Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta!
A patra finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Fructe de mare.
Castigatorul este restaurantul Isoletta, din Parcul Herastrau.
Restaurantele care au intrat in finala competitiei la categoria “fructe de mare” au fost (in ordine alfabetica):
Titlul Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei “Topul Restocracy al Mancarurilor“.
Competitia a fost stransa, ca de obicei, si, la fel ca si la peste, membrii juriilor s-au impartit in doua “tabere” relativ egale. Selectia a fost dificila pentru ca evaluatorii au avut de comparat lucruri greu de pus in balanta, cum ar fi unele feluri care se bazau exclusiv pe calitatea produselor de baza (produse crude, sau cu foarte putine interventii asupra lor, insa de foarte mare calitate) cu mancaruri sofisticate, gatite cu tehnicile si cu talentul din Haute Cuisine, in care retetele si modul de preparare eclipsau adesea produsul in sine. Pozele din galeria de mai jos spun destul de multe despre nivelul competitiei.
Probabil ca la competitia de anul viitor vom face subcategorii separate pentru produse si retete la peste si fructe de mare.
De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica d efructe de mare, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, in cazul de fata.
Totusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunile speciale au fost pentru:
- Supa de fructe de mare de la Raionul de Peste
- Crevetii cu sos de lamaie si usturoi de la Mesogios
- Lobsterul cu polenta de la Le Le Bistrot Francais
- King & Tiger Prawns de la Dancing Lobster
Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti mancaruri exceptionale.
Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare. Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari.
- María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadoarea Peru
- Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
- José Miguel Menchaca Pinochet, Ambasadorul Chile
- Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasadorul Portugaliei
- Rodrigo Guzmán Barros, Consulul Chile
- Mohamed Ketata, Director Central and Eastern Europe of Agence Universitaire de la Francophonie
- Dans Pascariu, Presedintele Unicredit Bank
- Sergiu Oprescu, Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al Alpha Bank
- Serge Gonvers, elvetian, Partner Mazars
- Onder Eren, turc, CEO Totalsoft
- Sven Marinus, belgian, Country Manager Sodexo
- Adina Popa, consultant
- Basav Ray Chaudhuri, britanic de origine indiana, consultant international
Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.
Multumim in mod special Expressoft, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, membrilor juriului, desigur, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!
Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala Seafood
Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala Seafood
Sponsorii Restocracy pentru vinuri
Referinte
Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o garantie, in felul ei...Am revenit la Isoletta de multe ori de la ultimul text scris despre ei. Am mancat bine si foarte b...
Restaurantele inscrise in competitia Topul Mancarurilor 2018 si admise (in ordine alfabetica):
- Avalon (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Benihana (vita japoneza si vita nejaponeza)
- JW Steakhouse (vita nejaponeza)
- La Estancia (vita nejaponeza)
- Osho (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Poesia (vita nejaponeza)
- Prime (vita nejaponeza)
- Red Angus (vita nejaponeza)
- Sushiroom (vita japoneza)
- Vacamuuu (vita japoneza si vita nejaponeza)
- Argentine (sushi, sashimi si ramen (ramen hors carte))
- Benihana (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Edo Garden (sushi si sashimi)
- Ginger Sushi Bar & Lounge (sushi si sashimi)
- Kanpai Bistro (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Sushiroom (sushi si sashimi)
- Yoshi (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Yuki (sashimi, ramen si udon)
- Zen Sushi (sushi, sashimi, ramen si udon)
Foie gras:
- AV8
- Ici et La
- Joseph by Joseph Hadad
- L’Atelier
- La Cantine de Nicolai
- La Cave de Bucarest (hors carte)
- Le Bistrot Francais
- Poesia
- Avalon
- Cherhanaua Ancora
- Dancing Lobster
- Fish House
- Ici et La
- Isoletta
- L’Atelier
- La Cave de Bucarest
- MAIZE
- Mesogios
- Poesia
- Raionul de Peste
- Avalon
- Dancing Lobster
- Fish House
- Isoletta
- L’Atelier
- La Cave de Bucarest
- Le Bistrot Francais
- Mesogios
- Poesia
- Raionul de Peste
- AV8 (risotto)
- Belli Siciliani (paste si risotto)
- Borgo Margherita (paste)
- Caffe Citta (paste)
- Isoletta (paste si risotto)
- La Terrazza (paste si risotto)
- MAIZE (risotto)
- Pasterra (paste)
- Poesia (paste si risotto)
- Roberto’s (paste si risotto)
Humus, tabule si kebe – sectiune SUSPENDATA
Aceasta sectiune a fost suspendata din cauza numarului insuficient de inscrieri (doar 2 restaurante)
Comentarii (1)
Daca iti place ce ai mancat mai vi, nu de dragul chelnerului..