Casa Ungurească din Brașov: Născut la sfârșitul lui 2006 din tradiționala colaborare româno-maghiară (două surori unguroaice cu soți români), restaurantul CASA UNGUREASCĂ din Brașov are renumele unui loc unde ”se mănâncă bine”. Și asta pentru că se știe, ca unguroaicele n-o face nimeni… Mâncarea, nu vă gândiți la prostii!
Un restaurant cu o atmosferă călduroasă, cu un meniu deosebit, care te face să te simţi ca acasă şi să nu-ţi mai vină să pleci, un restaurant care aduce aici o mică parte a Ungariei. Specificul unguresc al locaţiei este menţinut de muzica specifică, mult lemn, perdele şi feţe de masă ungureşti, lucrate manual, ceramică tradiţională, usturoiul şi ardeiul iute prezente în decorul sălii şi mai ales de mâncăruri. Pe pereţi sunt poze din Braşovul vechi, cu mici notiţe în maghiară şi germană. Nu lipsește șemineul în care iarna trosnesc plăcut bușteni de fag și care încălzește la propriu și la figurat atmosfera.
Amplasamentul favorabil oferă şi o privelişte deosebită spre Tâmpa, iar vara e deschisă o terasă mare, parțial acoperită, cu o atmosferă intimă și vedere spre Tâmpa. Un loc important de întâlnire pentru prieteni, familie, oameni de afaceri, satisfăcându-le toate pretenţiile.
O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei
Supa gulaș: Este vedeta meniului. Ușor picantă, cremoasă, cu multe cubulețe din pulpă de vită, câțiva cartofi și maruntele găluște ungurești de casă „nokedli”.
Papricaș de vițel cu nokedli: Se face din pulpă sau spată de vițel/tăuraș. Culoarea frumoasa a sosului este data de boia (paprika). Paprika trebuie sa fie una de calitate, macinata doar din pulpa ardeilor rosii, nu si din cotoare si seminte, de aceea este procurată direct de la producători din Ungaria. Bineinteles ca pe langa cea dulce se adaugă si un strop de paprica iute care sa trezeasca la viata acest papricaș ce merge deminune cu un merlot sau un kekfrankos din podgoria Eger.
Clătite Hortobagyi: Când spunem clătite, primul gând ne duce la desertul delicious cu dulceață sau alte umpluturi delicioase. Aici vorbim însă de o gustare picantă cu carne de pui și smântână. Este o rețetă tradițională ungurească, delicioasă, bine cunoscută și apreciată.
Langoși: Unul dintre cele mai noi preparate din meniu. Pufoși, prăjiți în mod tradițional în baie de ulei, cu smântână și cașcaval, cu puțin usturoi.
Tigaia picantă: De asemenea nou venită în meniu, preparată la cuptor din legume călite, pulpă sau spată de vită și acoperită cu o crustă delicioasă de cașcaval ras. Se servește direct din vasele speciale de lut ars în care încă mai sfârâie ademenitor când e adusă la masa.
Brasov, probabil cel mai interesant oras turistic din Romania, cu istorie si poezie. Orasul vechi cu Piata Sfatului si in jurul ei, cu numeroasele sale restaurante, promenada de sub muntele Tampa, Poiana Brasov. Un oras plin de tineri frumosi.
Piata Sfatului
Piata Sfatului noaptea…
Piata George Enescu