Diverse prezentari si autoportrete ale restaurantelor, alte articole folosite in aceste prezentari

Ord. dupa

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of contra...

Deschiderea oficala a terasei Aperitivo by Isoletta, de pe 12 iulie 2018, o...

Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucatariei traditionale romane...

Beef Room intra in taboul gastronomic al Bucurestiului cu un meniu care adu...

Conceptul de bucatarie latino-americana a venit din partea bucatarului nost...

Brasserie 41, tentatia momentului! Daca esti in trecere pe soseaua Erou Ian...

CAJU: Casual Dining Mediterranean Cuisine with North African touchThe B...

O adevarata legenda vie, Caru' cu Bere este una dintre cele mai vechi berar...

Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expozitii de la Pa...

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi asoci...

Casa Ungurească din Brașov: Născut la sfâ...

Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in De...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata apropie...

Bine ati venit la Coliba Haiducilor!Un loc unde intr-o atmosfera fe...

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cantacuzi...

Doripesco, delta din Carpați...Continuând activitatea fostei Intrep...

Courtyard by Marriot Bucharest Floreasca este un hotel de 4 stele aflat...

Pine Restaurant & TerracePasiunea pentru gustul bun ne-a inspir...

Povestea DiplomatSuntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. D...

Familia Ishii, gazdele noastre: Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei...

DonCafe Brasserie Dorobanti: In Piata Dorobantilor am deschis Brasseria Don...

Restaurantul Exile din Piata Dorobantilor, in viziunea lui Romica Oprea

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma antică, ...

Fior di LatteSimţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie,...

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din drago...

Restaurantul Four Seasons DorobantiFour Seasons Dorobanti este noua loc...

Istoricul business-ului: cum a pornit totul si evolutia in aniGeorge’...

Bistro GUXT și-a schimbat acționariatul!Restaurantul Bistro GUXT a fo...

Hanurile BerarilorLa Hanu' Berarilor patrunzi in atmosfera interbelica ...

Hanu' Berarilor Interbelic, Casa SoareLa Hanu' Berarilor patrunzi in at...

Hanu' lui ManucEste cel mai vechi loc de petrecere din tot Bucurestiul ...

Locanta gastronomico-literara JaristeaCei ce mai au inca amintirea Arno...

Top Cuisine by Joseph HadadJoseph is that special place where you alw...

Joseph Hadad's menus: Mediterranean Cuisine with North African touchJ...

Kera Calita, doamna Aurora NicolauSe stie din legendele transmise d...

La Bottega del Tartufo, magazin de trufe si bacanie cu delicatese in Piata ...

Din 22 februarie 2019, La Bottega del Tartufo si pasta bar-ul Pasterra s-au...

Amplasat in Bucuresti, in cartierul istoric Cotroceni, pe strada Carol Davi...

Le Blanc este un restaurant nou în sectorul 6 din Bucureşti, capacitate 1...

POVESTEA NOASTRAMahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata docu...

Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de ren...

Meniul de fast-food al lui Chef Nicolai Tand la Nicolai, bistroul sau cu au...

Miguel Rocha Vieira, a Michelin star chef in BucharestMiguel Rocha’...

"The flavours of perfection"Moudy's Kitchen este un restaurant nou, con...

Mozzafiato - Ristorante & BarRelaxati-va intr-o experienta traditio...

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când am p...

AROME A LA NIKOS!Toți cei ce au pășit pe malul mării Egee, s-au în...

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dragomir...

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei A sosi...

Ora Experience, restaurantul galerie de artă de pe Calea FloreascaOra ...

Afiseaza

Casa Ungurească din Brașov: Casa Ungureasca, restaurant in BrasovNăscut la sfârșitul lui 2006 din tradiționala colaborare româno-maghiară (două surori unguroaice cu soți români), restaurantul CASA UNGUREASCĂ din Brașov are renumele unui loc unde ”se mănâncă bine”. Și asta pentru că se știe, ca unguroaicele n-o face nimeni… Mâncarea, nu vă gândiți la prostii!

Un restaurant cu o atmosferă călduroasă, cu un meniu deosebit, care te face să te simţi ca acasă şi să nu-ţi mai vină să pleci, un restaurant care aduce aici o mică parte a Ungariei. Specificul unguresc al locaţiei este menţinut de muzica specifică, mult lemn, perdele şi feţe de masă ungureşti, lucrate manual, ceramică tradiţională, usturoiul şi ardeiul iute prezente în decorul sălii şi mai ales de mâncăruri. Pe pereţi sunt poze din Braşovul vechi, cu mici notiţe în maghiară şi germană. Nu lipsește șemineul în care iarna trosnesc plăcut bușteni de fag și care încălzește la propriu și la figurat atmosfera.

Amplasamentul favorabil oferă şi o privelişte deosebită spre Tâmpa, iar vara e deschisă o terasă mare, parțial acoperită, cu o atmosferă intimă și vedere spre Tâmpa. Un loc important de întâlnire pentru prieteni, familie, oameni de afaceri, satisfăcându-le toate pretenţiile.

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei

Supa gulaș: Este vedeta meniului. Ușor picantă, cremoasă, cu multe cubulețe din pulpă de vită, câțiva cartofi și maruntele găluște ungurești de casă „nokedli”.

Papricaș de vițel cu nokedli: Se face din pulpă sau spată de vițel/tăuraș. Culoarea frumoasa a sosului este data de boia (paprika). Paprika trebuie sa fie una de calitate, macinata doar din pulpa ardeilor rosii, nu si din cotoare si seminte, de aceea este procurată direct de la producători din Ungaria. Bineinteles ca pe langa cea dulce se adaugă si un strop de paprica iute care sa trezeasca la viata acest papricaș ce merge deminune cu un merlot sau un kekfrankos din podgoria Eger.

Clătite Hortobagyi: Când spunem clătite, primul gând ne duce la desertul delicious cu dulceață sau alte umpluturi delicioase. Aici vorbim însă de o gustare picantă cu carne de pui și smântână. Este o rețetă tradițională ungurească, delicioasă, bine cunoscută și apreciată.

Langoși: Unul dintre cele mai noi preparate din meniu. Pufoși, prăjiți în mod tradițional în baie de ulei, cu smântână și cașcaval, cu puțin usturoi.

Tigaia picantă: De asemenea nou venită în meniu, preparată la cuptor din legume călite, pulpă sau spată de vită și acoperită cu o crustă delicioasă de cașcaval ras. Se servește direct din vasele speciale de lut ars în care încă mai sfârâie ademenitor când e adusă la masa.

Casa Ungurească din Brașov

Data actualizarii: 23/07/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close