Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

3 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftChef Razvan Alexandru are 36 de ani si este din Bucuresti. In prezent, Razvan Alexandru este Corporate Executive Chef al Reina Ballroom & Wise Social Catering.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Razvan Alexandru: Invat in fiecare zi cate ceva. Imi place sa privesc alti bucatari indiferent de pregatirea lor. De multe ori ii intreb ceva despre o reteta la care eu oricum stiu raspunsul, insa vreau sa vad si alte abordari. Cel mai mult am invatat de la bucatarii pe care ii idolatrizam, de la bucatarii sefi pe care ii aveam in anumite vremuri.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Razvan Alexandru: Aici nu cred ca este neaparat nevoie de un timp petrecut in bucatarie, ci de un timp de calitate petrecut in bucatarie. Un mare bucatar esti atunci cand investitorul isi recupereza investitia in timp scurt si prin munca ta aduci locatia pe un profit foarte bun. Restul este gargara.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: In ultimul timp ma tot joc cu niste mangalita. Nu pot sa spun ca este preferata mea insa imi place cand descopar cate ceva.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Cel mai dor imi este de acele languste din Spania.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinte.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Sunt atras de condimentele turcesti.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinta.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Razvan Alexandru: Nu fac deserturi.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Razvan Alexandru: Acasa cel mai mult gatesc peste la cuptor, iar cand vreau carne fac pastrama de oaie julien trasa la tigaie.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Razvan Alexandru: Am cateva hit-uri pe care nu vreau sa le dezvalui.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Razvan Alexandru: Gateste deseori sotia mea, care este cea mai buna bucatareasa din lume, desigur, dupa mama.

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Razvan Alexandru: In ordine: Spania, Franta, Japonia.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Razvan Alexandru: De obicei caut mancaruri specifice.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Razvan Alexandru: Nu vreau sa dau nume, insa sunt cativa consacrati.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Razvan Alexandru: Ma ajuta foarte mult, atunci cand intru in pana de idei explorez paginiile idolilor mei si de acolo leg mai departe alte filme.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Razvan Alexandru: Bucatarii sunt primi care trebuie sa gateasca mai sanatos si sa promoveze mancare mai sanatoasa. Deseori am mers in tara prin diferite locatii, iar acolo unde bradul era mai verde, in bucatarie, galeata cu aditivi nocivi pentru mancare era mai mare. Eu am desfasurat impreuna cu DIGI 24 o campanie de mancat sanatos in diverse scoli din Bucuresti, iar in „saptamana altfel” primesc deseori cereri de la diverse scoli sa merg si sa povestesc elevilor despre ce este bine si ce nu sa mancam.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Razvan Alexandru: Buna intrebare, in cazul meu cea mai mare provocare este sa incep sa traiesc toti ani pe care nu i-am trait pentru ca am fost in spatele cortinei incercand sa multumesc oamenii cu mancarea mea. Bucatarii muncesc enorm de multe ore, sarbatori, zile de nastere, etc. si vine un moment cand pur si simplu te intrebi daca merita.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Razvan Alexandru: Ultimii 4 ani mi i-am dedicat sa schimb destine. Sa iau oameni care nu avea nicio treaba cu bucataria si sa ii invat sa gateasca, sa lucreze in echipa si sa se organizeze. Am reusit, am schimbat destine.

Data actualizarii: 15/11/2017