Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în București

Eu credeam că se închide, când am văzut obloanele trase pentru o vreme, însă ei făceau un upgrade, de fapt… Lucrurile stau cam așa la Cau: Au fost o mică măcelărie cu un bistrou miniatural, vreo două mese în interior și una sau două afară, în fața ușii. Acum au luat spațiul de alături, unde au mutat măcelăria, galantarele cu cărnuri, și în locul eliberat au făcut un adevărat bistrou. Nu e mare, însă e bine amenajat, cum se vede în poze.

Au schimbat și meniul, cred că au și alt bucătar, care l-a diversificat puțin, și chiar cu câteva tușe de originalitate. E talentat cheful, fără îndoială, și pare să știe bine cum merg și cum se fac lucrurile în bucătărie. Au fost bune toate, și vita dar, mai ales, porcul, antreurile ingenioase, pastele surprinzător de bune, și chiar și desertul.

Serviciul a fost bun. Păcat că bucătarul nu a vrut nicicum să vină să vorbească și cu noi, deși eram singuri în restaurant. Era lângă masa noastră și vreo trei pași nu cred că l-ar fi obosit prea tare. Sau poate altul a fost motivul refuzului… A preferat să ne transmită tot ce avea de spus numai prin chelner. Deși nici măcar nu era nevoie, auzeam oricum ce spune.

Da, Cau e acum un bistrou în toată regula, cu mâncare chiar bună, frumos prezentată, prețuri rezonabile. Clar, o opțiune de pus pe orice listă atunci când locuiți, lucrați sau doar treceți prin Piața Floreasca. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Promoveaza vita si porcul din Spania

CAU  o mica macelarie cu bacanie si steakhouse la Piata Floreasca, chiar fata in fata cu fostul Madame Pogany. Au fost tot felul de coferarii si cafenele acolo, dar nu au avut viata lunga. Cred ca au vrut sa-l faca mai intai doar magazin de carne de calitate, cand l-au deschis prin vara, si acum doua luni au adaugat mese ca sa-l faca si mic restaurant. Sau, pur si simplu au deschis bacania inainte ca bucataria sa fie gata.

Au o bucatarie destul de mare in spate, dupa un perete de sticla, pare bine utilata. In minusculul salon din fata au galantarele cu carnuri si cateva mese, iar in fata, pe trotuar, inca doua. Nu m-au lasat sa fac poze, ca sa nu le fure cineva conceptul, presupun.

CAU e o macelarie cu carne proaspata de vita si de porc aduse din Spania si salamuri (charcuterie). In meniu am vazut si pui, au si hamburgeri si ceva mancare cu sos. Eu am luat un boeuf bourguignon si un muschi de vita, bune, amandoua. Si supa de legume a fost destul de buna, dar atat de clocotita ca am stat aproape jumatate de ceas ca sa ma pot atinge de ea. Nu am vazut frigider de vinuri, nici macar niste rafturi, tineau cateva sticle pe un dulap.

Eu si omul de la CAU ne-am antipatizat reciproc si vizibil inca din prima clipa. Eram curios sa vad daca si cu altii e la fel ostentativ distant, insa nu a mai intrat vreun client cat am stat eu acolo, ca sa fac o comparatie. Si am stat mult, nepermis de mult pentru un pranz, cu toate ca nu mai aveau altceva de facut si pe altcineva de servit.

Preturile sunt rezonabile la CAU, si eu vad un raport mai bun calitate / pret decat la giganticii lor vecini Vacamuuu. Sunt sigur ca le va merge si fara mine client… (GB – octombrie 2019)

Bucătăria CAU

Bistrou

Micul salon Cau

Livart si Cau Premier Meat Market & Food

 

Primul restaurant steakhouse cu fine dining din București

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhouses, în București poți mânca vită la fel de bună ca în orice oraș din Europa, fie acela unul nu foarte mare sau o important...

Data actualizarii: 20/12/2021

CAU  - Str. Banu Antonache, nr. 59 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close