Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna

Am revenit la Caju by Joseph Hadad la scurt timp de la prima evaluare, mai ales ca mai multi m-au indemnat sa fac asta. Lungul comentariu de mai jos al duduii care considera ca mancarea de la Caju by Joseph Hadad e exceptionala si care e convinsa ca de fiecare data a avut un fine dining acolo e reprezentativ.

Am fost cu altcineva de data aceasta, am zis ca daca schimb evaluatorul si ca daca iau pareri din mai multe parti voi fi mai credibil.

Serviciul a fost vizibil mai bun de data aceasta, cu un chelner care chiar isi lua jobul in serios si cu o fata mai inimoasa la intrare, si asta le-a ridicat semnificativ nota, facand Caju by Joseph Hadad sa sara cu vreo zece locuri mai sus in Topul Restocracy.

Dar nota de la mancare a ramas cam aceeasi… Am luat o burrata, supa de cartofi si praz, biban de mare si paste cu somon. Burrata a fost, de departe, cel mai bun lucru de pe masa noastra, dar asta pentru ca i-a pus trufe. Or, Joseph, sa stii ca burrata buna gasesti in multe restaurante din Bucuresti, si sa pui niste trufe pe ea nu e atat de complicat pe cat pare.

Supa nu a fost buna. Dar deloc, in asa fel incat a ramas chiar in farfurie (tigaita de alama, ca sa fiu mati precis), desi eram foarte infometati si am fi mancat aproape orice. Supa de cartofi cu praz e una dintre cele mai bune supe mancate de mine vreodata. O gasesti rar in Bucuresti, si nu stiu de ce. Dar la Caju by Joseph Hadad era altceva. Era verde inchis, in loc de galbui spre verde, iar gustul era de apa. Si consistenta cam la fel, de l-am si intrebat pe chelner daca e sigur ca aceea era supa de cartofi cu praz. A spus ca da.

Bibanul de mare a fost „normal”, adica nimic deosebit, iar sosul a fostle fel de „normal”. Iar paste cu somon si cu sos de smantana mai bune decat la Caju by Joseph Hadad gasesti in multe alte restaurante din Bucuresti.

Continui sa cred ca Joseph Hadad are la Caju niste bucatari care nu isi fac bine treaba, probabil ametiti de valurile de clienti descrisi foarte bine de duduia cu comentariul. Nu cred ca retetele lui Joseph sunt facute sa aiba un asemenea gust. Cu mancarea de acum, Caju by Joseph Hadad nu e un restaurant de fine dining, oricat de tare m-ar contraczice cititoarea si comentatoarea mea!

Dar o sa mai merg la Caju by Joseph Hadad, e mereu in drumul meu spre Atheneu, exact in perioada zilei in care mi se face foame. Problema va fi ca nu voi gasi loc, si iarasi voi avea la cina vreo trei sau patru eclere de la French Revolution… 🙁 (GB – aprilie 2017)

Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute!

Joseph Hadad mai are mult de lucru cu bucatarii lui de la Caju pana sa-i invete sa fie disciplinati si sa respecte cu strictete retetele si procedurile stabilite de el, asa cum se face in toate marile restaurante. Noua ne-au dat o mancare atat de sarata, incat a ramas in farfurie. Si nu doar la mine  (eu sunt sub medie in privinta cantitatii de sare apreciata in mancare, intr-adevar!), ci si la invitata mea, o foarte buna cunoscatoare in ale gastronomiei si „normala” din punctul de vedere al folosirii sarii. Mai multe feluri erau sarate mai mult decat trebuie, insa, in special, spanacul si sosul de la peste, care sos era si inecat in ulei, pe deasupra.

Din intamplare, era si Joseph Hadad acolo, i-am dat sa guste. Mi-a dat dreptate, s-a enervat si el pe bucatarii lui, s-a dus in bucatarie si a preparat el alta mancare. Asa cum trebuia, de data aceasta, intr-adevar!

Pastele au fost bune. Nu stiu daca ideea cu jumatatile de rosii intregi, ca la restaurantele de cartier (probabil pe post de decor) a fost a lui Joseph Hadad, sper ca nu… Mancare buna in rest, carnea buna si ea, asezarea pe farfurie bine facuta. Meniu international, specific lui Joseph, de altfel.

Nu primesti amuse-bouche la Caju, ca la restaurantele cu pretentii, insa tinand seama de atmosfera, de felul in care se pozitioneaza si de preturile rezonabile poti intelege. Daca tot nu primesti amuse-bouche, nu ar strica sa fie mai rapid serviciul, insa nu e cazul la caju, astepti mult inainte sa vina mancarea.

Caju by Joseph Hadad e un restaurant (mai degraba in categoria brasserie, dupa clasificarea frantuzeasca) nou, cred ca a fost deschis la sfarsitul anului 2016. E chiar in spatele Atheneului Roman, pe Nicolae Golescu. Au mai fost restaurante acolo, de-a lungul timpului (Nada Mas, cu bucatarie spaniola, si inca ceva, dar nu imi mai amintesc numele), insa erau mai mult goale cand le vedeam, in fiecare saptamana, in drum spre concert.

Au o sala mare la parterul unei cladiri vechi, cum sunt toate in zona, de altfel, si una mica la subsol, in care nu cred ca va intra multa lume, chiar daca e foarte frumos amenajata. La parter cred ca au fost doua sali, acum unite.

Cred ca s-a investit mult in amenajarea Caju-ului lui Joseph Hadad, totul arata foarte bine, se vad dintr-o privire mintea si mana unui arhitect foarte priceput. Daca tot el s-ar fi ocupat si de muzica, sunt sigur ca le-ar fi spus s-o lase mult, mult mai moale. Dar nu l-au intrebat… 🙁

Serviciul e inegal si prost conceput la Caju, daca nu cumva e vorba despre aroganta acolo, dupa cum suspectez eu. E evident ca cel care i-a angajat nu a avut niciodata in minte un profil anume, i-a luat de-a valma, cum s-au nimerit, probabil ca dupa profil. Sunt unii chelneri care au ceva reflexe de client service, insa altii nu au nici cel mai slab simt al detaliului, nu ar observa nici daca s-a aseza un cal langa tine, daca nu i-ai atrage atentia sa-l mute putin mai incolo, pentru ca nu ai destul loc.

Fiindca nu prea ai loc la Caju, mesele sunt mici si incomode, insa asta nu pare sa fie un dezavantaj pentru clientela lor, ba dimpotriva. E mereu lume la Caju, in general tineri din upper-class, instariti. E clar ca a ajuns un loc in voga, in care vin fara prea multe ganduri la mancare.

La Caju sunt preturi rezonabile, tinand seama de mancarea buna (cand are chef bucatarul sa-l asculte pe Joseph Hadad), de frumusetea Atheneului pe care il vezi prin geam si a locurilor cu istorie, de ambianta si de toata investitia care a fost facuta acolo, la urma urmei. Nu stiu daca le vor tine asa multa vreme, sa vedem…

Caju by Joseph Hadad e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar si cu lipsa aceasta totala de intelegere a esentei client service-ului din partea celui care proiecteaza serviciile si angajeaza personalul acolo. Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute. Sper ca la urmatoarea evaluare vor iesi mai bine… (GB – martie 2017)

Caju by Joseph Hadad, bistrou multicuisine in spatele Atheneului Roman

Data actualizarii: 26/08/2018

Caju by Joseph Hadad, aprilie 2017  - Str. Nicolae Golescu, nr. 16 (Atheneul Roman)

  • Ana :

    Nu știu dacă ai vreun update.. Eu am descoperit Caju în 2022 și mie se pare un restaurant chiar fain. Chelnerii sunt f atenți, tot ce am servit acolo este o explozie de gusturi.. Mai bun ca Mace și mult mai bun decât alte respetaurante mai scumpe din București. Mereu pleci de acolo mulțumit de experienta și parca nu mai simți sa intri în alte restaurante sub Caju.