Cherhanaua Ancora, martie 2017
www.facebook.com/CherhanauaAncora
0721.335.555; 0724.332.233
Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.
Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau.
E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.
Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara.
Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean.
Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am mers de multe ori la Cherhanaua Ancora. Daca as fi facut-o, cred ca nu ar fi avut aceeasi nota foarte mare la mancare. La ei am luat mereu peste si fructe de mare, multe gustari. Toate au fost bune si foarte bune, inclusiv sosurile. O parte din peste vine direct din Marea Neagra, se vede diferenta de gust cand era viu bietul peste doar cu cateva ceasuri mai inainte.
Serviciul e destul de bun la Cherhanaua Ancora, au destui chelneri. Ca si la alte restaurante din Herastrau, cred ca li s-a recomandat sa fie suparati si sa nu cumva sa zambeasca, sa nu creada clientii ca rad de ei, probabil.
Preturile sunt destul de mari la Cherhanaua Ancora, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, nu prea are cum sa fie sub 4-500 de lei, insa asa e in toate restaurantele (cele cateva) cu peste proaspat din Bucuresti, asa ca cei care stiu cum merg lucrurile in lumea restaurantelor mari nu sunt luati prin surprindere.
La ora la care scriu, vad ca Cherhanaua Ancora e in fruntea Listei Restocracy, cu cea mai mare medie generala. Nu m-ar mira sa ramana acolo sus multa vreme, e un restaurant bun si serios, face lucrurile cum trebuie si clientii recompenseaza asta, chiar daca scot mai multi bani din buzunar. (GB – martie 2017)
Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in Delta. Am ancorat la tarmul Herastraului, in plin Bucuresti, ca sa fim mai aproape de voi cu darurile apei: tot felul de pesti, proaspat prinsi in navoade.
Restaurant si cherhana, Ancora imbina rafinamentul localului cosmopolit interbelic cu simplitatea unei nave pe puntea careia visati sa calatoriti. O calatorie gurmanda, desigur, in care atractiile sunt, deopotriva, pestele de Dunare si de Marea Neagra, ca si cel din Mediterana ori din Oceanele lumii… Retetele noastre sunt vechi si noi, clasice si (re)create. Inspirate. Fie ca vorbim despre delicioasele icre, despre zacusti si tartaruri, ori despre saramura, frigarui si bors. Fantezia bucatarului nostru, atmosfera familiala si calitatea servirii sunt ingrediente care nu lipsesc din meniul vostru preferat (marin sau de apa dulce), cu fructe de mare, salate, paste si risotto, cu carne si sosuri mestesugite, desert si bauturi rafinate… Pe buna dreptate, se spune ca o masa la Cherhanaua Ancora nu e doar un triumf al simturilor, ci si un nepretuit act de cultura.
Cherhanaua Ancora, martie 2017 - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)