Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Un mare restaurant cu un mic ventilator

Chefs Experience e un restaurant destul de mare pe Calea Floreasca, intre Spitalul de Urgenta si Calea Floreasca, la parterul unui bloc de birouri nou construit.

Se pare ca numele vine de la un concept interesant pe care l-au conceput (sau preluat, mai degraba), prin care invita in cate o seara diversi bucatari cunoscuti (chefs), care gatesc ce stiu ei mai bine, sau dupa o tematica prestabilita. Eu am fost la Chefs Experience de vreo doua ori in ultima vreme, insa numai la pranz, cand e un restaurant „normal”, asa ca nu pot povesti despre ce se intampla la ei cand au aceste evenimente speciale.

Chefs Experience e foarte bine amenajat, un concept bine definit si realizat, cu materiale bune, de calitate. Omniprezentul de acum tavan industrial, cu instalatiile la vedere, dar in rest cu mobilierul si decorurile care se vad in poze, nu mai scriu despre ele. Doar ca nu le merge instalatia de aer conditionat, sau nu face fata in zilele calduroase de vara, fiindca a fost infernal ceasul petrecut la Chefs Experience, abia asteptam sa ies la aer si sa ma duc sa fac un dus. Si nu doar eu, ci si ceilalti clienti, fara indoiala. Da, e adeverat ca eu sufar de caldura mai mult decat altii, insa la Chefs Experience pana si fapturile femeiesti isi faceau vand cu servetele trnsformate in evantaie ad-hoc. Or, cand vezi ca o femeie sufera de caldura, inseamna ca e chiar grav. Se stie ca sunt o specie aparte din acest punct de vedere, ca sunt defazate cu vreo 4-5 C fata de barbati, si cand iti spune una ca vai, ce vreme frumoasa e afara, inseamna ca trebuie sa te astepti la canicula. Daca as fi ajuns iarna la Chefs Experience, probabil ca nota de la ambianta ar fi fost alta, mai mare, poate chiar maxima. Bucataria e la vedere, in parte, si sigur si asta are o contributie la atmosfera sufocanta din timpul verilor caniculare.

Terasa e destul de mica, sunt cateva mese afara, pe trotuar, fara umbrele sau vreun sistem de racire si acolo, asa ca nu prea poate fi luata in calcul cand iti bate soarele fix in crestet.

Au un meniu destul de scurt la Chefs Experience, daca e sa-l masuram cu cartile de telefon de la celelalte restaurante din Bucuresti. Si nu pentru ca ar fi vorba despre vreo bucatarie fina, de fine dining, pentru ca nu e cazul. E un fel de bucatarie urbana augmentata, sau o bucatarie internationala mai populara, cum vreti sa o luati. Are accente de creativitate si de originalitate pentru o bucatarie urbana, insa nu destule pentru marea bucatarie internationala.

I-am dezavantajat, totusi, pentru ca i-am pus la „bucatarie internationala”. La „bucatarie urbana” ar fi avut cu un punct in plus la nota de la mancare, cel putin. asa ca ar fi fost mai sus in Lista Restocracy

Mancarea a fost destul de buna la Chefs Experience, pentru o masa obisnuita de pranz. Poate ca daca m-as fi dus cu asteptari mari la o cina asa cum e descrisa si promisa pe site-ul lor, as fi fost mai critic. Au insistat sa incerc scoicile, se pare ca sunt felurile cu care se mandresc la Chefs Experience, dar le-a sarit de data aceasta.

Am luat o Supa crema de telina cu chipsuri de chorizo, destul de buna, dar un pic prea groasa si cu prea multa smantana, Ceviche de ton cu portocala, lime, ghimbir marinat, rosii si mix de salata, de la care tonul a fost chiar foarte bun, pe cand mixul acela de salata ordinara si proasta nu stiu ce cauta intr-un astfel de meniu cu oarecare pretentii, Tagliatele cu somon, dar fara sos de rosii proaspete, cum scrie in meniu si care nu imi plae, ci cu un alt sos, destul de bun, si bune si pastele, desi nimic iesit din comun. Am mai luat Creveti salbatici de Argentina cu un sos chimichurri, un sos argentianian pentru gratare, dar pe care nu prea l-am simtit. Nu am mai luat desert, cafea sau altceva, pentru ca voiam sa plec cat mai repede, dupa cum am spus.

Au si niste meniuri ale zilei la Chefs Experience, de vreo 20 de lei, si cei mai multi de la celelalte mese asta mancau. Erau multi clienti, si datile trecute am vazut la fel, par sa fie toti corporatisti de deasupra, din cladirea de birouri, si de la cele din jur. Ii cunoasteam pe unii dintre ei, i-am intrebat cum li se pare mancarea la Chefs Experience, si mi-au confirmat, in mare masura, ceea ce gandeam si eu.

Preturile sunt rezonabile la Chefs Experience, mai ales ca la pranz iti fac si o reducere consistenta daca iei din meniul a la carte. Pentru cele patru feluri am platit cam 120 de lei, ceea ce e bine.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Chefs Experience, rapid si eficient, cu niste chelneri atenti, in forma, naturali, fara gesticulatiile deplasate ale celor care isi imagineaza ca asta inseamna eticheta servirii in restaurantele pozitionate mai sus.

Facand abstractie de varianta in care se transforma radical seara, sau atunci cand au loc evenimentele acelea care ii dau specificul, Chefs Experience e un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaz in Floreasca, un restaurant cu mancare buna si preturi corecte, cu serviciu la fel, un restaurant modern si frumos. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Chefs Experience, iulie 2017  - Calea Floreasca, nr. 55

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close