Borgo Margherita din Calea Calarasilor, pasul stangaci de la pizzeria la trattoria
Am facut cunostinta cu Borgo Margherita pentru prima data in Vitan, unde au o pizzerie cunoscuta in zona, si cunoscuta chiar si in comunitatea de italieni din Bucuresti, care nu e deloc mica. Cred ca le-a mers bine acolo, or fi strans ceva bani, si de cateva luni (din mai) au mai deschis un local. Un restaurant in toata regula, de data aceasta. Au luat casa in care a fost inainte Terra e Mare, despre care am scris lucruri destul de bune la vremea lor. Nu stiu de ce au inchis, eu vazusem destui clienti in cele cateva dati in care am ajuns acolo.
Casa si locurile acelea din Bucurestiul vechi, cu farmec, sunt interesante. Nu le mai descriu, am facut-o in articolul despre Terra e Mare. Acum nu am observat schimbari semnificative in aranjamente si decoruri. Au lasat aceeasi ambianta meridionala, de trattoria provinciala, de cartier, in care italienii se duc sa manance, nu sa filosofeze.
Meniul de la noul Borgo Margherita din Calea Calarasilor e consistent, cu de toate. Dar mancaruri simple, taranesti. Pizza a fost buna, cu gust pregnant de paine de casa, din grau adus direct de pe camp. Apoi niste calamari cu sos de rosii, inecati in ulei, fara nimic special, niste fructe de mare puse intr-o oala si atat, doar ca necuratate de nisip. Pastele mi-au placut. Sos putin, asa cum trebuie, simteai gustul de grau dur, nerafinat.
Preturile neasteptat de mari, mai ales la pizza. Serviciul direct, strict functional, s-a redus la a pune farfuriile pe masa si a le lua dupa aceea, nimic mai mult. Erau cativa clienti, dintre care vreo doi vorbeau limba lui Dante.
Borgo Margherita din Calea Calarasilor e un restaurant italienesc provincial, de cartier, cu mancare taraneasca simpla, care poate sa fie gustoasa daca e facuta cu produse si ingrediente naturale, aduse direct de pe camp si din gradina. Nu pare sa fi imaginat cineva o astfel de complicatenie logistica in Calea Calarasilor, asa ca… (GB – noiembrie 2019)
Dar, din pacate, calitatea in Vitan a scazut dramatic. Ultima comanda a fost o mare dezamagire. Blat similar cu PHD si lipsa armonie intre cantitatile ingredientelor sunt doar cateva din minusurile bucatarului actual ( roman la origine ).
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (1)
Dar, din pacate, calitatea in Vitan a scazut dramatic. Ultima comanda a fost o mare dezamagire. Blat similar cu PHD si lipsa armonie intre cantitatile ingredientelor sunt doar cateva din minusurile bucatarului actual ( roman la origine ).