Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp
Am intrebat un prieten care e cel mai cunoscut restaurant din Drumul Taberei. S-a gandit, s-a scarpinat in cap, si pana la urma a zis casamit. Casa Myt, adica. M-am dus curios. Era intuneric, insa cred ca am vazut un bloc construit prin anii 50-60. Iar la parterul lui, pe un colt, cu reclame luminoase de neon, l-am gasit.
Nu e mare. Cateva mese la parter, in doua saloane, si vreo doua sus pe o platforma din lemn, ca un foisor. Totul in lemn natur si caramida rosie, fier forjat, plin cu decoruri din alama. Nu mai e la moda, insa e unitar, e cald, familiar si familial.
Cand m-am uitat la meniul de la Casa Myt, m-a apucat, asa, o nostalgie… Ca pe vremuri in restaurantele de cartier sau de provincie. Un meniu imens, cu toate mancarurile simple puse acolo, la gramada. Aproape toate cu carne, amestecuri rapide de doua, trei ingrediente. Sau ceva pe gratar, si gata, hai in farfuria drumultabereanului cu ea! Am luat mamaliga cu branza si smantana, o portie foarte mare, si un platou cu o gustare calda. Doi mici chiar buni, bilute de cascaval si gujoane de pui de la supermarket, fara gust. Si carnaciori cu floricica la fiecare capat – asta chiar ca m-a dat gata, aproape ca uitasem de celebrele ornamente ale copilariei mele! Si ieftine, daca e sa le masuram cu restaurantele din centru. Sa zicem cele cu meniuri identice, insa in care doar numele mancarurilor sunt umflate cu marketingul.
Plin restaurantul. Serviciul din acelasi film, cu o chelnerita de meserie, intre doua varste, blazata si obosita. Mi-a pus meniul in brate, si-a luat o cafea si s-a dus pe terasa sa fumeze. Am asteptat-o mult si bine. Noroc ca aveam ochelarii la mine si am putut sa ma joc pe telefon, ca imi uitasem cartea acasa.
Da, Casa Myt e un restaurant tipic de cartier sindicalist, cu tot ce inseamna asta, si bune, si rele. O calatorie inapoi in timp. Oamenii se simteau bine acolo, veneau in grupuri, dadeau mana cu chelnerii si se intrebau de sanatate. Cand veti vedea acest restaurant gol, inseamna ca s-a schimbat vremurile si ca nu mai este nevoie de un asemenea local in oras. Insa mai e mult pana atunci… (GB – decembrie 2019)
Fiind din zona imi place foarte mult acest loc.
Mancare este foarte buna, intradevar sunt necesare ceva modificari de decor, spatiul fiind destul de mic.
Pentru că lucrez în vânzări, am încercat cândva să le vând brânză Halloumi.
S-au uitat la mine ca la unul venit de pe altă planetă.
Lucru valabil inclusiv pentru brânza Feta…
Schimbați puțin decorul. Faceți angajări cu oameni de calitate.
Iar mâncarea din meniu, sa o și poți comanda.
Aveți meniu stufos, dar mâncarea lipsește. La fel și bucatarul
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (4)
Fiind din zona imi place foarte mult acest loc.
Mancare este foarte buna, intradevar sunt necesare ceva modificari de decor, spatiul fiind destul de mic.
Personal, recomand cu drag acest loc.
Pentru că lucrez în vânzări, am încercat cândva să le vând brânză Halloumi.
S-au uitat la mine ca la unul venit de pe altă planetă.
Lucru valabil inclusiv pentru brânza Feta…
Schimbați puțin decorul. Faceți angajări cu oameni de calitate.
Iar mâncarea din meniu, sa o și poți comanda.
Aveți meniu stufos, dar mâncarea lipsește. La fel și bucatarul
Ospătari de proasta calitate, servirea pe măsură…. Mâncarea, ba au, ba nu au.