Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti.

Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale.

Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in Delta merge asa, iei legumele direct din gradina sau pestele din balta sau din Dunarea din spatele casei, le pui repede in oala, intregi sau aproape intregi, si ies o supa sau un ratatouille foarte bune. Insa, nu stiu cum se face ca in mijlocul Bucurestiului nu vor deloc mancarurile astea sa arate la fel si sa aiba acelasi gust, chiar daca le pui tot intregi in oala… 🙁

La Cava Bistro am luat o supa de peste si fructe de mare, care era o fiertura de vietati marine si cam atat. Nici ratatouille nu a fost cine stie ce. Parmigiana di zucchini a fost ceva mai bun, pulpa de rata cu piure bunicica, dar nimic deosebit. Cafeaua foarte buna. Preturile nu sunt de bistrou, sunt mai mari, insa raman accesibile. O masa in doi, cu un vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei si ceva.

Cu serviciul am avut o surpriza la Cava Bistro. Au fost foarte amabili, zambitori, s-au straduit sa faca tot ce trebuie. Nu stiau ei prea bine ce ar trebui unor oameni care mananca intr-un loc publoc, insa cand le spuneai ce, rezolvau imediat. Surpriza despre care ziceam a fost nu numai ca nu ne-au intrebat ce vin bem, ci nu ne-au intrebat deloc, adica nici macar daca vrem sa bem vin! Nu mai spun ca sa ne si recomande ceva… Nu am cerut vin, desi am fi baut cateva pahare, la ce mancare luaseram, am asteptat pana la sfarsit sa vedem ce vor face. Cum nu au facut nimic, dupa cum si banuiam, i-am iscodit eu, de curiozitate, de ce nu ne-au intrebat si de vin. Replica chelnerului, combinata cu uluirea de pe chipul lui, a fost de o inocenta dezarmanta: „Am crezut ca vreti sa beti doar apa!” Ca sa nu mai spun si ca aveau doar un singur vin la pahar, desi in meniu sunt trecute vreo patru sau cinci.

Cava Bistro e, asadar, un bistrou frumos, facut cu multa munca si cu o investitie consistenta. Inca nu mi-e clara daca e doar bistrou, sau un winebar-bistrou. Sa vedem daca se vor putea descurca cu riscul pe care si l-au asumat venind cu un concept culinar si cu un meniu greu de vandut in mijlocul Bucurestiului… (GB – noiembrie 2017)

CAVA Bistro

CAVA Bistro

CAVA Bistro, restaurant si wine bar la Piata Floreasca in Bucuresti

Data actualizarii: 13/07/2018

CAVA Bistro, noiembrie 2017  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)