Restaurantele Bucurestiului – cateva cifre
Acest articol este construit cu informatiile de la cititori, care ar putea sa nu fie intotdeauna exacte. Le vom aduce la zi pe masura ce primim altele mai precise.
Cele mai vechi restaurante din Bucuresti:
- Hanu’ lui Manuc – deschis in 1908
- Capsa – deschis in 1830 ca birt, numele actual din 1876
- Caru’ cu Bere – deschis in 1879, cu acelasi nume de atunci
- Casa Doina – deschis in 1892 ca Bufetul de la Sosea, Casa Doina se cheama de pe vremea comunistilor, actualii proprietari (din 2003) au pastrat numele
- Doi Cocosi – han deschis pe la 1900, functioneaza de atunci
Cele mai mari (nu sunt incluse cele care sunt exclusiv sali de evenimente):
- Beraria H – 2,200 de locuri intr-o singura sala
- Complex Herastrau – 1,800 de locuri in total (6 sali)
- McMoni’s – 900 de locuri (7 sali)
- Vatra Neamului – 800 de locuri (cladire cu trei niveluri)
Cele mai scumpe:
- Prime (Hotel Radisson) – 402 lei pretul mediu pe un meniu complet
- Le Bistrot Francais – 357 de lei pretul mediu pe un meniu complet
- Vacamuuu – 296 de lei pretul mediu pe un meniu complet
Cu cele mai mari gradini din Bucuresti (nu sunt incluse cele din jurul orasului):
- Casa Doina – 3,200mp
Lanturile cu cele mai multe restaurante in Bucuresti (cu acelasi nume, nu include fast-food-urile):
- Il Calcio – 11 restaurante (bucatarie italiana)
- La Placinte – 8 restaurante (bucatarie basarabeana)
Cu cele mai mari cifre de afaceri:
- Beraria H – 8.7 Mil. €
- IKEA – 7.5 Mil. €
- Caru’ cu Bere – 6.5 Mil. €
Cele mai profitabile:
- Caru’ cu Bere
- Zahanaua Zexe (Icoanei)
Comentarii (1)
care este treaba cu evenimentul cu fetele de pe instagram