S-a incheiat etapa de preselectie pentru categoria „steak” (de vita) din “Topul Mancarurilor” Restocracy 2018 din Bucuresti. Avem doua subcategorii distincte, in cadrul carora restaurantele au concurat separat: vita japoneza si vita nejaponeza.
Si aici a fost o competitie stransa deoarece restaurantele de top de carne (steakhouses) din Bucuresti sunt foarte bune, foarte bine echipate, folosesc carne certificata, a carei calitate este cam la fel in toata lumea, retetele sunt similare si cunoscute de toti, in egala masura, asa ca diferentele se fac la nivel de detaliu nu usor de sesizat, chiar si pentru cunoscatori.
In jurii au fost mai multi sud-americani obisnuiti cu aceste detalii, dar si oameni din tari cu indelungate si bine asezate traditii culinare in jurul carnii de vita.
Restaurantele care au ajuns in finala competitiei pentru cel mai bun steak din Bucuresti in 2018 sunt (in ordine alfabetica):
Vita japoneza
Vita nejaponeza
Surprizele au fost, desigur, Poesia si SushiRoom, pe care nici nu vruseseram sa le inscriem la inceput in competitie, numele lor nefiind defel asociate cu steakurile de vita in evidentele noastre de pana acum.
In locul lor, de fapt, ne asteptam sa fi fost cele doua mari si cunoscute steakhouses de la hotelurile de lux – Prime de la Radisson si JW Steakhouse de la Marriott -, mai ales ca acesta din urma a si obtinut de curand de la noi Premiul Restocracy pentru „Cel mai bun steakhouse din Bucuresti in 2017″…
Multumim in mod special Expressoft, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, si membrilor juriului, desigur…
Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Steak
Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, categoria Steak
Sponsorii Restocracy pentru vinuri