Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angus si la Benihana!
A sasea finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018, si ultima, a fost cea de la Steak (de vita).
Castigatorii la cele doua subcategorii sunt:
Si aici a fost o competitie stransa deoarece restaurantele de top de carne (steakhouses) din Bucuresti sunt foarte bune, foarte bine echipate, folosesc carne certificata, a carei calitate este cam la fel in toata lumea, retetele sunt similare si cunoscute de toti, in egala masura, asa ca diferentele se fac la nivel de detaliu nu usor de sesizat, chiar si pentru cunoscatori.
Restaurantele care au ajuns in finala competitiei pentru cel mai bun steak din Bucuresti in 2018 au fost (in ordine alfabetica):
Vita japoneza
Vita nejaponeza
Surprizele au fost, desigur, Poesia si SushiRoom, pe care nici nu vruseseram sa le inscriem la inceput in competitie, numele lor nefiind defel asociate cu steakurile de vita in evidentele noastre de pana acum. In locul lor, de fapt, ne asteptam sa fi fost cele doua mari si cunoscute steakhouses de la hotelurile de lux – Prime de la Radisson si JW Steakhouse de la Marriott -, mai ales ca acesta din urma a si obtinut de curand de la noi Premiul Restocracy pentru “Cel mai bun steakhouse din Bucuresti in 2017″…
Titlul Cel mai bun Steak din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei “Topul Restocracy al Mancarurilor“.
De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica de steaks, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, in cazul de fata.
Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti steaks exceptionale.
Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare. Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari. In jurii au fost mai multi sud-americani obisnuiti cu aceste detalii, dar si oameni din tari cu indelungate si bine asezate traditii culinare in jurul carnii de vita.
- Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul Argentinei
- Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, Ambasadorul Braziliei
- Derek Feely, Ambasadorul Irlandei
- Manuel Gonzalo Vieira Merola, Ambasadorul Uruguayului
- José Miguel Menchaca Pinochet, Ambasadorul Chile
- Alejandro Hajdenberg, argentinian, Country Director FMI
- Alexandru Victor Micula, Secretar de stat MAE, fost Ambasador in Argentina si Paraguay
- Matthias Mau, First Secretary, Political Section, Ambasada Germaniei
- Printul Mihai Ghyka
- Gaston Figarrota, argentinian, Country manager COFCO
- Valeriu Nistor, Director Vodafone
- Ufuk Tandogan, turc, Presedinte Garanti Bank
- Kaspar Michel, elvetian, investitor
- Basav Ray Chaudhuri, britanic de origine indiana, consultant international
Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede. De tinut minte remarca Ambasadorului Argentinei la festivitatea de premiere a castigatorilor Topul Restocracy al Mancarurilor: „Sa nu credeti ca in Buenos Aires, si in Argentina, in general, gasiti prea des in restaurante carne de calitatea celei pe care am gasit-o noi la aceste restaurante pe care le-am evaluat… Numai in restaurantele mari din Argentina gasesti asa ceva!”
Multumim in mod special Expressoft, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, membrilor juriului, desigur, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!
Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala Steak
Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala Steak
Sponsorii Restocracy pentru vinuri
Restaurantele inscrise in competitia Topul Mancarurilor 2018 si admise (in ordine alfabetica):
- Avalon (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Benihana (vita japoneza si vita nejaponeza)
- JW Steakhouse (vita nejaponeza)
- La Estancia (vita nejaponeza)
- Osho (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Poesia (vita nejaponeza)
- Prime (vita nejaponeza)
- Red Angus (vita nejaponeza)
- Sushiroom (vita japoneza)
- Vacamuuu (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Argentine (sushi, sashimi si ramen (ramen hors carte))
- Benihana (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Edo Garden (sushi si sashimi)
- Ginger Sushi Bar & Lounge (sushi si sashimi)
- Kanpai Bistro (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Sushiroom (sushi si sashimi)
- Yoshi (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Yuki (sashimi, ramen si udon)
- Zen Sushi (sushi, sashimi, ramen si udon)
Foie gras:
- AV8
- Ici et La
- Joseph by Joseph Hadad
- L’Atelier
- La Cantine de Nicolai
- La Cave de Bucarest (hors carte)
- Le Bistrot Francais
- Poesia
- Avalon
- Cherhanaua Ancora
- Dancing Lobster
- Fish House
- Ici et La
- Isoletta
- L’Atelier
- La Cave de Bucarest
- MAIZE
- Mesogios
- Poesia
- Raionul de Peste
- Avalon
- Dancing Lobster
- Fish House
- Isoletta
- L’Atelier
- La Cave de Bucarest
- Le Bistrot Francais
- Mesogios
- Poesia
- Raionul de Peste
- AV8 (risotto)
- Belli Siciliani (paste si risotto)
- Borgo Margherita (paste)
- Caffe Citta (paste)
- Isoletta (paste si risotto)
- La Terrazza (paste si risotto)
- MAIZE (risotto)
- Pasterra (paste)
- Poesia (paste si risotto)
- Roberto’s (paste si risotto)
Humus, tabule si kebe – sectiune SUSPENDATA
Aceasta sectiune a fost suspendata din cauza numarului insuficient de inscrieri (doar 2 restaurante)