Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare
Pana acum citeam “Burger van Home” ca si cand ar fi fost un nume olandez, cu prepozitia “van” care desemneaza originea numitului. Ma miram eu ca au alcatuit un astfel de nume pentru un restaurant, insa nu foarte tare, pentru ca imaginatia si originalitatea sunt bine primite in astfel de situatii.
Insa Dani mi-a facut o scurta istorie a brandului, care incepe acum cativa ani cu niste furgonete cu hamburgeri, masini pe care si romanii le numesc acum mai des “vans” decat “furgonete”. Asadar, niste tineri antreprenori au pornit afacerea aceasta cu hamburgeri plimbatori pe roti, le-a mers bine, apoi au deschis si ceva pe la Brezoianu, iar Burger Van Home de pe strada Sperantei, aproape de Piata Rosetti, e cea mai noua deschidere, se pare.
Au mai fost niste restaurante acolo, pe frumoasa si ingusta strada a Sperantei din Bucurestiul vechi, dintre care eu imi amintesc doua: La Vie en Rose si Peter’s Kitchen – acesta din urma al unui tanar bucatar care s-a intors din Anglia ca sa-si deschida micul lui bistrou.
Casa lui Burger Van Home e mica, asa, ca un camion ceva mai mare. E tip vagon, foarte ingusta si lunga spre in spate. Amenajata simplu, cu ce le-a cazut in mana, cu sobele albe de teracota inca in functiune. Cateva mese, barul in spate, bucataria la demisol. Pe o parte au un fel de terasa foarte ingusta si inghesuita, in care cu greu poti sta in mirosul de carne fripta din bucataria cu geamurile chiar acolo.
Burger Van Home e un bistrou cu hamburgeri, ceva salate, coastre de porc, sandviciuri, lucruri din acestea simple. Am luat un hamburger destul de bun, salata de varza la fel, insa coastrele greu de mancat, fiind uscate, fara carne, sarate si tari.
Au un personaj interesant si placut la Burger Van Home, un fel de Piedone, cel din poza, energic si dezinvolt. Si inca o duduie expeditiva, fara chef de vorba. Sper sa fi fost vreo problema de moment care o indispunea si ca nu e asa tot timpul.
Stiu ca se duc multi la Burger Van Home sa manance carne cu paine. Cat am stat noi acolo au venit vreo patru biciclisti cu containerele acelea cubice in spate si au plecat cu pachete cu hamburgeri in ele. Sa comanzi paine si carne tocata sa-ti vina acasa, cand Bucurestiul e plin de restaurante cu mancare serioasa, e ceva… Sa le fie de bine, spre bucuria lui Burger Van Home si a multora altora ca ei!
Portii: medii
Criteriul
Sep-2018
Mancare
7.00
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
6
Prezentare
7
Servicii
8.17
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.00
Exterior
8
Interior
7
Gradina
6
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
7.43
Criteriul
Sep-2018
Mancare
7.00
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
6
Prezentare
7
Servicii
8.17
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.00
Exterior
8
Interior
7
Gradina
6
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
7.43
Piata Rosetti spre strazile Hristo Botev, Radu Cristian si Dimitrie Bolintineanu, cu restaurantul Casa cu Tei, cu restaurantul de peste Amada si cu magazinul de cafea al lui Florescu, cu casa lui Mircea Eliade si mini-bistroul Papila, si in partea cealalta, cu pizzeria Buoni e Bravi si bistroul Burger van Home
Data actualizarii: 29/08/2019
Burger Van Home - Str. Sperantei, nr. 6 (Piata Rosetti)
ce-i miso la burger van e ca au burgeri diferiti la home fata de bistro (cel de pe brezoianu). eu ma duc la bistro, pentru ca acolo e El Guapo un burger cu jalapeno si pasta de chorizo.
si e bun burgerul. nu e deloc doar carne cu paine.
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Oribil! Sosul jumătate cu gust de congelat, jumatate cu gust de stricat. Burgerul oribil!
ce-i miso la burger van e ca au burgeri diferiti la home fata de bistro (cel de pe brezoianu). eu ma duc la bistro, pentru ca acolo e El Guapo un burger cu jalapeno si pasta de chorizo.
si e bun burgerul. nu e deloc doar carne cu paine.