasions. Second of all, we want to pave the road towards special dishes which are new to the market in Romania, inspired by Latin-American culture and adapted by our head chef in order to cater to everyone’s tastes. And because, as we mentioned before, we want our space to make everyone feel welcomed, our menu is built in order to cater to many different dietary restrictions. All these elements, together with a list of cocktails and drinks just as exciting as the food, we are confident will make you feel at home. Welcome to the Blue Margarita family!
Our chef is the heart of our restaurant. The concept of Latin – American cuisine started from him, and from his passion for this type of exotic dishes. At only 28 years old, Dominik Surulo already has 13 years of work experience behind him. He started working in the kitchen in his native country Poland, where he also studied and obtained his chef diploma. From there he moved together with a friend to England, where he worked for 5 years and fell in love especially with Mexican and Brazilian specialities. To Romania he moved for family, but also for what has now become Blue Margarita. In our team we all appreciate him not just for his unbelievable culinary talent, but also for his positive spirit and the energy he gives all of us every day. And because when it comes to his food he literally can’t stop talking, please let us know if you would ever like to meet him. It will be his pleasure to come out of the kitchen and tell you the story himself.
Blue Margarita - Str. Mihai Eminescu, nr. 188 (Viitorului)
Comentarii (2)
Compar cu mancarea din cadrul aceleiasi/ acelorasi bucatarii; iar cand e vorba despre bucatariile traditionale, adica asa cum sunt ele peste tot si de foarte multa vreme, unde vezi prea multa originalitate? E vorba despre originalitatea din meniu, nu a ideii sau altceva… GB
Cred ca ar trebui sa mai cresteti putin nota la mancare, pt ca e f buna in comparatie cu multe alte restaurante carora le-ati dat note mult mai mari, nemeritate.
Nota 8 la originalitate? Pe bune? De ce?
Cu ce anume comparati?