Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistro si la Yuki!
A treia finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucurestii pe 2018 a fost cea de la Sushi, Sashimi, Ramen si Udon, cu cate o subcategorie separata pentru fiecare dintre acestea.
Castigatorul la categoria Ramen este restaurantul Kanpai Bistro, iar cel de la categoria Udon este Yuki. Felicitari lui Takehiro Shimura, executive cheful restaurantelor Kanpai Bistro si Japanos, si domnului Yuki, patronul restaurantului Yuki.
Titlurile Cel mai bun ramen din Bucuresti in 2018 si Cel mai bun udondin Bucuresti in 2018 sunt acordate de catre Restocracy restaurantelor castigatoare pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei „Topul Restocracy al Mancarurilor„.
Si o mentiune „hors concours” pentru Ambianta japoneza intacta, pe care membrii juriului au acordat-o, cu nostalgie dupa vremurile traite acolo, restaurantului Yuki!
Restaurantele care au concurat la categoria generala si care au fost admise in faza de preselectie, si carora le multumim din nou pentru participare, sunt (in ordine alfabetica):
- Argentine (sushi, sashimi si ramen (ramen hors carte))
- Benihana (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Edo Garden (sushi si sashimi)
- Ginger Sushi Bar & Lounge (sushi si sashimi)
- Kanpai Bistro (sushi, sashimi, ramen si udon)
- SushiRoom (sushi si sashimi)
- Yoshi (sushi, sashimi, ramen si udon)
- Yuki (sashimi, ramen si udon)
- Zen Sushi (sushi, sashimi, ramen si udon)
Iar finalistele la sushi, sashimi, ramen si udon, la care s-a facut o noua runda de evaluare de catre o alta echipa de juriu, si pe care le felicitam cu toata admiratia pentru nivelul la care au ajuns, au fost (tot in ordine alfabetica):
Sushi
Sashimi
Ramen & udon
Membrii juriului au fost impartiti in doua echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari…
- Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei – presedintele juriului
- Hans Klemm, Ambasadorul SUA
- Calin Fabian, Seful Protocolului MAE, fost Ambasador in Korea, Olanda si Ungaria
- Mayo Nishiike, First Secretary, Atasat Politic al Ambasadei Japoniei
- David Allen Schlaefer, Atasat Politic al Ambasadei SUA
- Christophe Gigaudaut, Director al Institut Francais
- Andrei Caramitru, Managing Partner Boston Consulting Group
- Raluca Schlaefer, Ambasada SUA, fost atasat al Ambasadei Romaniei in Japonia
- Florin Grancea, jurnalist
- Chef Shuichiro Sumiyoshi, personal chef Al Ambasadorului Japoniei
Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.
Si, desigur, multumim HipMenu, sponsorul principal al categoriei „Sushi, sashimi, ramen si udon”, dar si celorlalti sponsori ai Restocracy pentru competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2018: Expressoft, Grundig si Barilla, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!
Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala ramen si udon
Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala ramen si udon
Sponsorii Restocracy pentru vinuri