Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Nu credeam ca voi gasi un restaurant cu bucatarie fina dincolo de centru, adica spre sud, est sau vest de Piata Universitatii, pentru ca toate acestea sunt spre nord, dupa cum se stie. De aceea, surpriza a fost cu atat mai mare sa-l gasesc undeva spre Timpuri Noi, Vitan sau ce cartier o fi acolo, pe Bulevardul Mircea Voda, in partea dinspre Splaiul Unirii si Nerva Traian.

Nu e Haute Cuisine, sau fine dining, cum i se spune aici, insa in lista noastra de restaurante cu bucatarii fine de pe Restocracy am pus si alte vreo 20 de restaurante care sunt la fel, au mancare mai fina si mai sofisticata decat altele din Lista, insa cu adevarat sofisticate sunt doar cateva, foarte putine. Am fost putin pretentiosi la alcatuirea acestei Liste, ca sa nu ramanem cu ea goala, totusi…

Asadar, am gasit la parterul unui bloc de pe Bulevardul Mircea Voda un restaurant cu nume sirian, Sardin. Apoi ne-am lamurit ca e un restaurant cu bucatarie italieneasca, numele avand legatura cu Sardinia, presupun. L-au deschis in ianuarie 2017.

Sardin e un restaurant mare, ocupa un spatiu comercial deschis de parter de bloc, cu putini stalpi de sustinere. Au un singur salon, in forma de L, iar afara au o terasa destul de mare si ea, tot in L, pe doua laturi ale galbenei cladiri. E foarte bine amenajat, fara economie, in stilul industrial deja arhiprezent in localurile bucurestene. Sigur, cu betonul peretilor la vedere, mai putin instalatiile, cred, fiindca tavanul inalt e acoperit cu ceva lemn brut, daca imi mai aduc acum bine aminte, pentru ca scriu la cateva saptamani de la vizita la ei.

Amenajarea e ingenioasa, decorurile originale, probabil ca e acelasi arhitect care a facut multe alte restaurante din Bucuresti, cam in acelasi fel. E foarte luminos, au zone intregi cu pereti de sticla pe ambele laturi care dau catre strada, e o atmosfera meridionala, vesela, de vacanta. Muzica era stridenta si nepotrivita, mi-am adus aminte pentru ca a trebuit sa ne ridicam ca sa-i rugam sa faca ceva cu ea, ca sa nu plecam indispusi de acolo.

Meniul nu e sofisticat, dar nici banal nu este. Nu incearca sa epateze cu denumiri lungi si bombastice de feluri de mancare, merg pe formula, cinstita de altfel, cu gustul mancarii care vine din calitatea produselor si ingredientelor si din grija si exigenta chefului fata de tot ce iese din bucatarie. Am descris-o ca venind de la o bucatarie italiana clasica dar augmentata, ca sa o putem diferentia de cea clasica „ordinara”, intalnita la aproape toate restaurantele cu specific italian din oras, dar si de cea fine dining, despre care am spus deja ca nu e cazul aici.

Am primit amuse bouche, ceea ce a fost o surpriza placuta. Apoi o caracatita buna cu niste cartofi mai putin buni, pe exasperantul „pat de rucola”, pe care ne-am intristat sa-l vedem si aici. Vitello tonnato a fost bun, dar nu iesit din comun, insa sosul de ton a fost excelent, si asta ne-a atras toata atentia. Si iarasi decor cu frunze de salata, ca la ultimul birt de cartier… 🙁 Ravioli cu coada de vaca au fost foarte buni (sau bune, oare cum se zice?), sosul la fel, ceea ce ne-a confirmat definitiv ca in bucatarie e un mare bucatar. Am mai luat lasagna cu legume, foarte buna, un rasol de vita (osso bucco) asa si asa, fructe de mare la fel, destul de bune, insa nimic deosebit. Crevetele a fost bun, legumele bune si ele, si iarasi aici s-a vazut mana unui mare bucatar. Sa frigi carne si peste e usor, orice bucatar prost poate sa o nimereasca daca are o carne de bna calitate, insa sa faci niste legume care sa placa unor oameni pretentiosi, nu e la indemana oricui. Piureul de telina a fost bun, painea foarte buna.

Langa noi, niste fete elegant imbracate, mancau hamburgeri!!! Saracele… 🙁

Am citit pe site ca la Sardin au un chef care a lucrat prin restaurante mari din lume, chef cu care se mandresc, si au si de ce. Cred ca e cel din poza, cu fes. Sardin e unul dintre putinele, foarte putinele restaurante din Bucuresti in care stiu sa faca sosuri bune, si chiar sosuri fine. Fiindca sosurile fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Poti lua carnea si pestele de la exact aceiasi furnizori ca ai marilor restaurante, cele de Grande Cuisine, Michelin, fine dining sau cum vreti sa le spuneti. Legumele la fel, retetele sunt pe Internet acum, toate, echipamentele si aparatele de bucatarie sunt accesibile tuturor, chiar si cele mai sofisticate. Insa sosurile trebuie facute in bucatarie, pe acestea nu ti le aduc furnizorii. Si aici e diferenta, dupa cum am spus!

Am scris de multe ori aici, pe site, despre sosurile din Bucuresti. Merg la restaurante scumpe, intreb ce au mai bun acolo, ei imi spun ca asta si asta. Si cu ce sos vin? Poftiiiim? Doriti si sos? Aaaaa, stati ca vorbesc eu cu cheful sa va faca unul, stie el un sos foarte bun, pune rosii proaspete, masline, putin usturoi, ulei de masline de cea mai buna calitate, stiti, noi avem un furnizor special pentru asa ceva, si gata sosul!

Asadar, la Sardin poti avea si mancaruri cu sos, si inca unele cu sosuri chiar foarte bune, facute la ei in bucatarie, nu de la Heinz. Si tu sa mananci carne cu paine, hamburgeri cu sos ketchup! Stateam si ma gandeam, oare cum o fi sa fii insurat cu o femeie din asta? Doamne, Dumnezeule…

Si mai au un bucatar foarte pasionat si talentat la Sardin, e cel din poza, cu tatuajul. Are 18 ani. A venit la noi la masa si ne-a explicat ce si cum a gatit, ne-a lasat masca. Va ajunge un mare chef, sunt sigur de asta, si peste doi sau trei ani va fi mai bun decat cei mai multi care acum sunt vedete de televizor pe o piata gastronomica in care femeile imbracate elegant mananca hamburgeri. O sa mai auziti de el.

Si serviciul a fost bun la Sardin, cu o chelnerita foarte placuta, calma, naturala, care ne-a zambit de multe ori. Preturile sunt rezonabile. Clienti erau, cativa mancau si altceva decat hamburgeri.

Sardin e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, pe care il recomand acum tuturor celor care ma intreaba unde sa se duca pentru o mancare cu adevarat buna. Si fiindca are si preturi decente, cu atat mai mult le pot recomanda si celor care vin de departe sa faca un drum pana in Timpuri Noi, Vitan, Dudesti sau cum s-o mai numi cartierul acela. Chiar merita… (GB – august 2017)

Save

Sardin

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult un restaurant la care mănânc din ce în ce mai bine de la o vizită la alta, pe cât apreciez un restaurant de top de la început...

Data actualizarii: 27/08/2017

  • cinque terre :

    soffrito fara niciun sens la cel putin 2 feluri (triglie e unul din ele), unele mancaruri sunt chiar sarate. o combinatie ciudata de piure cu o felie de paine pe o placa de ardezie si sos care curge pe masa.
    scapari serioase, mizeaza pe incantarea romanului ca s-a schimbat peisajul din cartier, si poporul consuma orice, fara mari pretentii.
    dar mancarea nu e chiar de nemancat.
    deserturi interesante, inghetata insa e prea multa si are un aftertaste de indulcitor artificial. uneori, famosa tarta cu mere este necoapta.
    wine list impresionant, aici nu e de comentat.

    • George Butunoiu :

      A plecat cheful care a deschis restaurantul, care era foarte talentat, intr-adevar. poate ca aceia care i-au succedat au schimbat meniul, profilul, cine stie… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close