Caju by Joseph Hadad
www.facebook.com/pg/CAJUbyJosephHadad
0751.144.545
- Caju
- Referiri
- Evaluari
- Prezentare
- Chef Joseph Hadad
- Mancarea lui Joseph Hadad
- In jurul Atheneului Roman
Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul
Mie mi se pare ca acum au mancare mai buna cei de la Caju, si asta se vede si in evolutia crescatoare a notelor pe care le-am dat de-a lungul timpului. Doar ca sa dau un exemplu, vanata a fost foarte buna, caracatita excelenta, pastele cu trufe la fel. Painea foarte buna si ea, sosurile – o raritate in restaurantele bucurestene – mult mai bune decat primele pe care le-am mancat la ei.
Serviciul a fost foarte bun la mine si prost la altii. Daca s-ar fi ocupat de mine niste specimene de chelneri pe care i-am vazut la alte mese, sigur ma certam cu ei. Dar, asa cum am spus de fiecare data, Joseph Hadad e un mare chef, dar nu prea stie ce e acela serviciu. In rest, toate bune si frumoase la Caju… (GB – iunie 2019)
Jumatate de fine dining la Caju, insa nici nu e nevoie de mai mult
A treia oara la Caju, dupa un an de la ultima vizita. Restaurantul arata la fel de bine, am tot scris despre asta in articolele trecute, nu mai revin.
Mancarea mi s-a parut ceva mai buna decat data trecuta, i-am repus in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, de unde ii scosesem dupa ce am mancat ceva despre care sper ca Joseph Hadad nu stia ca a ajuns in farfuria unui client. Hadad face exces de frunze de salata si de frunze si rosii crude, in general, pentru decor, nu au amuse bouche, desi timpul de asteptare e destul de lung. Nu e adevarata bucatarie fina la Caju by Joseph Hadad, dar e aproape si, oricum, am avut aceleasi dubii si la alte restaurante care au ajuns totusi in aceasta lista.
Acum am luat Calamari a la plancha, nu cine stie ce, cu biscuit de parmezan si mozzarella tempura (asta a fost buna), o caracatita la gratar cu sos, buna aceasta, si un kafta de vita, tahini si rosii coapte cu ierburi, kafta excelenta, restul mai putin. Painea foarte buna, intr-adevar, la fel si cafeaua.
Serviciul a fost inca si mai bun decat la ultima vizita la Caju, desi ma asteptam la mai rau, vazand multiplele comentarii negative de pe Internet. Insa am dat la intrare de o fata foarte sigura pe ea si cu replicae, apoi un chelner foarte amabil si placut, rabdator si atent in ciuda eforturilor mele asidue de a-l enerva. Terasa plina, ca de obicei. Preturile normale, poti manca bine cu 300 de lei in doi, daca nu esti prea mofturos, si cu cate un pahar de vin.
Caju by Joseph Hadad e un restaurant de referinta al centrului orasului, in primul rand, dar si al Bucurestiului, desigur. Si jumatatea aceea de fine dining, cu … (citeste tot)
Bucataria lui Joseph Hadad la Caju
Salonul si terasa Caju
Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux Daca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ...
Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin MiftodeDaca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de can...
Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cuisine originareDa, am revenit la Joseph de cateva ori, insa nu am scris de fiecare data, pentru ca nu e mai nimic nou de spus d...
Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu inseamna urmatoarele: Cristi Preotu si Calin Capusan au inchis Le Bistrot Francais, dupa multi ani. Apoi au mutat fostul Bistro Ateneu ...
Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire,...
Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi din Romania. A inceput bucataria in anul 1975, pe cand avea doar 15 ani si era elev al scolii de profil din Haifa (Israel); o scoa...
Chef Joseph Hadad around The World“I breath flavors. The magic of taste is in details. You may not notice it, but you will feel it.” (Joseph Hadad)Joseph Hadad's passion for the culi...
Le Bistrot Francais, cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriuSunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si...
CAJU: Casual Dining Mediterranean Cuisine with North African touch
The Brasserie
The concept of CAJU by Joseph Hadad brasserie is casual dining, with affordable tasty dishes, which can pamper all your senses. It’s the place where Joseph Hadad brings to table the tastes of his childhood, with strong North African influences. The brasserie is located downtown, on a picturesque street, behind the Romanian Athenaeum, a symbol that represents one of the main attractions of the city.
The cozy place features a very original and urban design and provides three areas of accommodation and a very beautiful terrace. At the interior, the central and back areas can host up to 50 guests. At the entrance, in the area of the open kitchen, were we lively cook the Moroccan bread, a social table was designed for all those who need a separate space, or enjoy connecting with other people or maybe fall in love with strangers. At the basement, a very cozy and intimate wine library and private table can host special dinners or small parties, for up to 8 persons.
CAJU greets its guests with an international menu, with strong north African tastes, a lot of vegetarian options and healthy oriented cuisine.
The Menu
CAJU greets its guests with an international menu, with strong North African tastes, a lot of vegetarian options and healthy oriented cuisine. The journey in the world of tastes begins from the entrance in the, where there were placed 2 special ovens that bake Moroccan focaccia with herbs and olive oil. The menu includes popular main stream dishes, but all with personal touch of the chef.
Among the most claimed dishes, the menu includes oriental snacks with Moroccan bread, beef burger with French fries, fettuccine with salmon in cream flavored with vermouth, potato gnocchi with candied chestnut sauce and vegetables with a little truffle, tagliatelle with calamari or ragu of sweetbread with mushrooms and vegetables demi-glace sauce and for dessert pineapple ravioli with vanilla foam or chocolate tart with mango sauce and crispy chocolate crumble.
Chef Joseph Hadad
During the last 35 years, Joseph Hadad has dedicated most of his time to his greatest love – Top gastronomy and Haute Cuisine, his talent being noticed by both colleagues and customers in different places famous worldwide: Germany Kempinski Hotel, Ritz-Carlton Hotel in Boston, Savoy Hotel London, Michelin restaurants in Paris and more.
Joseph holds the secrets of over 2000 (two thousand!) recipes sophisticated and, as the star of international cuisine, had the opportunity to create real culinary shows for global celebrities.
“I have been dreaming for long to open a brasserie in the city center, where to be able to bring to all food lovers the tastes of my childhood, Mediterranean cuisine with strong Moroccan influences. A symphony of flavors and spices and but simple in the same timp. I wanted to enable as many people as possible who maybe can’t arrive to Joseph, but want to try my kind of cuisine.” (Joseph Hadad)
Caju by Joseph Hadad (click to open)
Chef Joseph Hadad around The World
“I breath flavors. The magic of taste is in details. You may not notice it, but you will feel it.” (Joseph Hadad)
Joseph Hadad’s passion for the culinary arts has its roots in his early 16s, when he entered the cooking school in Haifa, for three years. At age 21, Joseph Hadad gets his first job in the field, within Dan Carmel Hotel, where he is hired as an assistant chef.
Three years later, Joseph Hadad becomes Chef Garde – Manager at Jordan River Hotel, a 450 room hotel in Tiberias. Starting with 1989 he is promoted to Executive Chef at the famous King David Hotel in Jerusalem.
During the last 35 years, Joseph Hadad has dedicated most of his time to his greatest passion – Top gastronomy and Haute Cuisine, his talent being noticed by both colleagues and customers in different places famous worldwide: Germany Kempinski Hotel, Ritz-Carlton Hotel in Boston, Savoy Hotel London, Michelin restaurants in Paris and more.
Joseph Hadad’s International Know-How
- Ritz Carlton Boston – 2 weeks stage on international gastronomy a la carte
- Savoy London – 3 weeks stage on banqueting & events up to 500 persons
- Le Laurent Paris – 2 stars Michelin restaurant – one month stage
- Michel Rostang Paris – 2 stars Michelin – 2 weeks stage
- Auberge De L’Ill Alsace – 3 stars Michelin – 2 weeks stage
- Kempinski Munchen and Frankfurt – 2 months stage on hotels cuisine
Joseph Hadad’s Prizes
- Luxembourg Haute Cuisine – Silver Medal (2nd prize) Leading Hotels of the World category 5 stars deluxe
- Best Chef – King David network (10 hotels) for 3 year in row
- Food & Bar Prizes 2013 – 1 st Place – Best restaurant Premium Category for Joseph Restaurant
- 1st Place and Special Prize – Best Gourmet Restaurant 2014 – Ziarul Financiar Dupa Afaceri
- Food & Bar Prizes 2014 – 3rd Place – Best restaurant Premium Category for Joseph Restaurant
- Food & Bar Prizes 2015 – 1st Place – Best restaurant Premium Category for Joseph Restaurant
- Food & Bar Prizes 2016 – 1st Place – Best restaurant Premium Category for Joseph Restaurant
- Top Hotels Awards 2016 – 1st Prize Best Restaurant – International High Cuisine
Chef Joseph Hadad in Romania
In 1997 Joseph Hadad arrives in Romania, as Executive-Chef at Restaurant Casa Vernescu in Bucharest, a symbol of high gastronomy, where he develops the ”high cuisine” for 14 years.
In 2012, Joseph Hadad steps into the realm of television and brings his talent on the table of the culinary show Top Chef, one of the most prestigious food shows in Romania. Chef Joseph Hadad was chosen to fulfill this role because of his career and the mastery with which he transforms a dish into art.
In 2013, after 40 years of the first recipes prepared with their own hands, his deepest dream becomes reality. To open their own restaurant that bears his name – Joseph by Joseph Hadad.
The book – “In bucataria lui Joseph”, by Joseph Hadad
“In Joseph’s kitchen” is the first book published by Chef Joseph Hadad and, according to our feedback from the market, it was a hit. As his first book project, it is destined both for professionals and amateurs cooks.
This book aimed to take the Romanian gastronomy to next level. Joseph’s vision was to show what a great diversity of foods and spices can merge together into artistic dishes, transforming the classic gastronomy as we know it into a creative endeavor, focusing on quality, design and taste. Simplicity as the ultimate sophistication. Launch date: June 2016
Cooking with Joseph Hadad – ultimate cooking masterclasses
- A culinary experience with one of the most talented chefs in Romania. A cooking class where you will enter a journey of thousands of tastes, smells, ingredients, condiments, secrets and recipes from the fine dining
- The trainees will proudly receive an honour diploma, signed by Chef Hadad and a cooking kit give away.
Joseph Hadad’s gastronomy legacy
Joseph Hadad holds the secrets of over 2000 sophisticated recipes. As star of the international cuisine, chef Hadad had the opportunity to create true culinary experiences for world celebrities like Bill Clinton, Francois Mitterrand and Margaret Thatcher, King Hussein of Jordan, King Juan Carlos of Spain or the Prince of Lichtenstein. Movie stars and pop-rock legends were also Joseph’s guest. Among them, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson and many others.
Chef Joseph Hadad (click to open)
Save
Save
Joseph Hadad’s menus: Mediterranean Cuisine with North African touch
Joseph Hadad greets its guests with an international gourmet menu, healthy oriented. A combination of flavors and textures inspired from the fine gastronomy around the world, mixing French, Italian, Spanish, Oriental, Asian and North African tastes. Using only top-quality ingredients, the presentation of our dishes is truly a sensational art declaration. We combine some secret flavors with cutting edge cooking techniques and the most creative plating for an unforgettable dining experience.
Bucurestiul in jurul Ateneului Roman, cu multe restaurante: Bistro Ateneu (fostul Sushi Room), Chocolat, Caju, Le Bistrot Francais, La Famiglia, La Vinuri, Cafe Ahenee si Roberto’s de la Athenee Palace Hiltonsi altele, cu Comtesse du Barry, Jockey Club…
Caju by Joseph Hadad - Str. Nicolae Golescu, nr. 16 (Atheneul Roman)
Comentarii (12)
Un mare Nu, in primul rand pt lipsa de ospitalitate.
Un mare NU!
Personal neprimitor, ba chiar lipsit de bun simt as spune.
Copii nu sunt bineveniti si sunt apostofati cu “ plozi”
Din pacate,foarte dezamagiti am plecat din restaurant…pe departe sa merite banii…am platit cu cardul,apoi am vazut ca au adaugat 10% servicii,ospatarul si-a luat si numerar bacsis ( a tacut malc),nu am vazut sa fie scris pe undeva ca serviciile se adauga la nota,daca nu merita ospatarul ,ce facem? Platim ca vrea patronul?…apa,painea si bacsisurile au fost 50% din nota…nu prea merita!!! Pacat,de noi,clientii!
Mancarea a fost delicioasa! Mi-a placut foarte mult si locatia, in spatele Ateneului, in cea mai frumoasa zona a Bucurestiului! Abia astept sa revin!
GB, daca tot esti asa impartial si iti acchiti singur notele, de ce nu mentionezi nimic despre evaziunea fiscala care se face la Caju, prin adaugarea ‘discreta’ a 10% bacsis pe nota de plata? nota informativa este acoperita cu cititorul de card si retrasa imediat dupa plata. daca nu esti atent, nu observi smecheria. este o chestie bine planificata si executata. bineinteles, ‘uita’ sa iti aduca bonul fiscal. daca insisti, il primesti, dar fara bacsisul de 10%, adaugat pe sustache. nu inteleg cum de nu se sesizeaza nicio institutie de mizeria asta ?! oricum, eu nu mai calc in restaurantele Caju si Joseph.
Nu am observat. Probabil ca fac la fel si multi altii, am mai auzit si cred ca am notat si eu de vreo doua ori, cand mi-a atras cineva atentia. Dar tocmai pentru asta sunt bune comentariile aici, pe site, ca sa poti scrie si ce nu vad eu la restaurante. Si vezi ca Joseph s-a inchis definitiv… GB
O sa incercam din nou, daca spui ca e mai bine.
Din păcate, am fost foarte dezamăgită de risotto-ul cu șofran. Îl alesesem cu gândul la Asilah, acolo unde cunoscusem pentru prima oară șofranul. Nici o asemănare: risotto-ul părea mai curând, orez cu lapte cât despre șofran nimic din amintirile de pe meleagurile natale ale Dlui. Joseph Hadad.
În plus, m-am ales și cu un guturai prilejuit de veșnicul jet de aer rece de la du-te-vino-ul ușii cu deschidere direct în stradă – un detaliu ce a scăpat, desigur, arhitectului. La fel și mesele – cam lungi, care atentează la intimitatea conversației.
Altfel, lumina e plăcută și da, aduce cumva cu apusurile magrebiene.
Am fost de doua ori acolo, serviciul este foarte arogant. Chiar in seara asta, intre doua concerte la Enescu, am incercat sa mancam ceva – domnisoara de la usa ne-a avertizat abrupt ca nu ne poate lasa decat pana la 8 (era 6.30, iar noi aveam timp oricum pana la 7.15, i-am fi spus, daca ne intreba). Am intrat, am stat 10 minute sa vina cineva sa ia comanda (terasa era plina, iar inauntru eram doar noi si inca o masa) – a venit un chelner si i-am explicat ca, asa cum am fost avertizati de colega lui agresiva, ne grabim. In loc sa ia comanda, s-a apucat sa ne spuna, condescendent, ca au mai fost clienti care au trecut limita de timp si de aceea ei ne avertizeaza. Nu asculta deloc ce doream sa-i spunem noi si pana la urma am renuntat, explicandu-i ca ne-a taiat toata pofta si vrem sa il lasam sa astepte alti clienti. Ne-a raspuns, total nepoliticos, ca asa e, da, mai bine.
Ma gandesc ca au clienti atat de incantati, incat accepta tratament mai dur. Sau, ca se vor satura cu totii de cliseele si infatuarea chelnerilor…
Da, asa este! Joseph Hadad e un excelent chef, dar despre ce inseamna un serviciu bun nu are habar. I-am spus-o si lui, dar nu cred ca a inteles despre ce vorbeam. Nu e acolo cel mai prost serviciu din Bucuresti, nici pe departe, dar nu e nimeni pe acolo care sa inteleaga micile detalii care fac diferenta. De aceea nici eu nu am niciun chef sa ma duc acolo, ocolesc locul. GB
Așa cum spuneam într-un comentariu pe Facebook, cu alte cuvinte au avut ghinion… Pentru că nu pot crede că asta este regula, să gătească sărat sau să nu respecte rețetele. În niciun caz. Sigur, eu am descoperit Caju și mi s-a lipit de suflet, deci nu par obiectivă. Însă fiți sigur că de fapt sunt. Când a fost ceva de criticat am făcut-o, iar ei s-au repliat rapid. Agilitatea aceasta și tot pachetul pe care îl reprezintă #CajubyJosephHadad, plus faptul ca în peste 98% (sic!) din situații mâncarea este excepțională, mă face să înțeleg că orice evaluare este contextuală și fix subiectivă. Pentru mine acest loc din Restocracy rămâne, până la proxima evaluare, un motiv de amuzament. Dar mă bucur pentru demersul #Restocracy, care nu-i așa, mai are ceva de crescut până va ajunge să nu servească mâncarea prea sărată…
Și adaug:
Da, Caju (cu c mare) este „fully booked” inclusiv în zilele de luni iar rezervările se fac cu două săptămâni înainte, nu pentru parchetul de pe jos sau pereții de cărămidă, ci pentru mâncarea atât de bună… Caju este o braserie (nu fiți indecis)! Dar este braseria lui Joseph Hadad și asta spune tot. Iar clienții, atât de subtil încadrați de Restocracy în categorii prestabilite, sinonime unor prejudecăți neasumate dar de rutină, vin aici numai pentru că vor să mănânce foarte bine, într-o atmosferă modernă și lejeră. Niște superficiali… Iubesc singura braserie fine dining din București! Cum ar veni, superlativul în materie. Fix cea mai bună.
Nici eu nu am spus ca aceasta este regula, eu am scris despre ce am vazut si ce am mancat. E mancare buna, dar nu exceptionala, si nici nu cred ca Joseph Hadad si-a propus sa faca mancare exceptionala acolo. Nici nu ar avea cum sa faca la preturile relativ joase care sunt la Caju. Se prea poate sa fie cea mai buna braserie din Bucuresti, nu am vreun motiv sa cred altceva, insa pana la fine dining mai e. Nu foarte mult, dar mai este. Si ar fi ilogic din partea lui Joseph sa faca acolo fine dining, cu toate eforturile si costurile pe care le implica asta, daca localul e plin si asa si oamenii cred ca sunt la fine dining… Il vad si eu plin, de fiecare data cand merg la Atheneu. GB