O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, care nu s-a oprit după ce a trecut podul de flori de peste Prut, ci și-a continuat drumul până la București. Meniul de degustare de weekend pregătit de foarte talentatul Chef Patricio Massimino la mai mult decât elegantul Le Bistrot Francais.
Am impresionat-o pe Carolina cu următoarele. Reacția ei se vede în poze…
Speciales Gillardeau Oysters with champagne sabayón and green apple
Saint Jacques Tartar, baby cucumber, finger lime and citrus soy dressing
Champagne Jeeper Grande Asemblage, Reims, Champagne, France
Perfect Egg, porcini, Jamon Iberico de Bellota, celeriac
Conti Ne Perigourdine 2018 Bio, Château Tour des Gendres, Bergerac, France
Pan Seared Turbot, parsley root variations, roasted baby zuchini, beurre blanc
Chablis Grand Cru Bougros 2015, Maison Chanson& Fills , Bourgogne, France
Grilled Black Angus Entrecotte, fondant potato, pumpkin puree and merlot jus
Châteauneuf-du-Pape La Bernardine 2017,Domaine Chapoutier, Châteauneuf-du-Pape, France
Grand Affineur cheese platter
Domaine Tournon Lady’s Lane 2015, Domaine Chapoutier, Victoria, Australia
White Chocolate Michel Cluizel Soup, mango, passion fruit sorbet
Porto Fine Tawny, Graham’s, Oporto, Portugal
*
Prețul surprinzător de mic pentru un restaurant atât de sofisticat cum e Le Bistrot Francais, 350 de lei de persoană, cu toate vinurile acelea excelente incluse…
Carolina, frumoasa basarabeancă
Meniul de degustare de weekend lui Chef Patricio Massimino
(George Butunoiu – octombrie 2021)
Le Bistrot Francais are un nou mare chef!
Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire, frumos, deschis, bine dispus, vorbăreț. A învățat Haute Cuisine la școli înalte, a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante cu steluțe Michelin și de lux din Spania și Franța înainte să se mute de tot la București.
Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e la fel cum îl știm de atâția ani, desigur, și pe bună dreptate, nu ar avea motiv să schimbe ceva ce arată impecabil. Saloanele, ca dintr-un film de epocă, și ele, sunt puse la conservare pe vreme de pandemie, însă au extins terasa, au trecut cu ea și dincolo de poartă, pe trotuarul foarte larg, construit în mod special în acest fel, pentru terase ca la Paris. Mesele elegante, ghivece cu plante mari și scumpe, luxul pe care centrul Bucureștiului merita să și-l recapete.
Chef Patricio Massimino ne-a pregătit un excelent Bisque de homar albastru de Bretagne, apoi Carpaccio de langustine, Dorade cheviche și Suckling pig from Segovia, toate foarte bune și ele, și o de două ori excelenta Briooche Perdue la final, cu înghețată de vanilie.
Serviciul la fel de bun, ba chiar cu un mic adaos de naturalețe și dezinvoltură, ceea ce nu a făcut decât să mă bucure, fiindcă poți zâmbi și să fii un chelner plăcut chiar și într-un restaurant de mare lux, nu e nevoie să te porți de parcă ai fi pe scena Teatrului Național din apropiere. Prețurile mari, așa cum au fost dintotdeauna, dar nu prea există alternativă viabilă la asta, din păcate.
Da, Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e și astăzi cel mai bun restaurant din București, continuator al Haute Cuisine și al luxului aristocratic clasice, pe care mulți le-au văzut doar în filme sau au citit despre ele prin romane. Or, acum când schimbările se fac deja într-un ritm amețitor și în gastronomie – ca peste tot, de altfel – parcă începi să devii original tocmai încăpățânându-te să rămâi tu printre puținii la marile tradiții. Paradoxul frumos al timpurilor noastre, aș completa eu… (GB – aprilie 2021)
Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux
Daca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ii stiu. Ceea ce e mai degraba de bine, fiindca sunt un restaurant sofisticat, elegant, pentru oameni rafinati si pretentiosi. Intr-o casa cu nume, cu arta si cu istorie, langa simbolul cultural al Bucurestiului, in centrul centrului.
Bucatarie frantuzeasca fina, Haute Cuisine clasica, de “moda veche” in zilele noastre, daca putem sa-i spunem astfel, pentru unii mai putin obisnuiti cu luxul gastronomic. Si cel mai de seama reprezentant al Relais et Chateaux in Bucuresti, desigur, Le Bistrot Francais a castigat din nou titlul de Cel mai bun restaurant din Bucuresti in Topul Restocracy. (GB – martie 2020)
Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu
Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E cel mai … (citeste tot)
Comentarii (4)
De unde sa ii spuna daca si el face poze la mancare?! Intrebarea mea este pe ce combinatie ati ajuns la frumoasa domnisoara? 🙂 Dvs. cu ce culoare a cercului „de disponibilitate” v-ati dus la aceasta intalnire?
Nimic nu e mai mare in Univers ca invidia femeilor frumoase
Lasati femeile frumoase sa faca reclama la restaurantele de lux :P.
Ar fi fost minunat daca i-ati fi spus Carolinei ca nu e deloc elegant sa faci poze la ceea ce mananci.